Je kunt gemakkelijk en snel je oude gegevens van je Android telefoon overzetten naar je nieuwe Android telefoon via de Google Drive-app. Deze app maakt namelijk back-ups op je telefoon, waardoor je dus gemakkelijk jouw gegevens vervolgens kan overzetten op een nieuwe telefoon en je dus niks verliest.
Als je overstapt van iPhone naar een Android telefoon, kun je je apps niet een-op-een overzetten. Je moet alle apps opnieuw downloaden in de Play Store op je nieuwe Android telefoon. Wel handig: veel apps werken in de cloud. Dit betekent dat als je inlogt met hetzelfde account, je je gegevens op die manier terughaalt.
Het overzetten van data duurt gemiddeld 1,5 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid aan data die je wilt overzetten. Voorbeeld: Als je 64GB aan foto's en videos wilt overzetten dan duurt het overzetten ongeveer 2 a 3 uur. Van Android naar Apple, kan dat?
Je kunt de SD-kaart niet overzetten tussen apparaten. De SD-kaart kan worden gebruikt in combinatie met de opslag van je apparaat.
Apps zijn helaas niet direct over te zetten op je nieuwe Android toestel. Aangezien iPhones geen losse SD-kaarten bevatten, kun je hiermee ook geen apps overzetten. Wel kun je met behulp van Google Drive allerlei gegevens overzetten van je oude iPhone naar een nieuw Android toestel.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Open de Play Store op je smartphone (of ander Android-apparaat); Druk rechtsboven op je profielfoto en kies voor 'Apps en apparaat beheren'; Tik nu op 'Apps synchroniseren met apparaten'; Kies welke apparaten je wil synchroniseren.
De kaart eruit halen zonder hem uit te werpen kan tot verlies van gegevens leiden. Opgelet, als een van de apps de SD-kaart heeft gebruikt om gegevens op te slaan, zullen deze apps niet correct werken als de kaart is verwijderd.
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.
Dat kan wel, mits de andere telefoon hetzelfde formaat simkaart gebruikt. Diverse smartphones en tablets maken gebruik van afwijkende simkaart formaten, zoals de microsimkaart, en de nano simkaart.
Via 'Mijn bestanden' heb je toegang tot alle inhoud op je smartphone, inclusief de SD-kaart. Als je smartphone een SD-kaartslot heeft, kun je bestanden verplaatsen, mits de SD-kaart voldoende ruimte heeft.
Pak de telefoon en open WhatsApp.Tik rechtsboven op de drie puntjes.Tik op Gekoppelde apparaten.Tik op Een apparaat koppelen.
Tik op je apparaat op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht. Er wordt een venster van Android File Transfer geopend op de computer. Hierin kun je bestanden verslepen.