Klik op de homepage op Online Check In en selecteer de luchthaven van vertrek. Bij 'Enter booking reference or e-ticket number' voer je het Corendon reserveringsnummer in. Vervolgens vul je je achternaam in. Op de volgende pagina kun je meerdere personen toevoegen en de stoelen selecteren.
Corendon (Dutch) Airlines
Wanneer je vooraf geen stoel reserveert, krijg je automatisch een stoel toegewezen. Je kan dit op de luchthaven niet meer wijzigen.
De kosten voor stoel reservering
Bij Corendon reserveer je een reguliere stoel in het midden, aan het gangpad of aan raamzijde al vanaf 5 euro. Een stoel met meer beenruimte kan je reserveren vanaf 20 euro.
Check vooraf online in
Je kunt dan tijdens het online inchecken ook direct de stoel kiezen. Houd er daarbij rekening mee dat deze optie veel later beschikbaar is (gemiddeld 24-30 uur voor vertrek) en dat je dus wel achterin de rij aansluit t.o.v. de mensen die evt. wel stoelen hebben gereserveerd.
Hoe maak ik een stoelreservering? Vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek van je vlucht kun je tegen betaling een stoel reserveren. Voor verre bestemmingen (langeafstandsvluchten**) kan je tot 74 uur voor vertrek je stoel reserveren.
Als je geen stoel reserveert, kun je tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog vrij zijn. Heb je al online ingecheckt, dan kun je niets meer aan je boeking veranderen. Check je in op de luchthaven, dan wijzen we je een stoel toe. Aan een stoelreservering zitten kosten verbonden.
De comfort stoelen zijn vooraf online te reserveren en kosten tussen de 17 en 22 euro per persoon, afhankelijk van de rij en bestemming. Corendon biedt vanaf deze zomer een priority pakket aan. Dit pakket zorgt voor meer comfort en gemak bij vertrek vanaf luchthaven Schiphol.
Als er geen garantie op bepaalde zitplaatsen wordt gegeven, kan de maatschappij daar een extra vergoeding voor vragen. ' In zo'n geval betaal je dus een meerprijs wanneer je zelf je zitplaats kiest. Meindersma vergelijkt het met een extra vergoeding voor een plek bij de nooduitgang of een stoel met extra beenruimte.
Bij een selfservice drop-off scan je je boardingpass, en plaats je daarna je ruimbagage in een machine.De machine print vervolgens een kofferlabel en afgiftebewijs uit. Vaak gaan de rijen bij de selfservice drop-off een stuk sneller dan bij de reguliere incheckbalies, wat een hoop wachttijd kan schelen.
Inchecken op de luchthaven
Op Schiphol kun je vanaf 3 uur voor vertrek inchecken bij de Corendon balies in Vertrekhal 3 bij vluchten met Corendon (Dutch) Airlines. Of maak gebruik van de “Self-service-check-in-palen” op Schiphol, waarmee je snel kunt inchecken, je boardingpass krijgt en een bagagelabel.
Corendon handbagage streng
Veel passagiers die een vliegen met Corendon nemen alleen handbagage mee. Tot 8 kg en 1 stuk handbagage (inclusief laptop, handtas e.d., alles moet in 1 tas passen) is gratis. Meer kilo's betekent bijbetalen en ruimbagage boeken.
Wat moet ik doen? Wij mogen u niet online inchecken vanwege overheidsvoorschriften. Indien u niet online kunt inchecken, zijn hier geen extra kosten aan verbonden. We kijken ernaar uit u te verwelkomen bij de check-in balie op de luchthaven.
Als ik een stoelreservering heb gedaan, moet ik dan ook nog online inchecken? Ja, dat is erg belangrijk en bij sommige luchtvaartmaatschappijen zelfs verplicht. BIj het online inchecken zie je dan ook de stoelen staan die je gereserveerd hebt.Je kunt deze dan niet meer aanpassen.
Mijn Corendon Account Via mijn.corendon.nl kun je met je 7-cijferig reserveringsnummer en achternaam (voorvoegsel en achternaam aan elkaar: bijvoorbeeld devries) jouw reservering bekijken. Het reserveringsnummer vind je op de bevestiging/factuur die je per e-mail van ons ontvangt/ontvangen hebt.
De beste stoelen
Het beste uitzicht heeft u vanaf de stoelen A35, L35, A39, L39, A40, L40, A41, L41, A42, L42. Dan is er namelijk geen vliegtuigvleugel dat het uitzicht in de weg zit. Voor de meeste beenruimte kunt u het beste voor de stoelen op rij 16 en rij 32 kiezen.
Online inchecken is gratis, bij veel maatschappijen vanaf ca.24 tot 48 uur voor vertrek. In sommige gevallen is eerder inchecken wel mogelijk, maar dan enkel in combinatie met een stoelreservering. Voor de stoelreservering dien je dan wel te betalen.
Aan boord kan je enkel betalen met bancontact, kredietkaart (VISA, Mastercard), Apple Pay en Google Pay. Om de veiligheid van kredietkaarttransacties te garanderen, verzoeken we je vriendelijk de identiteitskaart te tonen aan het cabinepersoneel.
KLM heeft vliegtuigen zonder rijnummer 13, aangezien er het gehele jaar door talloze passagiers zijn die een stoel op rij 13 weigeren. Op die manier voorkomt de luchtvaartmaatschappij dat passagiers in paniek raken of stennis gaan schoppen zodra ze merken dat ze op rij 13 zitten.
De andere chartermaatschappijen waarmee wij vliegen, bieden op alle vluchten ook zo'n 'buy on board' of à la carte service aan. Een cateringservice tegen betaling, waarbij het cabinepersoneel langskomt met een uitgebreid assortiment aan koude en/of warme snacks, maaltijden en (fris)dranken.
U dient alle tickets, vouchers en de factuur uit te printen en mee op reis te nemen (in zwart/wit of in kleur geprint). Indien u uitsluitend een vlucht heeft geboekt die wordt uitgevoerd door Corendon Airlines, met vertrek vanaf een Nederlandse luchthaven, ontvangt u geen tickets.
De beenruimte is gemeten van achterkant tot achterkant, stoel tot stoel. - Transavia, TUI fly en Corendon bieden tussen de 73 en 76 centimeter aan beenruimte. - KLM zit tussen de 76 en 84 centimeter. Via deze site kun je checken hoeveel beenruimte andere maatschappijen aanbieden.
Meestal moet je een toeslag betalen voor deze stoelen, dus de kans is groter dat er geen mensen naast je komen zitten. Ze zijn heel geschikt voor langere mensen, omdat ze meer beenruimte bieden.
Boeing 737-700
De opstelling in de Economy Comfort en Economy Class is 3-3. De beste stoelen in de B737-700 van KLM zijn: 11B, 11C, 11D, 11E (Y) – Door de nooduitgang heb je hier extra beenruimte. 12A, 12F (Y) – Door de nooduitgang heb je hier extra beenruimte.