Liefde kun je voelen voor een ander, een mens, een kind, muziek of een dier. Liefde kun je ook voelen voor jezelf. Als een blije energie, een stroom van goed voelen, van acceptatie of gewoon het gevoel oké te zijn met jezelf. Liefde voel je in jouw hart, vanuit jouw hart, een open hart.
Toon liefde en waardering.
Laat hem zien hoe zeer je hem op prijs stelt en dat je weet dat hij zijn best doet. Als hij iets liefs voor je doet, toon dan je affectie. Geef hem een kus of een knuffel, of zeg gewoon dat je van hem houdt. Als hij weet hoe gelukkig hij jou maakt, wordt hij daarvan weer gelukkig!
Singles zouden eenzamer, minder gelukkig en zelfs minder gezond zijn. Uit een flink aantal recente studies blijkt echter dat hoewel mensen inderdaad het best gedijen bij diepgaand contact met anderen, lang niet iedereen een partner nodig heeft om een gelukkig, vervullend en gezond leven te leiden.
Het allerbelangrijkste voor lang en gelukkig samen zijn is dat je er samen voor wilt en blijft werken. Daarnaast is het belangrijk met elkaar in gesprek te blijven. Wat houdt de ander bezig en hoe gelukkig is de ander binnen de relatie. Accepteer elkaars imperfecties en laat elkaar los.
Als een man op je verliefd is dan zul je dat al snel merken. Hij kan met zijn ogen niet van je afblijven. En dan niet alleen je lichaam, maar vooral je gezicht, je lach, je ogen en hoe jij je beweegt. Zoekt hij steeds oogcontact met je?
Hij vertoont onzekerheid in zijn lichaamstaal
Een verliefde man is erg onzeker (al zou hij dat zelf nooit toegeven). Een man die verliefd op je is probeert constant indruk op je te maken. De hele tijd speelt de volgende gedachte door zijn hoofd: “Ik hoop echt dat zij me leuk genoeg vindt.”
Hij wil soms de bevestiging van je hebben dat je het naar je zin hebt. Niet alleen dat je het naar zin hebt, maar dat je ook verliefd op hem bent. Want het is voor hem heel pijnlijk om jou te vertellen dat hij je leuk vindt, om er vervolgens achter te komen dat jij hem 'maar als vriend ziet'.
Als je merkt dat je nieuwsgierig naar iemand bent, is dat een heel goed uitgangspunt. Dat je iemand graag beter wil leren kennen. Dan vind je vanzelf uit of je hetzelfde denkt, of je dezelfde kernwaarden hebt en hoe iemand in elkaar steekt. Dat vormt dan de basis voor die verliefdheid die langzaam groeit.”
Als die persoon zijn diepste gevoelens met je deelt en zich hierbij op zijn gemak voelt, is dat ware liefde. Als die persoon het prima vindt als hij er niet perfect uitziet, of als hij struikelt of een beetje eten tussen zijn tanden heeft, voelt hij zich zodanig op zijn gemak bij je dat je hem helemaal mag zien.
Er zijn twee mogelijkheden waarom een partner geen liefde meer kan geven. De eerste mogelijkheid is, dat de partner zich in stilte onthecht heeft en al met een been buiten de relatie staat. Je partner voelt geen liefde meer en kan dit ook niet meer geven.
Belangrijk is wel dat je ook genoeg liefde aan jezelf geeft, anders lukt liefde geven aan anderen ook niet. Single zijn betekent dat je jezelf goed leert kennen, waardoor je betere keuzen kunt maken. Ga eens na wat je écht belangrijk vindt in het leven. Dan kun je echt beginnen met genieten van het alleen zijn.
Living Apart Together, daar staat LAT voor. Het zijn mensen die een serieuze relatie hebben met elkaar, alleen niet samenwonen.
Mannen houden ervan als een vrouw ons goed over onszelf laat voelen. En dat is precies wat je doet wanneer je hem een complimentje over zijn prestaties geeft. Zeg bijvoorbeeld: “Goh, ik vind het altijd zo knap dat jij zo hard kunt werken.
Mannen naar wie door vrouwen wordt geglimlacht, worden door andere vrouwen vaker aantrekkelijk gevonden, net als bezette mannen. Raak iemand kort aan. Een korte aanraking op de arm vergroot de kans dat iemand aan je verzoeken voldoet. Wees een leuk persoon, dan word je fysiek aantrekkelijker gevonden.
Vormgeven van je relatie
Spontaan zoek je elkaar op en van daaruit krijgt een vaste relatie vorm. Gaandeweg vorm je een gedeelde leefwereld gebaseerd op de (onuitgesproken) afspraak dat je liefdespartners bent. Die leefwereld heeft een buitenkant, gevormd door de manier waarop je je leven voortaan inricht.