Op 24 februari overleed oprichter Loetje Klinkhamer door een val van de trap in een van zijn restaurants. Hij werd 83 jaar.
In 2020 gaan Debuut Horeca en Loetje samen en wordt Loetje onderdeel van Restaurant Company Europe (RCE), dat weer onderdeel is van Waterland. Onder de vlag van RCE opereren onder andere Stan, Happy Italy, Popocatepetl en Beers & Barrels. Loetje telt aan het begin van 2023 ruim dertig vestigingen.
Het liefst wil ze dat wegwerken met de Loetjejus, maar juist daar gaat het helemaal mis. 'De 'klassieke Loetjejus' die we erbij hebben besteld, blijkt namelijk nóg slechter: een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zo veel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in is omgekieperd.
De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.
Loetje werd in 1977 opgericht als biljartcafé door de enkele jaren geleden overleden Loetje Klinkhamer in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Enkele jaren later begon hij met het serveren van biefstukken en dat werd zo'n succes, dat het biljart uiteindelijk uit de zaak verdween.
Door. Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en in een dna-laboratorium, en hieruit bleek onomstotelijk dat het geen runder maar paardenbiefstuk betrof. Paardenhaas lijkt erg op ossenhaas, maar kent in Nederland nog maar weinig (zich daarvan bewuste) fans.
Het is een vegetarisch gerecht, maar heeft geen veganistische bereiding. De Biefstuk 0.0 is geschikt voor zwangere vrouwen en is Halal.
Hoeveel betaalt Loetje in Nederland? Het gemiddelde maandsalaris bij Loetje varieert vanaf ongeveer € 1.812 per maand voor een Vakantiekracht (m/v) tot ongeveer € 3.279 per maand voor een Horeca Manager (m/v).
Het Nederlandse Waterland Private Equity kocht in 2018 horecagroep Debuut van Ruud van Rietschoten en in 2019 biefstukkenimperium Loetje van de familie Klinkhamer. Beide bedrijven werden in 2020 samengevoegd tot RCE.
165.000 koeien per jaar zijn er nodig om alle bezoekers van Loetje van hun in een plas vet geserveerde ossenhaasbiefstuk te kunnen voorzien. Een enorm aantal ja, waar dan ook een flinke omzet tegenover staat. €75 miljoen, om precies te zijn.
Biefstuk loetje bereiden
Er wordt vaker gekozen voor ossenhaas, maar kogel kan ook prima. Dan ben je meteen een stukje goedkoper uit. Maak dit gerecht altijd op smaak met zout, witte peper en sambal.
Veel mensen willen franchisenemer worden bij Loetje. Helaas is Loetje geen franchiseformule. Loetje heeft alleen filialen. Dit betekent dat het momenteel niet mogelijk is uw eigen Loetje-vestiging te openen.
Loetjes biefstuk met uitzicht op 't IJ
Van Overveen tot in het Gelderse Gorssel genieten mensen tegenwoordig van Loetjes ossenhaas in jus. Maar het mooiste uitzicht van alle Loetjes is te vinden aan 't IJ en daar hebben ze de zaak dan ook naar ingericht. Hoge ramen, veel licht en vooral een weidse blik op Amsterdam.
Loetje heeft hoogste gemiddelde omzet
Website Food Inspiration becijferde recent ook welke restaurantketen de hoogste gemiddelde omzet per vestiging weet te realiseren. Daarbij scoort biefstukrestaurant Loetje duidelijk het hoogst, met een gemiddelde omzet van € 4,3 miljoen per jaar.
'Alle biefstukken worden, typisch Loetje, geserveerd met heerlijke jus, en stukken wit brood', zegt Veldman. En goed nieuws voor wie erge honger heeft: er zijn ook XL-porties te krijgen. Je krijgt dan geen biefstukje van 200 gram, maar een exemplaar 300 gram.
In het pand komt een vestiging van de biefstukketen Loetje. Na 63 jaar komt er een einde aan de geschiedenis van Mirabelle, een restaurant dat acht jaar lang in bezit was van een Michelinster. Het personeel gaat mee naar de nieuwe eigenaar, biefstukketen Loetje.
We verwachten in december 2023 onze eerste gasten in Hilversum te kunnen gaan ontvangen. Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie over de opening en de mogelijkheden om straks te reserveren. Wil jij straks komen werken bij Loetje Hilversum en ga jij samen met ons dit nieuwe avontuur aan?
Klinkhamer overleed vorige week vrijdag nadat hij in een van zijn restaurants door een val van de trap op zijn hoofd terecht was gekomen, meldt De Telegraaf. Loetje werd veertig jaar geleden opgericht. Toen was het nog een buurt- en biljartcafé in Amsterdam-Zuid.
Restaurant Loetje staat bekend om de biefstuk met (heel veel jus) die ze serveren. Maar wist je dat ze de ultieme biefstuk daar niet in roomboter bakken, maar in margarine? Ze bakken de biefstuk in Blue Band, omdat dit minder water bevat waardoor een mooie bruine jus ontstaat.
Werken in de horeca is leuk, maar werken bij Loetje is leuker! In onze gezellige restaurants werken we met top producten én met top medewerkers. Samen stropen we onze mouwen op, maar we houden ook zeker van een geintje op zijn tijd.
Heerlijk bij een salade of bij Loetje op het terras. Rode wijnen Glas - € 4,50 Fles - € 24,50 Hugo Casanova Cabernet Sauvignon Van de Cabernet Sauvignon druif heeft Hugo Casanova nog een heerlijke rode wijn gemaakt. De wijn smaakt naar rood fruit.
De voedingswaarde van biefstuk nog eens onder elkaar
In één stuk biefstuk van 100 gram zit: 108 kcal energie.
Onze nieuwste Soep van Loetje is een lekkere garnalensoep. Rijkelijk gevuld met winterse ingrediënten als knolselderij, winterpeen en diverse specerijen. Perfect om jezelf te trakteren tijdens een koude of druilerige winterdag. En heb je nog ruimte voor een toetje?
Kan ik ook lunchen bij Loetje? Ook tijdens de lunch ben je van harte welkom bij Loetje. Wij hebben een heerlijke lunchkaart. Natuurlijk kun je ook onze heerlijke biefstuk tijdens de lunch bestellen.