Wat is het verschil tussen Italian Style en New York Style pizza? De grootste verandering zitten in de bodem, Deze is een stuk dikker en zachter dan de Italiaanse pizza. Ook de rand van de bodem is vaak heel dik en krult wat omhoog, deze bodem wordt soms zelfs gevuld met nog meer kaas of een hotdog.
De Amerikaanse pizza is ontstaan in Chicago. Het belangrijkste verschil is dat de korst in Amerika omhoog staat. Dit verschilt soms wel enkele centimeters met de Italiaanse pizza's, vandaar de term deep-dish pizza: er kan als het ware wat ín.
De Italiaanse pizza staat bekend om de krokante dunne bodem, de verse tomatensaus en de mozzarella kaas. Deze drie producten vormde jarenlang de basis en hebben samen ook de naam pizza Margherita, deze staat ook wel bekend als de kale pizza en is vernoemd naar de toenmalige vrouw van de Italiaanse koning Umberto I.
De bodem. De authentieke, Italiaanse pizza kun je in eerste instantie herkennen aan de knapperige, dunne bodem. Zo'n bodem krijg je alleen door het gebruik van een echte houtgestookte oven. Omdat het vuur heel heet wordt is de rand niet egaal bruin, maar kan hij hier en daar wat donkere plekjes bevatten.
De traditionele Amerikaanse bodem. Onze New York Style bodem is een dikkere bodem met een volle rand. Deze is voor de echte deeglovers onder ons. De bodem is extra lekker met onze heerlijk knoflookolie op de rand.
Een Italian pizza staat of valt met de ingrediënten
Deze zijn voller van smaak en hebben een stevigere structuur. Verder zijn alle andere ingrediënten vrij van geur-, kleur- en smaaktoevoegingen. Uiteraard worden de tomaten in plakjes gesneden incl. het velletje.
Hoe maak je pizza deeg? De echte Napolitaanse pizza is behoorlijk groot en heeft een diameter van ongeveer 30-35 centimeter en een dikte van 0,25 centimeter, hij weegt tussen de 250 en 300 gram. Deze pizza moet zacht genoeg zijn 'om dubbel gevouwen te kunnen worden'.
Je vult de pizzabodem met verse producten, op deze manier beleg je de pizza met wat jij lekker vindt en smullen maar. Bij de pizzaoven worden kant en klare pizzabodems geleverd. Samen met de ingrediënten wordt je eigen pizza creëren een kinderspel.
Hoe groot is 30 cm pizza? Een medium pizza is 30cm in diameter en geeft ons de som 15 x 15 x pi, wat uit komt op 707cm2.
Beleg je pizza à la quattro stagioni en vul elke kwart in met ander beleg. Ga bijvoorbeeld voor vijf kazen op één kwartje, margherita op het tweede, beleg het derde met champignons en ham en het vierde met tomaten en geitenkaas. Laat je inspireren door onze recepten voor pizza.
De Amerikaanse pizza
Het grootste verschil met de Italiaanse pizza is dat de bodem van een Amerikaanse pizza een stuk dikker en zachter is. De randen hiervan zijn ook dikker, en worden soms zelfs gevuld met kaas of hotdog. Ook zijn Amerikaanse pizza's doorgaans een stuk groter dan de Italiaanse, en zijn ze vettiger.
Er is keuze genoeg voor iedereen! - Met meer dan 200 vestigingen in Nederland is er altijd een New York Pizza vestiging bij jou in de buurt.
Pizza beleggen met kaas
Van alle kazen die vaak op pizza worden gebruikt is mozzarella een absolute favoriet. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat mozzarella van alle kazen het beste smelt, kleurt en bubbelt. In Nederland hebben we het vaak over mozzarella.
35 cm Large Pizza met een klassieke bodem.
De Double Pepperoni pizza wordt bereid met veel pepperoni, een pittig gekruid worstje dat afkomstig is uit Amerika en voor 100% bestaat uit halal rundvlees. Verder gebruiken we voor deze pizza authentieke tomatensaus, een grote hoeveelheid mozzarella en boterzachte knoflookolie.
Tomatensaus, mozzarella, rode ui, paprika, ham (kalkoen), champignons, rundergehakt, olijven, ananas, pepperoni en extra mozzarella. Met knoflookolie op de rand.
New York Style is onze standaardbodem en hij is verkrijgbaar in een diameter van 20, 25, 30, 35 en 40 centimeter. De luchtige bodem met krokante rand is een perfecte basis voor een smaakvolle en verse pizza. Verder biedt New York Pizza de keuze uit een Italiaanse dunne bodem of een bloemkool pizzabodem.
De ronde vorm van de pizza is al eeuwen geleden ontstaan. Italiaanse deegbakkers draaiden het deeg op hun vinger, zodat er lucht bij kwam en het deeg beter kon rijzen. Door het draaien ontstond automatisch een ronde pizzabodem.
Op veel pizza's wordt veel vet en zout gebruikt. Dit is uiteraard ongezond. Echter zijn er ook veel pizza's waarbij ingrediënten worden gebruikt die minder vet en zout zijn. Ook worden op sommige pizza's veel groenten gebruikt.
Woordherkomst en -opbouw. van Italiaans pizza, in de betekenis van 'hartige koek' voor het eerst aangetroffen in reisverslagen van de 19e eeuw, zie vindplaatsen hieronder.
Pizza Margherita
De meest bekende en waarschijnlijk meest bestelde pizza ter wereld. Deze overheerlijke, maar heel eenvoudige pizza werd in Napels, in de 18e eeuw, dus bereid voor de toenmalige koningin van Italië, Koningin Margherita.
De calzone is stiekem een dubbelgeklapte pizza. Pizzadeeg wordt gevuld met kaas, vlees en ei, dubbelgevouwen en gebakken in een hete pizza-oven. Het resultaat: een pizza die je makkelijk uit de hand eet.
Mozzarella. Vrijwel al onze pizza's zijn belegd met de lekkerste mozzarella, afkomstig uit Frankrijk. We maken gebruik van de allerbeste ingrediënten en daarom wordt er 100% mozzarella gebruikt. 100% mozzarella houdt in dat er uitsluitend koemelk wordt gebruikt voor de lekkerste smaak!
Zachte kazen op basis van koemelk (brie, camembert, epoisses, Chaumes, reblochon, mozzarella…) zijn van zichzelf al wat romiger. Ze zijn daardoor uitstekend geschikt om te smelten. Enkele suggesties: camembert uit de oven, quiche met brie of kaastoast met Chaumes.