Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is een scootmobiel sneller te maken. Er zijn scootmobielen waarbij de topsnelheid verhoogd kan worden, maar bij de meeste scootmobielen is het niet mogelijk om ze op te voeren.
Een scootmobiel opvoeren is geen optie, vraag daarom, als u een (nieuwe) scootmobiel kopen gaat, welke maximale snelheid u met deze scootmobiel kunt halen. En vraag uzelf af of een bepaald merk of model past bij uw wensen.
Binnen bepaalde grenzen kan u de scootmobiel wel opvoeren, maar in de praktijk zal het slechts om marginale verschillen gaan. Vooral wanneer u een scootmobiel bezit met een lage maximale snelheid (bv. 6,4 km/u), kan het alsnog interessant lijken om die snelheid een tikkeltje op te voeren.
Begrenzer op het dashboard van de scootmobiel
Ook op het dashboard van de scootmobiel zit een begrenzer waar u zelf de snelheid mee kan bepalen tot de maximale snelheid. Per type is dit anders te regelen maar meestal zit er een duidelijke draaiknop op stuur waarmee u de maximale snelheid kunt instellen .
U kunt beter kiezen voor een snellere scootmobiel
Zeker wanneer de maximum snelheid van uw huidige scootmobiel zeer beperkt is. Toch ontraden wij u ten zeerste, wanneer de snelheid van uw scootmobiel beperkt is, om voor scootmobiel opvoeren te kiezen. Dit gaat gegarandeerd voor technische en materiele problemen zorgen.
1. For Motion Forty-5. De For Motion Forty-5 scootmobiel is een krachtpatser in een compacte vorm. Met een topsnelheid van 45 km/u is het een van de snelste scootmobielen op de markt.
Leuk filmpje. David Anderson en Matthew Hine hebben met een omgebouwde scootmobiel een nieuwe wereldrecord gevestigd: 173,2 km/u.
Hoewel de wet voorschrijft dat u met een scootmobiel op het fietspad maximaal 30 kilometer per uur mag rijden, halen de meeste een maximale snelheid tussen de tien en zeventien kilometer per uur. Ter vergelijking: een wandelaar haalt gemiddeld zes en een fietser achttien kilometer per uur.
Als u de scootmobiel 1 keer per week oplaadt, wordt dat 3.6 X 52 = 187,2 kWh per jaar. De laatste stap is opzoeken hoeveel u betaald per kWh (Kilowattuur). Dit staat op uw energienota of jaarrekening. Dat valt tussen de 0,50 en 0,70 cent.
De uitlaat begrenzing
Vaak wordt er een prop in de uitlaat geplaatst als begrenzer. Deze prop bevindt zich aan het begin van de uitlaat waar de uitlaat aan de cilinder wordt bevestigd.
In principe zou een Scoozy accu een Scoozy leven mee moeten kunnen gaan mits je er zorgvuldig mee omgaat. Door Scoozy wordt aan dit product een technische levensduur toegeschreven van 6jaar.
Welke accu's gaan er in een scootmobiel
De AGM accu's gaan gemiddeld zo'n 3 tot 4 jaar mee, de GEL accu's hebben een levensduur van ongeveer 4 en 6 jaar en de Lithium LFP accu's gaan gemiddeld zo'n 2000 laadbeurten mee.
De middelgrote scootmobielen hebben meestal accu's van 34Ah of 50Ah. De grotere en snellere scootmobielen kunnen het beste met een scootmobiel accu van 55Ah of hoger worden uitgerust. Hoe hoger het Ah-getal van de accu, hoe groter de actieradius van uw scootmobiel.
Gebruik je je scootmobiel dagelijks? Laad deze dan op aan het einde van de dag of als de scootmobiel dit aangeeft. Gebruik je de scootmobiel minder frequent, zorg er dan voor dat je de scootmobiel minimaal 1x per maand aan de oplader legt.
Wanneer mag ik een scootmobiel besturen? Het besturen van een scootmobiel is niet leeftijdsgebonden. Zowel jongeren als ouderen mogen een scootmobiel besturen.Als de scootmobiel harder rijdt dan 10 kilometer per uur, moet u minimaal 16 jaar oud zijn.
Vaste scootmobielen zijn onder te verdelen in 2 categorieën: compacte scootmobielen (8 – 12 km/u) en snelle scootmobielen (15 – 20 km/u). In de snelle categorie vindt u ook de beter geveerde scootmobielen, wat belangrijk is bij pijnklachten en wanneer u lange ritten gaat maken.
Wat kost een accu voor een scootmobiel? Een lood-zuur accu is over het algemeen goedkoper dan een lithium accu. Wij hebben scootmobiel accu prijzen vanaf €50,-.
Een opvouwbare scootmobiel kan een maximaal gewicht dragen tussen de 120 en 160 kilogram.Een vast model kan een gewicht tot maximaal 200 kilogram dragen.
Een kleine opbouwbare scootmobiel is het goedkoopste exemplaar op de markt. Nieuw kunt u hem al vinden voor een paar honderd euro en vanaf 800 euro hebt u al een zeer degelijk model mee naar huis. Het nadeel van de opvouwbare scootmobiel is natuurlijk dat hij een kortere levensduur heeft dan de standaard scootmobiel.
De For Motion On Four is momenteel de meest verkochte scootmobiel in Nederland.
Wat u voor een opvouwbare scootmobiel betaalt is onder andere afhankelijk van uw eigen eisen en wensen. U kunt het zo luxe maken als u zelf wil. De gemiddelde prijs van een opvouwbare scootmobiel is €1.000.
Een scootmobiel kan brandgevaarlijke situaties opleveren: Door slijtage en bewegingen tijdens het rijden is er kans op kortsluiting, waardoor brand kan ontstaan. Bij het opladen van de accu kan oververhitting ontstaan, ook dit kan brand veroorzaken.
Tips onderhoud scootmobiel accu in de winter
Weer beïnvloedt de capaciteit van de accu van uw scootmobiel. Des te kouder het buiten is, des te minder ver u kunt rijden. Daalt de temperatuur beneden het vriespunt?De capaciteit kan dan wel met 50% afnemen.
Deze Medema Mini Crosser X2 is een absolute topper op het gebied van actieradius. Dit is het laatste model van het merk Medema Mini Crosser. Deze scootmobiel is zeer comfortabele en veilig en behoort hiermee tot de topklasse van de scootmobielen.