Om dit op te lossen kunt u vlokmiddelen gebruiken. Dit is een product waarmee alle kleine vuiltjes en zwevende stoffen samengebonden worden, waardoor het filter ze een stuk makkelijker uit het water kan halen. Dit maakt het water niet alleen weer helder, maar ook een stuk hygiënischer.
Door een vlokmiddel toe te voegen, klitten de algen samen tot grotere vlokjes. Vlokjes die rond dwarrelen verdwijnen via de filter. Vlokjes die naar de bodem zijn gedwarreld, probeer je op te zuigen met een zwembadstofzuiger.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Gebonden chloor verwijderen
Je kan de gebonden chloor met behulp van een chloorshock verwijderen. Dat doe je door de concentratie vrije chloor te verhogen tot 10 keer de concentratie gebonden chloor.
Dek het badje na gebruik 's avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.
Mocht er toch zand op de bodem van het zwembad liggen, dan kun je de korrels eenvoudig van de bodem verwijderen met een zwembadstofzuiger. Een (automatische) zwembadstofzuiger zuigt moeiteloos algen, zand, bladeren en ander vuil uit het zwemwater.
Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen. Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien. Wij adviseren u om na een schokbehandeling ten minste 12 uur niet te zwemmen. Het chloorgehalte van het zwembad behoort zich tussen de 2 en 5 ppm te bevinden.
Het goede nieuws is dat hoewel het er niet zo prettig uit ziet, algen in je zwembad ongevaarlijk voor je gezondheid zijn. Je kunt dus in principe in groen zwembadwater blijven zwemmen, maar je zult toch een stuk meer van je zwembad genieten als het er weer helder uitziet en fris ruikt!
Zwevende deeltjes of vlokken in het zwemwater ontstaan vaak door een verstoorde balans in de kwaliteit van het water. Er is dan sprake van teveel of juist te weinig chloor of de zuurtegraad in het water is uit balans. Het is dan belangrijk om alle waardes nauwkeurig te testen en bij te sturen waar nodig.
Als je goed in het water kijkt, zie je de vlokjes drijven. Ook hebben deze vlokken de functie om samen te klotten tot één geheel. Dat zie je dan op de bodem van het zwembad liggen.
Flovil Duo vlokmiddel en anti-alg voor zwembaden
Flovil Duo tabletten geven een ontzettend goed resultaat doordat kleine, zwevende vuildeeltjes samen klonteren en op de bodem terechtkomen, waarna ze gefilterd kunnen worden. Ook voorkomen deze tabletten alg, waardoor je zwembadwater mooi helder blijft.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
Waterbehandeling voor kristalhelder water. Na enige tijd wordt uw zwembad- of jacuzziwater minder helder en licht troebel zonder daarom echte verkleuring te vertonen.
U kunt de algen permanent verwijderen met een borstel en stofzuigen als u geen zuiveringszout, borax of beide hoeft te gebruiken. Laat het zwembadwater weglopen en maak de wanden schoon. Gebruik vervolgens een stofzuiger voor de vloer. Spoel het hele zwembad een paar keer om.
Natuurlijke oplossing. De natuurlijke oplossing is het bad open laten liggen op een zonnige dag. Het rolluik of dekzeil dient dus van het bad gehaald te worden. De uv-stralen van de zon zorgen ervoor dat de chloor op een natuurlijke manier wordt afgebroken.
Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen. 05. Hoe moet ik een shockbehandeling geven?
Je kunt het beste dagelijks uw zwembad reinigen door een schepnet te gebruiken en daarmee het zwembadwater schoon te maken en schoon te houden. Ook is het van belang om dagelijks het waternivo te controleren, daarmee kun je eventueel tijdig een lek opsporen.
Heb je een mechanische robot die het vuil naar je filter stuurt, dan doe je in het hoogseizoen best na iedere stofzuigbeurt een backwash. Tip: bij iedere backwash zakt je waterniveau met zo'n 5 cm. We spreken dus algauw een paar honderd liter water dat afgevoerd wordt.
Vanzelfsprekend ververs je het water bij een opzetzwembad 1 keer per jaar volledig; in het voorjaar bij het opnieuw opzetten. Bij een bouwkundig zwembad ligt dat anders. Het is in principe goed om het water een keer volledig te verversen, maar bij een bouwkundig zwembad volstaat het om dit gedeeltelijk te doen.
Het wordt afgeraden om je opzetzwembad buiten te laten staan zodra de temperatuur lager komt dan 5°C. Regen en vorst hebben een negatieve invloed op de liner en het frame van je zwembad en je loopt de kans om schade op te lopen.
Met zekerheid zeggen hoe lang chloor actief blijft in je zwembad is eigenlijk niet mogelijk. De pH-waarde van het water kun je op peil brengen met pH+ poeder (als de waarde te laag is) of pH- poeder (als de waarde te hoog is.