Eeltverwijderaar gebruiken Dit is makkelijk en kost niet veel. Een kleine hoeveelheid eelt kun je weghalen met een speciale scrub. Een grotere ophoping kun je wegvijlen, -raspen of -snijden met een schuurspons, een eeltvijl, een eeltrasp, een eeltschaaf, een puimsteentje of een speciaal mesje.
Draag niet te vaak slippers, want de wrijving van de zool tegen je hiel kan eeltvorming veroorzaken. Gebruik een steunzooltje waardoor de druk van je lichaam evenredig over je voet wordt verdeeld. Verzorg je voeten met een hydraterende (voet)crème die de huid zacht en soepel houdt en eeltvorming tegengaat.
De veiligste manier om zelf thuis eelt te verwijderen is met behulp van een scrubmiddel. Hiervoor is het belangrijk om je voeten eerst 10 tot 15 minuten te laten weken in een voetbad. Om ervoor jezelf een waar spa-momentje van te maken, kun je er wat badzout of een speciale bruistablet voor de voeten aan toevoegen.
Om eelt te voorkomen, is het vooral belangrijk om goed passende schoenen te dragen. Wissel daarnaast regelmatig van schoenen om druk- en wrijfpunten te verleggen. Te nauwe schoenen geven drukplekken en te wijde schoenen geven wrijving. Zorg dat uw tenen genoeg ruimte hebben.
Oorzaken van eelt
In normale omstandigheden is eelt geen probleem en beschermt het ons. Maar het kan ook doorschieten en teveel worden. Eelt op de voeten komt vaak voor door een grote belasting, bijvoorbeeld tijdens sporten of werk. Nieuwe schoenen of niet goed passende schoenen kunnen een oorzaak zijn.
Een dun laagje eelt op je voeten of handen is gezond en heel normaal. Dit laagje eelt verwijderen is niet verstandig. Want eelt is niets anders dan een verdikking van de bovenste laag van de opperhuid, die bestaat uit dode huidcellen, en fungeert als natuurlijke beschermlaag voor de meer gevoelige huid eronder.
Weg met eelt
Maak het eelt van je voeten zacht door een voetbadje te nemen met wat olie er in. Heb je daar geen geduld voor (dat heb ik in ieder geval niet) breng dan 's nachts een dikke laag vaseline, lanette crème, shea butter of jojaba-olie aan op het eelt. Bij voorkeur als de huid van je voeten nog wat vochtig is.
Eelt is een plaatselijke verdikking van de huid (de opperhuid). De huid voelt hier harder en ruwer aan. Een beetje eelt is goed, het is een natuurlijke bescherming van de huid. Hierdoor heb je minder kans op beschadiging van de huid en loop je lekkerder op blote voeten.
Het eelt verdwijnt niet van het ene op het andere moment. Je kunt het bijvoorbeeld merken aan het feit dat je niet 1 keer in de 6 weken naar de pedicure hoeft, maar 1 keer in de 7 weken.
Niet iedereen krijgt last van eelt. Voor een gedeelte is het erfelijk bepaald. Maar eeltvorming kan ook sterk afhangen van andere factoren, zoals het beroep dat je uitoefent. En wie bijvoorbeeld verkeerde schoenen draagt en veel moet lopen, zal sneller eelt ontwikkelen dan iemand die veel zit.
Heb je last van voetschimmel, likdoorns, eelt of zweetvoeten? Neem een badje met drie scheuten azijn, drie maal per week tien minuten. Daarna zullen je voeten als het goed is genezen zijn, met een zachte huid als cadeautje. Scheelt je de kosten van een doktersbezoek èn een pedicure.
Eelt is gemakkelijk te verwijderen door twee keer per week een voetenbad nemen. Laat de voeten vijf tot tien minuten weken. Hierdoor wordt het eelt zacht en is het gemakkelijk weg te scrubben, vijlen, raspen of snijden.
Een warm voetenbadje hydrateert je voeten en maakt ze zacht.Met een etherische olie versterk je dit effect. Arganolie is erg goed tegen een droge huid, jojoba-olie werkt verzorgend. Als je tussendoor je voeten zachtjes scrubt met een speciale voetscrub, verwijder je dode huidcellen.
Bij te veel druk, bijvoorbeeld door dagelijks veel te staan tijdens je werk of door het dragen van slecht passende schoenen, ontstaat een teveel aan eelt. Te veel eelt verschijnt op de plekken waar de druk het grootst is. Je kunt dan last krijgen van likdoorns, eksterogen of hielkloven.
Om een mooi zacht huidje te krijgen, is het belangrijk om je voeten flink te scrubben. Daarmee verwijder je dode huidcellen en maak je je voeten zacht en glad. Ook zullen ze hierna sneller bruin worden, wat ook niet verkeerd is natuurlijk.
Je kunt zelf een aantal dingen doen om kloven te voorkomen: 1 x per week vijlen op een droge huid ( 1 richting op vijlen). Iedere avond uw voeten insmeren met voor u een juiste crème.
Eelt verwijderen van je voeten
Het is belangrijk om eerst de eeltlaag te behandelen met een eeltrasp of een eeltschaaf. Vervolgens kan je hier crème op smeren om je voeten weer zacht te maken én te houden.
Snijden of knippen aan eelt of likdoorns kan gevaarlijk zijn. Zeker wanneer gebruik wordt gemaakt van verkeerd gereedschap is de kans op verwondingen groot. Wanneer u veel last heeft van eelt mag u dit wel voorzichtig wegvijlen, maar een bezoek aan de pedicure is wel aan te raden.
Peuteren aan de eeltpit
Vooral wanneer deze nog niet zo diep zit, is het vrij goed te doen. Maak de huid week door het nemen van een warm voetbad of ga in bad/onder de douche. De huid is veel zachter na gebruik van warm water. Peuter de eelt wat los en verwijder met je nagel of met een pincet de harde kern.
Hoe werkt een pedicure set
Een van de meest voorkomende opzetstukjes is de eeltverwijderaar. Dit opzetstukje heeft een ruwe textuur en is bedoeld om eelt en harde huid te verwijderen. Je kunt het opzetstukje voorzichtig over de eeltplekken bewegen, waarbij het dode huidcellen en overtollig eelt afschraapt.
Iedereen heeft wel eelt onder zijn of haar voeten. Dit heb je namelijk nodig om de huid van je voeten te beschermen. Eelt helemaal van je voeten verwijderen is dan ook niet verstandig. Waar je wel op moet letten, is dat je ook te veel eelt kunt hebben.
Hoe vaak moet ik naar de pedicure? Een behandeling; elke 6 weken geeft het beste resultaat. Mensen die zeer veel eelt aanmaken gaan soms om de drie á vier weken. Heb je weinig/geen problemen aan de voeten dan is om de twee á drie maand voldoende.
NIVEA Crème Blik 150ml is de ideale verzorging voor de hele familie*. De crème hydrateert de huid voor 48 uur lang en verzacht zelfs zeer droge gebieden zoals ellebogen, knieën, voeten en hielen. NIVEA Crème Blik bevat oliën van natuurlijke oorsprong**.
De Eelt crème met 30% ureum is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar (vanwege het ingrediënt ureum). Deze Eelt crème is geschikt voor de verzorging van eelt op de voeten, maar kan ook op andere plekken van het lichaam worden gebruikt, zoals ruwe ellenbogen of eeltplekjes op de handen.