Als u problemen ondervindt met het casten van video via de ingebouwde Chromecast-functionaliteit (voorheen Google Cast) naar uw Android TV, controleert u of u de nieuwste versie van de Google Cast-receiver gebruikt.
Je Samsung (of andere Android-telefoon) verbinden met je tv
Zorg ervoor dat je telefoon en je tv met hetzelfde wifinetwerk verbonden zijn. Scrol op je telefoon naar beneden, zodat je het snelpaneel in beeld krijgt. Zet Smart View aan. Je krijgt nu alle apparaten zien die beschikbaar zijn.
Streamen kan via alle apps die ondersteund worden. Dit zijn onder andere YouTube, Netflix en de app van de NPO. Je opent de app op je smartphone of laptop en je geeft de opdracht om de video af te spelen op een tv. De Chromecast of Google Cast maakt direct verbinding met internet.
Controleer of alles in orde is met uw WiFi- en tijdinstellingen. Controleer of uw castingapparaat (smartphone of computer) en de tv verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Start uw draadloze router opnieuw op. (Koppel de router los en wacht ongeveer 30 seconden voordat u de stroom weer inschakelt.)
Via een streamingdienst
Bij veel streamingdiensten kun je de eerste periode namelijk gratis streamen. Bij Videoland de eerste veertien dagen, bij Netflix zelfs de eerste dertig dagen. Zeg je op tijd weer op, dan stream je zonder te betalen.
Je kunt dat eenvoudig gemakkelijk controleren door op de achterkant van de tv te zoeken naar deze poort. Je kunt deze poort herkennen aan de langwerpige vorm, vaak voorzien van het bijschrift HDMI. Vrijwel iedere Samsung tv van na 2010 is uitgevoerd met deze ingang en kan zo dus beschikken over een Chromecast.
Installeer Screen Mirroring op je Samsung smartphone en tablet. Om Screen Mirroring op je smartphone of tablet in te stellen sleep je met je vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar de meldingsbalk. Afhankelijk van welk toestel je hebt, klik je op Screen Mirroring, Smart View of Quick Connect.
Uw telefoon of tablet moet zijn verbonden met een wifi-netwerk. De smartphone, tablet of computer die u gebruikt om te casten, moet zich in hetzelfde wifi-thuisnetwerk bevinden als uw Chromecast. U moet de nieuwste versie van de ondersteunde app gebruiken.
Een gemakkelijke en relatief goedkope manier om je gewone TV smart te maken, is door gebruik te maken van Google Chromecast. Dit is een Wi-Fi ontvanger die je op een HDMI-aansluiting van de TV aansluit. De Chromecast kan verbinding maken met internet, en het beeld afspelen naar de TV.
Je kunt je tablet gebruiken als bron om zo content te streamen naar je televisie, mits beiden met DLNA uitgerust zijn. Als dit het geval is kun je op de tv zoeken naar DLNA-apparaten binnen je thuisnetwerk, de tablet selecteren en vervolgens bestanden vanaf de tablet richting de tv streamen.
Zorg ervoor dat uw met AirPlay compatibele apparaten zijn ingeschakeld en zich dicht bij elkaar bevinden. Controleer of de apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste software en zich op hetzelfde wifinetwerk bevinden. Herstart de apparaten die u wilt gebruiken met AirPlay of synchrone weergave.
De meeste televisies hebben een HDMI-aansluiting. Met een HDMI-kabel kun je zo apparaten op je tv aansluiten. Een HDMI-kabel past (helaas) niet in je iPhone, dus heb je een adapter nodig. Zoek of vraag naar een 'Lightning naar HDMI-kabel' en het is gefixt.
Zorg ervoor dat uw laptop/computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-apparaat. Het Cast-icoon bevindt zich in het overloopgebied. Als u meerdere extensies in uw browser heeft geïnstalleerd, wordt het Cast-icoon mogelijk weergegeven in het overloopgebied voor pictogrammen.
Voor een Chromecast (niet de audioversie) heb je een televisie met een vrije hdmi-poort nodig. Daarnaast heb je een wifi-verbinding nodig, waar je Android-toestel ook mee verbonden is. Om de Chromecast in te stellen, gebruik je de Google Home-app. Deze app vind je via onderstaande knop in de Play Store.
Bij streamen wordt de media afgespeeld zonder dat je deze eerst hoeft te downloaden. Je kunt het dus direct bekijken of beluisteren. De media komt niet op het apparaat zelf te staan, maar blijft op de server van de dienst staan. Je neemt de media als het ware in bruikleen.
Smart tv systemen: Android TV, WebOS of Tizen? Samsung heeft Tizen, Sony en Philips gebruiken Android TV en ook LG en Panasonic hebben een eigen besturingssysteem voor de smart-tv. Elk systeem heeft zijn eigen apps en werkt weer anders.