Hoe werkt het? Download de 4411-app op je smartphone en kies waar je wilt parkeren - op straat of in een parkeergarage. Je start en stopt je parkeersessie via de app en betaalt een bedrag op basis van je werkelijke parkeertijd. Eenvoudig, snel en nooit een cent te veel.
Sms de automaat- of zonecode, spatie en je nummerplaat naar 4411 om je sessie te starten.
Koop je ticket of tienrittenkaart van De Lijn via de 4411-app en betaal geen transactiekosten.
4411 is de snelste, maar niet de enige manier om een geldig parkeerbewijs te bekomen. Werkt de app niet of heb je geen internetverbinding? Dan kan je een sessie starten per sms. Indien er een storing zou zijn bij de provider waardoor sms'en niet lukt, moet je aan de parkeerautomaat een ticket kopen.
Parkmobile-parkeerapp
Deze zelfverzekerde parkeerapp noemt zichzelf de echte nummer 1. Kies je voor deze app, dan krijg je nooit meer parkeerboetes, betaal je nooit meer te veel parkeergeld en hoef je nooit meer naar de parkeerautomaat te lopen.
Hoe werkt het? Download de 4411-app op je smartphone en kies waar je wilt parkeren - op straat of in een parkeergarage. Je start en stopt je parkeersessie via de app en betaalt een bedrag op basis van je werkelijke parkeertijd. Eenvoudig, snel en nooit een cent te veel.
Wie lid is van de ANWB kan zich aanmelden voor de gratis parkeerapp ANWB Parkeren (onderdeel van de app ANWB Onderweg). De parkeerapp Ease2pay is de enige parkeerapp die volgens zijn aanbieder écht gratis is. Deze parkeerapp rekent ook geen transactiekosten.
Parkeren met je mobiele telefoon
Je start het parkeren door te bellen naar 088-2742536 (lokaal tarief). De zonecode staat vermeld op het blauwe P-bord boven de parkeerautomaat. Je stopt het parkeren door te bellen naar 088-2742536 (lokaal tarief).
Mobiel parkeren, hoe werkt het? Met mobiel parkeren hoeft u niet meer een kaartje uit de parkeerautomaat te halen. U start en stopt uw parkeertijd via uw mobiele telefoon. Dit kan via sms, bellen of een smartphone parkeer App.
Heb je een verbruikslimiet? Dan kan je tijdelijk niet sms-parkeren als het bedrag van je limiet bereikt is.
Hoe gebruik ik SMS-parkeren? SMS-parkeren is kinderspel. Na het parkeren van uw wagen stuurt u per SMS het nummer van de parkeerautomaat - bijvoorbeeld TIE5 - samen met de nummerplaat van uw auto naar het centrale nummer 4411. Na het verzenden krijgt u direct een SMS die de start van uw parkeertijd bevestigt.
Bezoekers kunnen betalen via SMS, door een SMS te sturen naar een bepaald (verkort) nummer. Nadat de bezoeker een SMS heeft gestuurd, stuurt het platform een SMS terug waarop een bepaald bedrag in rekening wordt gebracht.
Met de 4411-app betaal je je parkeerplaats, laadbeurt en Lijnticket automatisch via een door jou gekozen betaalmethode.
Parkeer je in een parking? Dan kun je vaak gebruikmaken van nummerplaatherkenning. Bij aankomst bij de parking herkent een camera jouw nummerplaat en gaat de slagboom automatisch open. Je parkeeractie start direct.
Hoe betalen? In de betalende zone heb je voortaan geen parkeerticket meer nodig, maar maak je gebruik van de digitale parkeerautomaten. De controle gebeurt op basis van de nummerplaat die je ingeeft. Je betaalt met bankkaart, de 4411-app of via sms naar 4411; dus niet meer met muntgeld.
Je toetst je kenteken in en betaalt met je pinpas of creditkaart. Het systeem registreert de betaling op een centrale plek. Je hoeft dus na betaling niet meer terug te lopen naar de auto om er een parkeerkaartje in te leggen. Het is ook mogelijk om via een 06 nummer te betalen.
Goedkoopste parkeerapp van Nederland
Met Gaiyo kun je flink besparen op je parkeerkosten. De app rekent namelijk geen transactiekosten voor je parkeeracties. Ter vergelijking: bij andere parkeerapps betaal je per parkeeractie meestal 30 eurocent. Gaiyo is hiermee in een klap de goedkoopste 'parkeerapp' van Nederland.
Wil je vertrekken en niet langs de betaalautomaat? Scan dan de QR-code op de achterkant van het parkeerticket en volg de instructies op het scherm van jouw telefoon. Zodra de betaling voldaan is, kun je uitrijden. Mocht jouw kenteken bij binnenkomst niet gelezen worden, dan zal er een generieke QR-code worden geprint.
Om gebruik te maken van Parkmobile heb je een mobiele telefoon en een Parkmobile-account nodig. Maak gratis een account aan via de website of via de Parkmobile-app. Heb je een iPhone of Android-telefoon, download dan hier de app. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en kun je direct parkeren met Parkmobile.
Je betaalt in Nederland €0,39 per parkeeractie of bij een abonnement €2,50 per maand ongeacht het aantal parkeeracties.
Download de parkeerapp ANWB Onderweg app via anwb.nl/app als je de ANWB app nog niet op je smartphone hebt staan. De app is beschikbaar voor Android en iPhone. Volgens de Consumentenbond de meest betrouwbare parkeerapp (test parkeerapps juni 2018).
Met Parkmobile parkeer je simpel en snel. Betaal per parkeeractie of ga voor het abonnement: het ligt er maar net aan hoe vaak je parkeert. Wat je ook kiest: de inschrijfkosten en de app zijn altijd gratis. Betaling is altijd achteraf per factuur.
Parkmobile sticker
Ondanks dat het plaatsen van een Parkeerkaart achter uw voorruit niet meer verplicht is, wil Parkmobile u graag, voor uw eigen gemoedsrust, de mogelijkheid bieden dat u toch direct zichtbaar maakt dat u parkeert via Parkmobile.
Yellowbrick en de ANWB
Yellowbrick rekent 10 euro registratiekosten; voor ANWB-leden is registratie gratis. Daarnaast betalen leden 0,27 euro gebruikerskosten per parkeerbeurt; bij Yellowbrick liggen die kosten op 0,34 euro. Kortom: wie lid is van de ANWB is voordeliger uit met ANWB Onderweg.
Met Parkmobile parkeer je door heel Nederland en België. Op de locatiepagina zie je in welke steden je kunt parkeren. In Nederland kan het óveral.