Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Met laser behandeling onder de ogen kunnen we ook de huid verstrakken. Hierbij behandelen we de onderoogleden met laser licht waardoor deze strakker worden. Met de laser stimuleren we de onderste huidlagen, waardoor de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd en het pigment onder de ogen verminderd.
Lichtjes rond de ogen
Dankzij de subtiele lichtjes lijken je ogen meteen een beetje groter. Vergeet ook het stukje net onder je wenkbrauwboog niet.
Belangrijk wel dat een oogcrème de juiste ingrediënten bevat die huidverbetering ondersteunen. Ingredienten met een verjongende werking zijn onder andere retinol, vitamine C en hyaluronzuur. Terwijl het lichaam veroudert neemt de aanmaak van collageen af.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Breng dan een laag Vaseline aan rondom je ogen voordat je de kou in gaat. Het beschermt de huid rondom je ogen tegen de kou en de tranen glijden er overheen, zodat je niet achterblijft met een rode en ruwe huid. >
Vochtvasthoudende ingredienten. Omdat de huid rondom je ogen dunner is verliest deze makkelijker vocht. Beschermende olien of vetten als jojoba olie, sqealeen en karite boter kunnen zorgen dat de beschermlaag van je ooghuid verbeterd wordt, zodat deze beter vocht vasthoudt.
Of je grote of kleine ogen hebt, is genetisch bepaald. Hebben jouw ouders kleine ogen, dan heb jij die hoogstwaarschijnlijk ook. Daar is niets aan te doen. Je kunt door slim gebruik te maken van make-up er wel voor zorgen dat jouw ogen groter lijken.
Vermoeide ogen ontstaan onder andere door langdurig beeldschermwerk, veel lezen of een bril met verkeerde brilsterkte. Veelvoorkomende symptomen zijn een trekkend gevoel rond de ogen en moeite met scherpstellen. Oogdruppels kunnen helpen bij jeukende, droge of geïrriteerde ogen.
UV-licht kan zeer belastend zijn voor uw ogen – niet alleen op zonnige dagen, ook wanneer het buiten bewolkt is. UV-straling is niet te vermijden. Daarom bevatten zonnebrandmiddelen en veel moisturizers UV-bescherming.
Je zou het haast niet zeggen, maar water is echt een wondermiddeltje. Dit komt omdat water ervoor zorgt dat je ogen kunnen tranen. De tranen in je ogen zorgen ervoor dat je kunt knipperen. Als je niet genoeg water drinkt dan kunnen je ogen uitdrogen, het gevolg hiervan is dat ze vervelend kunnen gaan prikken.
Noten. Hazelnoten, walnoten en pinda's zijn niet alleen een bron van vitamine B, E en omega 3-vetzuren, noten bevatten ook veel selenium en zink. Deze antioxidanten beschermen de cellen in je oog. Of je noten nu eet als een snack tussendoor of verwerkt in je maaltijd, het is altijd goed om een handje noten te eten.
Je kan de crème gebruiken op je gezicht en op je lichaam, al zou ik op het gezicht oppassen bij een vette huid. Maar als goed voedende crème voor de droge plekjes zoals knieën, voeten, handen en ellebogen doet hij goed zijn werk.
Helpt tegen acne
Heb je regelmatig last van acne of puistjes ? Dan kan uierzalf zeker een verlichting zijn voor u. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Natuurlijk als je last hebt van ernstige acne kun je beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.
Leg het watje daarna op je gesloten ogen voor ongeveer tien minuten. Als je dit regelmatig doet en daarna goed afspoelt met water, is de kans groot dat je snel resultaat ziet.
Er zijn drie verschillende soorten wallen onder de ogen en iedereen heeft er wel eens last van, al zie je het bij de één beter dan bij de de ander. Het eerste en meest voorkomende type wallen zijn de herkenbare en gevreesde paarse/blauwe kringen onder je ogen.
Die kunnen door een teveel aan huid ontstaan, door vochtophoping of door uitzakkende vetkussentjes. Bij de oogkas zitten een soort stootkussentjes van vet om je oogbol te beschermen. Als die verzakken, kunnen ze zich ophopen onder je oog. Hetzelfde gebeurt met vocht, dat zich kan verzamelen bij je oog.
Een onderzoek uit Zweden laat zien dat mensen die kortdurend weinig slapen significant meer hangende oogleden, rode en gezwollen ogen, donkere kringen, bleke huid, rimpels, fijne lijntjes en hangende mondhoeken hebben dan mensen die een goed slapen.
Als de spier, die het bovenooglid omhoog trekt, niet goed functioneert, ontstaat een laagstand van het bovenooglid. De lidspleet wordt kleiner waardoor minder oogwit zichtbaar is (het oog wordt a.h.w. “kleiner”).
Aziaten (maar ook Inuit en enkele andere volkeren) hebben een bovenooglid dat verdikt is (epicanthus heet dat) en lager is aangehecht aan de binnenkant van de oogkas.