Doe de confetti in een transparante ballon en vul deze met lucht of helium. Knoop de ballon dicht en bevestig er eventueel een lintje aan. Wrijf vervolgens met een schone droge en zachte doek over de ballon. De ballon wordt hierdoor statisch waarna de confetti aan de ballon blijft plakken.
Knoop een draadje aan het cadeau en laat het andere uiteinde uit de ballon steken. Op deze manier kun je (zodra de ballon opgeblazen is - het kado wat omhoog trekken zodat het niet op de bodem van de ballon ligt maar mooi in het midden hangt. Het spreekt vanzelf dat je uit moet kijken met scherpe voorwerpen.
Een folie ballon blijft gemiddeld zo'n 10 tot 14 dagen zweven, de grotere bubble ballons zelfs 3 tot 4 weken! Natuurlijk kun je zelf ook iets doen om een helium ballon langer te laten zweven.
Hoe lang een heliumballon blijft zweven, is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de maat van de ballon, maar ook aan het materiaal van de ballon en de weersomstandigheden (zon, regen, wind, koude lucht van de airco en ga zo maar door). Een heliumballon zweeft minimaal 6 uur en maximaal 36 uur.
Helium ontstaat door nucleaire fusies op de zon of door het langzame radioactieve verval van gesteenten. Het is onmogelijk om het goedje kunstmatig te vervaardigen.
Alle ballonnen zijn geschikt om te vullen met helium. De kwaliteit en het materiaal van de ballon is echter van invloed op de zweeftijd. Latex ballonnen zijn het meest geschikt voor helium.
Zorg ervoor dat je de lampen zeker een uur van tevoren hebt uitgeschakeld. Zijn je ballonnen net opgeblazen dan zijn ze ontzettend kwetsbaar.
Over het algemeen kun je ballonnen de dag ervoor opblazen. En je kunt sommige decoraties zelfs van tevoren in elkaar zetten!
Bij harde regen of wind zullen helium gevulde ballonnen niet of nauwelijks de lucht ingaan. (Weers)omstandigheden zoals warmte/zonlicht, vocht/condens en luchtstroming/airconditioning hebben onvermijdelijk invloed op de levensduur van ballonnendecoraties.
Eerste kleine ballon met snoepjes in de grote.
Pomp de grote ballon ook eerst op, zodat deze alvast oprekt. Daarna stop je een kleine ballon met snoepje erin in de hals van de grote ballon.
Wat kan je doen als een dierbare of jijzelf verslaafd bent aan lachgas? Er is maar één oplossing en dat is stoppen. Niet minderen, niet af en toe toch nog gebruiken, maar volledig stoppen. Dit vinden sommige mensen moeilijk omdat ze afhankelijk zijn geworden van lachgas.
De confetti blijft aan de binnenkant van de ballon plakken door statische elektriciteit. Wrijf met een doek over de buitenkant van de ballon om de ballon statisch te maken en je zal zien dat de confetti blijft plakken.
Gebruik plakband of dubbelzijdig tape
Natuurlijk begin je met het opblazen van de ballonnen. Vervolgens pak je een stukje plakband of dubbelzijdig tape en plak je de beide uiteinden aan elkaar (of bestel speciale ballonstickers). Plak dit op de bovenkant van de ballon en vervolgens tegen het plafond.
Warm water en een fles
Je kunt namelijk ook met behulp van warm water lucht krijgen in de ballon. Draai de dop van de fles, blaas een kleine beetje lucht in de ballon en laat het er weer uitlopen. Vervolgens zet je de ballon op de fles en houd je deze schuin onder de kraan, terwijl je het warme water laat lopen.
Ballonnen gevuld met lucht kunnen prima tegen de kou. Echter bij helium gevulde ballonnen ligt dat anders. Helium is dunner dan lucht en is daardoor meer van invloed op het weer.
De meeste ballonnen zijn gemaakt van latex (natuurlijk rubber). Behalve latex zitten er ook andere chemische stoffen in ballonnen. Deze stoffen zorgen ervoor dat de ballon elastisch is en geven de ballon kleur. De stoffen zijn bijvoorbeeld ammonia, zwavel, zinkoxide, kleurstoffen, geurstoffen.
Een latexballon van 23cm die gevuld is met helium blijft ongeveer 5-7 uur goed. Een met helium gevulde folieballon kan wel een week goed blijven!
Nee, helium is geen drug maar een kleur-, reuk- en smaakloos gas. Het is onbrandbaar en licht en wordt in luchtballonnen en luchtschepen gebruikt. Omdat het lichter is dan lucht stijgen de ballonnen naar boven.
Een normale latexballon met helium inclusief ballon en lint kost € 1,70. (wij zijn de goedkoopste met onze heliumballonnen in Lelystad!) Deze ballon blijft 8 tot 14 uur zweven.
Helium verdringt zuurstof waardoor je te weinig zuurstof binnen krijgt als je het inhaleert. Je wordt duizelig, krijgt ademnood en er is het risico dat je flauwvalt. Frisse lucht of ventilatie zorgt ervoor dat mensen weer zuurstof kunnen inademen. Het gas uit de gasfles kan ijskoud zijn.
Helium wordt gewonnen uit aardgas. Maar lang niet overal zit het erin, en bijna nergens ter wereld zijn voorraden van het edelgas aangelegd. Behalve in de Verenigde Staten. Op dit moment wordt ruim 500 miljoen kubieke meter ongezuiverd heliumgas opgeslagen in een natuurlijke zoutkoepel onder de prairie in Texas.
Helium is na waterstof het meest voorkomende element in het Heelal. Sterren en gasreuzen bevatten een aanzienlijk aandeel helium. In sterren wordt helium gevormd uit waterstof.