In de Chrome-browser: Klik met de rechtermuisknop op een deel van de pagina en selecteer Inspecteren om alle HTML van de weergegeven pagina te bekijken. Zoek met Ctrl + F (Windows) of Command + F (Mac) naar items in de weergegeven HTML.
U begint met het inspecteren van de pagina die u weergeeft in de desktopbrowser of de desktop-app voor Windows door in het bovenste menu de opdracht Inspecteren te kiezen of de sneltoets Ctrl+Alt+F1 in te drukken.
Ga in Google Chrome naar de pagina die je wilt aanpassen en doe ergens in het venster een rechter muisklik. In het optiemenu staat Element Inspecteren helemaal onderaan. Zoek de regel met de code voor datgene dat je wilt aanpssen. Hieronder is de regel geselecteerd in het venster van Element Inspecteren.
Druk op Ctrl+U (Windows) of ⌘-Option-U (Mac).
Een andere handige functie voor webdevelopers is de mogelijkheid om elementen op een webpagina te inspecteren. Dit doe je om op een onderdeel van de website met je rechtermuisknop te klikken en voor de optie Inspecteer element te kiezen. Je kunt dit webinfovenster overigens ook openen met Alt-Cmd-I.
Je kunt ook de toetscombinatie Option + Command + U gebruiken. De broncode verschijnt nu in een apart venster onderin het scherm. Je kunt ook de eerder genoemde methode met de rechtermuisklik gebruiken en Toon paginabron kiezen (of Inspecteer element) als je de code van een specifiek onderdeel wilt bekijken.
Ga naar de Editor. Sleep het Embed Code-element vanuit de linkerkant van het scherm naar je pagina. Klik op het element en vervolgens op Embed aanpassen om het te kunnen bewerken en klik het tabblad Eigen HTML aan.
HTML is de afkorting voor Hyper Text Markup Language. Van de HTML codering zelf zul je op een website niets zien. De browser herkent automatisch dat het bestand in HTML is geschreven en zal de codering omzetten naar koppen, lettertypes, afbeeldingen of hyperlinks. Dit noem je ook wel de statische kant van de website.
U begint met het inspecteren van de pagina die u weergeeft in de desktopbrowser of de desktop-app voor Windows door in het bovenste menu de opdracht Inspecteren te kiezen of de sneltoets Ctrl+Alt+F1 in te drukken.
HTML leren is niet moeilijk. Het beste is vooral om eenvoudig te beginnen met het opzetten van een website met behulp van een HTML document. Deze website kan je steeds verder uitbreiden. Hierdoor kom je er ook achter wat alle HTML tags en attributen betekenen.
CSS staat voor Cascading Style Sheets, maar dat is waarschijnlijk nog steeds abracadabra voor je. Iets simpeler gezegd is CSS een programmeertaal waarmee je een website kunt opmaken. WordPress thema's bevatten allerlei codes. Met HTML en CSS kan er aangegeven worden hoe bepaalde elementen eruit komen te zien.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
JavaScript is een scripttaal waarmee je webpagina's interactief kan maken. Een stukje van een scripttaal bestaat uit een aantal opdrachten die de browser uitvoert. De browser ontvangt deze opdrachten als een HTML-pagina wordt ingeladen. De scripttaal staat namelijk in de HTML-code.
HTML (HyperText Markup Language) is de code waarmee je webpagina's maakt. Het is geen programmeertaal, maar een opmaakcode om webpagina's te maken. In HTML reader kun je de code lezen bekijken en eventueel javascript aan- of uitzetten. Je kunt dus niets wijzigen.
HTML en CSS worden namelijk gebruikt om websites te bouwen en vorm te geven. Waar je met HTML de inhoud en de indeling van een webpagina kan bepalen, wordt CSS gebruikt om de webpagina van vormgeving te voorzien.
Meld u aan bij de openbare website en ga naar de pagina die u wilt bewerken. Klik op Pagina -> Bewerken en klik vervolgens op het tabblad Tekst opmaken op Bron bewerken. Voer de HTML-code in. Belangrijk: De HTML-code wordt niet gevalideerd wanneer u deze aan uw pagina toevoegt.
Als je een bestaande pagina wil bewerken, klik je op de titel van de pagina die je wil bewerken. Je wordt doorgeleid naar de Editor waar je tekst, afbeeldingen, contactformulieren, knoppen en andere content aan je pagina kan toevoegen. Bekijk deze handleidingvoor meer informatie hoe je dingen bewerkt met WordPress.
De taak 'Voer JavaScript uit op webpagina' in Opdrachten op de iPhone of iPad. Bijna alle webpagina's gebruiken de programmeertaal JavaScript om in webbrowsers dynamische effecten te creëren, zoals animaties, interactieve menu's en video's. In het algemeen zie je niets van JavaScript bij het bekijken van een website.
onderzoeken door bekloppen
verrichten van percussie (het bekloppen van de oppervlakte van het lichaam om aan de hand van het klopgeluid, de toestand van de eronder liggende organen vast te stellen...