Kappa maki – sushi in zijn meeste simplistische vorm die er is bestaande uit komkommer omhult met sushi rijst en een norivel.
California Roll Uramaki | Amazing Oriental. Uramaki (letterlijk: binnenste-buiten rol) is sushi waarbij de rijst aan de buitenkant zit, en de vulling en zeewier aan de binnenkant.
De Kamikaze roll, voorzien van: een overdosis mayonaise en tempura. De Philadelphia roll: met roomkaas. Tempura of Panko rolls: dat zijn gefrituurde snacks.
Een hosomaki is een dunne rol met rijst en meestal 1 ingrediënt en nori aan de buitenkant.
Uramaki is een van de meest bestelde sushi soorten in restaurants. Deze sushi wordt ook wel “inside-out” sushi genoemd, omdat de stukjes binnenstebuiten zijn gekeerd. Uramaki sushi bestaat uit zeewier en sushirijst, waarbij het zeewier aan de binnenkant van de sushi zit.
Inari Sushi bestaat uit tofu envelopjes gevuld met sushi rijst. Heerlijk bij uw sushi maaltijd en uitstekend geschikt voor vegetarische sushi liefhebbers. De tofu envelopjes hebben een zoete smaak door de verwerkte mirin en suiker. De envelopjes zijn klaar voor gebruik.
Deze Omakase bestaat meestal uit het serveren van Nigiri (i.e., rijstballetjes met rauwe vis en wasabi) of Sashimi (i.e., rauwe vis).
Tamago is de zoete Japanse omelet die gebruikt kan worden als topping op een nigiri sushi of als ingrediënt in een maki sushi. Uiteraard kan het ook als los gerecht gegeten worden, in Japan wordt de tamago vaak als desert gegeten. In ons assortiment vind je een aantal uitvoeringen van een tamago pan.
Een futomaki is een een 'dikke' rol met rijst en meerdere ingrediënten en nori aan de buitenkant.
Gerold, gebakken en gesneden in de stijl van maki sushi! De knapperige tempura garnalen en gebakken korst geven deze sushirol extra textuur/smaak en is perfect voor elke gelegenheid!
Kushikatsu is echt Japans streetfood en heel populair in Osaka. Het is een fancy benaming voor gefrituurde groenten op een stokje die je kan dippen in een heerlijke saus.
Wil je krokante sushi met een bite? Dit is jouw roll; Crunchy Ebi Sushi. Heerlijk hartige Tempura garnalen in combinatie met de romige, zachte avocado, de zoutige viseitjes en de frisse Japanse mayonaise….
Nigiri zalm sushi (rijst met een stukje zalm) is met 11,7% het populairst in Nederland. Uramaki Ebi Tempura (binnenstebuiten gerolde sushi met gefrituurde garnaal) sushi volgt met 11,4% en uramaki California Roll sushi staat op de derde plek.
Sashimi lijkt op het bekendere sushi, en de twee gerechten worden vaak in dezelfde restaurants geserveerd. Het belangrijkste verschil is dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren en versiering bestaat, terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat, zoals rijst en azijn.
Een California roll is een sushi rol welke inside-out gerold is. Dat betekent dat de rijst aan de buitenkant zit. Vaak is deze gevuld met bijvoorbeeld surimi krab, komkommer en avocado. De combinatie vis met komkommer en avocado heet in Nederland in de volksmond een California roll.
Uramaki. Bestel je uramaki? Dan krijg je je sushi binnenstebuiten: met zeewier aan de binnenkant en rijst eromheen. Vaak zit daar een laagje om van masago (visseneitjes), sesam of gefrituurde uitjes voor een lekkere crisp.
De tekka nigiri (met tonijn) en de sake nigiri (met zalm) zijn de populairste, maar je kan een nigiri natuurlijk ook eten met bijvoorbeeld ei of makreel.
Ingrediënten. Suiker, Water, Sojasaus (Water, Sojabonen, Tarwe, Zout), Gekarameliseerd suikersiroop, Zout, Gemodificeerd zetmeel, Ethylalcohol, Melasse, Gistextract, Azijn, Verdikkingsmiddel: Xanthaangom, Zeewier (Ascophyllum nodosum) poeder.
1 serving (9,06 oz) bevat 450 calorieën.
Sashimi is in plakjes gesneden verse vis. Voor Sashimi wordt eerste klas verse zoutwatervis gebruikt.
Temaki: Deze sushisoort staat ook wel bekend als de 'handrol'. Een stukje nori wordt in een kegel gerold en vervolgens gevuld met verschillende ingrediënten.
Maki is tevens de overkoepelende naam voor alle sushirolletjes. Er zijn vier verschillende stijlen van maki. Dunne rolletjes hosomaki bevatten een enkele vulling, zoals tonijn of daikon, terwijl futomaki twee of soms drie vullingen heeft: vis en een groente bijvoorbeeld.
Hotate heeft prachtig zacht en zoet vlees en een ongelooflijk delicate textuur. In Japan is het heel gebruikelijk om Hotate rauw te eten in de vorm van sushi of sashimi. Maar ook gegrild en gebakken zijn deze Sint-Jakobsschelpen erg smakelijk.
De maki wordt gemaakt van zeewier (nori), rijst en een vulling van vis, groenten of ei. Het woord maki betekent in het Japans letterlijk: gerold. Met behulp van een bamboe-mat worden de ingrediënten opgerold tot een rol sushi met een gemiddelde diameter van 3 á 4 centimeter.