De iPhone heeft een ingebouwde draadloze oplaadfunctie waarmee het apparaat op een eenvoudige en intuïtieve manier kan worden opgeladen. Uw iPhone werkt met Qi-gecertificeerde opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair.
Met Wireless PowerShare kan je je apparaat opladen met behulp van een ander apparaat met Qi-ondersteuning, zonder dat je een oplader nodig hebt. Je kan ook twee apparaten tegelijk opladen met slechts één lader.
iPhone 2019 Wireless PowerShare
De nieuwe functie heet 'Wireless Powershare'. Hiermee is het mogelijk om andere apparaten op te laden door ze op de achterkant van je iPhone 2019 te leggen.
Wanneer je de batterij van je smartphone niet met een gewone oplaadkabel oplaadt, maar je telefoon simpelweg op een oplaadstation legt, ben je draadloos aan het opladen. De technologie achter het draadloos opladen is elektromagnetische inductie.
Als je nog ergens een samsung/sony/whatever lader hebt liggen waar een usb kabel in kan, kun je daar prima je iPhone mee opladen.
'Samsung Galaxy S10 kan andere smartphones opladen'
Alsof dat nog niet genoeg informatie was, doet Sammobile er een schepje bovenop. De website meldt namelijk dat de Galaxy S10 in staat is andere smartphones op te laden. Deze functie heet Powershare en je kunt zowel Android-smartphones als iPhones van stroom voorzien.
De ondersteuning voor draadloos opladen kwam in 2017 als eerst naar de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Daarna volgden de iPhone X, iPhone XS (Max), iPhone XR, iPhone SE 2020, iPhone 11 (Pro), iPhone 12 (Pro), iPhone 13 (Pro) en iPhone SE 2022.
iPhone 11 laadt niet draadloos op als hij scheef ligt
Ligt hij scheef, dan kan er mogelijk geen/onvoldoende energie doorgestuurd worden. Dan werkt het draadloos opladen vanzelfsprekend niet. Probeer dus je iPhone 11 goed op de draadloze oplader te leggen en op het scherm te controleren of het toestel opgeladen wordt.
Flirt- en SNG-sprinters en ICNG-intercity's zijn voorzien van usb-oplaadpunten. Via de NS-reisplanner in de app en op ns.nl kun je zien of dat jouw trein stopcontacten (alsmede wc's en wifi) heeft. Ook de treinen van maatschappijen als Connexxion en Arriva zijn vaak voorzien van stopcontacten.
Check of de kabel en de oplader werken. Probeer ze met een ander apparaat. Check of de kabel goed is aangesloten op de oplader en je telefoon. Check of de poort van je telefoon geen stof of pluisjes bevat.
Maar ook: zonder de lader is het doosje kleiner en passen er meer smartphones tegelijk in een vliegtuig. Lagere transportkosten dus. Voor de mensen die wél echt een nieuwe lader nodig hebben, is de prijs van de meeste opladers wel verlaagd.
Volg de onderstaande stappen om dubbel opladen te activeren: 1 Trek het notificatiepaneel op je Note10/Note10+ naar beneden en tik op het pictogram Draadloze PowerShare om het in te schakelen. 2 Plaats de Note10/Note10+ rug-aan-rug met een ander apparaat. 3 Het scherm zal bevestigen zodra de apparaten zijn verbonden.
Wil je apparaten aansluiten zonder een stopcontact in de buurt? Power-over-Ethernet (PoE), oftewel stroom via de netwerkkabel, kan met een adapter ook apparaten van stroom voorzien die geen PoE ingebouwd hebben. Daarmee kun je het doortrekken van stroomkabels of ander noodzakelijke oplossingen vermijden.
Er zijn usb-c-opladers te koop die maximaal 18 Watt leveren, maar ook opladers die 30, 45, 60, 90 of 100 Watt kunnen doorgeven. Een 90 Watt-laptopoplader kun je prima gebruiken voor je hoofdtelefoon en smartphone, maar een 18 Watt-oplader werkt niet met je laptop omdat hij niet krachtig genoeg is.
Deze manier van draadloos opladen werkt overigens voor elke Apple telefoon, dus niet alleen de iPhone 7 kun je er draadloos mee opladen! De iPhone 8 en nieuwer hebben Qi ingebouwd dus daar heb je geen extra case voor nodig. Denk er aan dat je in beide gevallen nog wel een Qi-oplader nodig hebt.
Snel draadloos opladen
Met de juiste snellader voor Apple of Samsung duurt het geen 4 uur, maar 2 uur om je batterij helemaal op te laden. OnePlus heeft draadloze opladers waarmee je je toestel in 40 minuten helemaal oplaadt.
Het mooie van draadloos opladen is dat u uw smartphone altijd snel even kunt opladen, waar u ook bent. U hoeft uw telefoon letterlijk alleen maar neer te leggen en de batterij wordt opgeladen. Zo wordt hij altijd opgeladen als u hem niet gebruikt. Zonder kabels, zonder rommel, zonder wachten.
Batterij delen instellen
Om het Batterij delen in te schakelen, moet je deze eerst activeren bij je instellingen. Ga naar Instellingen, selecteer Batterij en apparaat onderhoud en druk vervolgens op Batterij draadloos delen.
Ook met een iPhone 11 kun je draadloos opladen. Dit brengt meteen de vraag naar boven of je andere toestellen kunt opladen met de iPhone. Apple heeft niet bekendgemaakt dat de iPhone 11-reeks deze functie gaat krijgen. Het is technisch echter wel mogelijk.
Het apparaat dat over Qi-technologie beschikt heeft eenzelfde spoel die het elektromagnetisch veld absorbeert en vervolgens de accu met energie vult. Bij de huidige Qi-opladers kun je het apparaat binnen een straal van 5 millimeter van het dock houden om het apparaat op te laden.
De volgende toestellen laad je wel draadloos op, maar niet met MagSafe: iPhone SE 3 (uit 2022) en iPhone SE 2 (uit 2020) iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max.
Volgens ZDNet zorgt draadloos opladen ervoor dat de batterij sneller door zijn laadcycli gaat en dus sneller tegen het einde van zijn levensduur aan loopt. De reden daarvoor zou zijn dat een smartphone bij bekabeld opladen direct gevoed wordt door de energie, waardoor de batterij niet belast wordt.
Sterker nog, in werkelijkheid kun je vrijwel iedere adapter en/of kabel gebruiken. Niet voor niets leveren steeds meer smartphonefabrikanten (waaronder Apple en Samsung) hun toestellen zonder oplader in de doos. Dit kan omdat het daadwerkelijke opladen in de telefoon zelf gebeurt, en niet in de adapter.