Op een laptop met een numeriek toetsenbord, toetsencombinatie Ctrl +
In Nederland maken we over het algemeen gebruik van QWERTY-toetsenborden. Op dit type toetsenbord, maak je een apenstaartje door tegelijkertijd op de Shift- en 2-toets (boven de Q en de W) te drukken.
De oplossing is dan ook simpel: druk weer op Ctrl+Shift en je toetsenbord werkt weer zoals je gewend bent.
@, uitgesproken als at of apenstaartje, is een symbolische afkorting van at of at the cost of (uit het Engels). Oorspronkelijk werd het gebruikt voor rekeningen, bijvoorbeeld: "7 widgets @ £2 ea. = £14". Het staat dus eigenlijk voor het Latijnse ad of het Franse à.
Toetsen weer herstellen: de oplossing.
Druk de toetsen CTRL+SHIFT tegelijkertijd in. Heb je een Belgisch toetsenbord? Druk dan ALT+SHIFT in om de tekens terug te zetten naar de oorspronkelijke staat.
In Word ga je naar Invoegen, Symbool en Meer symbolen om een soortgelijke lijst tevoorschijn te halen. Hierin staat onderaan de sneltoets weergegeven die je kunt gebruiken om het geselecteerde symbool door middel van je toetsenbord in te voeren.
AlT GR TOETS herstellen
Als je eerst een euroteken kon typen door Alt Gr in te drukken (en de toets met het euroteken), dan is vermoedelijk de Alt Gr-toets van functie veranderd. Herstellen: druk op Functie-toets + Alt Gr.
AZERTY verwijst naar een systeem van indeling van toetsen op toetsenborden en typemachines, waarvan de eerste rij letters begint met de A, Z, E, R, T en Y, dit is hiermee de naam van deze toetsenbordindeling. Het is de meest gebruikelijke indeling in België en in Frankrijk.
Standaard wordt in Nederland een toetsenbord gebruikt met een Amerikaanse indeling. Al bestaan ze wel, slechts zelden zie je toetsenborden met Nederlandse indeling. De toetsenbord indeling is vooral van belang voor de spellingscontrole en de speciale tekens. Windows is multi-lingual.
Het @-teken, te vinden bij het cijfer 2 op het toetsenbord. Het apenstaartje wordt gebruikt in e-mailadressen.
het apenstaartje
Verbuigingen: apenstaartjes (meerv.) Het teken @, ook wel at genoemd. Dit teken wordt gebruikt voor het engelse woord at bij computers, ofwel 'op' of 'bij', onder andere in e-mailadressen.
Teken komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Ze zitten vooral in hoog gras of tussen dode bladeren, het liefst bij bomen of struiken. Van daaruit stappen ze over op passerende dieren, maar ook op mensen.
F5: verversen van de pagina in een internetprogramma (Zoeken en Vervangen in Word) F7: spellingcontrole (in Word) F8: tekst selecteren, daarvoor moet u een paar keer op deze toets drukken (in Word) F10: de Menubalk activeren in het actieve programma.
Door functietoetsen te gebruiken kan je net als met sneltoetsen sneller werken en belast je je arm, schouder en pols minder, waardoor je de kans op rsi vermindert. Opmerking: Op sommige toetsenborden moet je de Fn-toets ingedrukt houden om de functietoetsen te activeren.
De Alt-toets bevindt zich op de meeste toetsenborden aan weerszijden van de spatiebalk; veel toetsenborden hebben maar één Alt-toets, links van de spatiebalk, en een Alt Gr toets aan de rechterkant van de spatiebalk.
Typ op een van de volgende manieren een euroteken: Druk op het toetsenbord de Alt-toets, Ctrl-toets en de 5-toets tegelijkertijd in. Druk op het toetsenbord de toets met de tekst 'AltGr' en de 5-toets tegelijkertijd in.
Wat zijn speciale tekens? Speciale tekens zijn tekens die niet aanwezig zijn op uw toetsenbordindeling. Ze kunnen worden gebruikt door een combinatie van toetsen op het toetsenbord in te drukken of het overzicht met speciale tekens in Windows te gebruiken.
Hoe maak je een Alt code? Om een symbool weer te geven via een Alt code, moet je eerst de ALT toets ingeduwd houden en intussen het nummer intypen dat het symbool voorstelt met jouw numeriek toetsenbord en vervolgens kan je de ALT toets loslaten. Zorg ervoor dat de Num lock van je toetsenbord aanstaat.