De Avenue des Champs Élysées in Parijs is de duurste winkelstraat in Europa, net iets duurder dan New Bond Street in Londen, zo blijkt uit vandaag verschenen internationaal onderzoek van Cushman & Wakefield.
Voor winkeliers blijft de Avenue des Champs Elysées in Parijs de duurste winkelstraat van Europa. Pal daarachter volgt de New Bond Street in Londen. Wie in de Franse winkelstraat een ruimte wil huren, mag gemiddeld zo'n 13.255 euro per vierkante meter per jaar neerleggen.
De allerbekendste winkelstraat van Parijs is natuurlijk de Champs-Élysées. Of je nu wil komen winkelen of niet, de Champs-Élysées is eigenlijk een must-see. Je vindt hier vooral designer winkels van grote merken als Louis Vuitton, maar er zijn ook enkele filialen van modeketens.
De arrondissementen 1, 2, 3, 4 en 8 vormen samen het centrum van toeristisch Parijs. Er zijn hier veel luxueuze vier sterren en vijfsterrenhotels te vinden. Bekende bezienswaardigheden in het centrum van Parijs zijn het Louvre, de Eiffeltoren, de Seine, Champs Elysée, Centre Pompidou en natuurlijk de Notre Dame.
De arr. 1 t/m 8 vormen het bekende toeristische centrum rond de Seine. Hier vindt u de top-attracties van Parijs: Les Halles, het Quartier Latin, de Eiffeltoren, Champs Elysées, de Notre Dame, het Louvre museum en het Centre Pompidou.
De stad staat steevast in de top 10 van duurste steden van Europa als het aankomt op overnachtingen en ook op het gebied van eten, drinken en bezienswaardigheden is Parijs geen budgetbestemming. Je kunt een stedentrip naar Parijs echter zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.
Als je een dikke portemonnee hebt is het ideaal om te winkelen in de zogenoemde 'Gouden Driehoek', bestaande uit de Champs-Élysées, Avenue Montaigne en Avenue Georges V. Met merken als Dior, Chanel, Versace, Gucci, Prada en Valentino vind je hier vooral veel luxe designwinkels en modehuizen.
Le Marais zit vol boetiekjes, designwinkels en conceptstores, dus shoppen is hier geen probleem. De straten die je echt niet moet overslaan? Rue Froissart, Rue des Francs Bourgeois, Rue des Rosiers, Rue de Rio de Sicile, Rue de Turenne, Rue Vieille du Temple en Rue Charlot. De grotere ketens vind je in Rue de Rivoli.
33 winkels voor Dior in Parijs.
Het 16e arrondissement, Passy, is het 'duurste' arrondissement van Parijs. Dat is goed te zien aan de prachtige huizen, de lange avenues, de vele musea en prestigieuze scholen. In het 18e arrondissement vind je de kunstenaarswijk Montmartre en de beroemde vlooienmarkt Les Puces bij Porte de Clignancourt.
Op zondag is het leuk winkelen in de Marais, de Village Bercy, rond het Canal Saint-Martin en op de Champs-Elysées. Maar in andere buurten mogen winkels op zondag officieel niet open. Wel zijn bakkers, kaasboeren, slagers en groentenwinkels op zondag vaak tot 13 uur open.
In de Champs-Élysées zijn winkels te vinden van verschillende bekende merken zoals Nike, Benetton, Disney, Zara, Gap en winkels van bekende Franse modemerken zoals Cartier en Louis Vuitton. Naast winkels zijn er ook bioscopen, cafés en restaurants in deze bekende winkelstraat. En er is een mac Donalds en Starbucks.
Bij het eten drinken de Fransen... water. Normaal gesproken betaalt u niet voor de kan die standaard op uw tafeltje wordt neergezet maar er wordt natuurlijk niet alleen maar water gedronken in dit land van de wijnstok.
De meeste hotels rekenen rond 10 euro voor een eenvoudig ontbijt met croissant, stokbrood en koffie. Goedkoper kun je terecht in een café, dat scheelt al snel 3 euro. Nog voordeliger is een bezoek aan de bakker: een croissant kost rond 1,20 en een hele baguette 1,60 euro.
Parijs is in de basis geen goedkope stad. Qua kosten behoort Parijs zelfs tot de duurste steden van Europa. Vrij prijzig is het om op het terras een drankje te doen, om uit te eten en om te overnachten. Hotelkamers die redelijk gunstig gelegen zijn, kunnen erg duur zijn.
Andere favoriete eetzondes in Parijs: falafel in de Marais, tarte tatin, ouderwetse chocolademelk, crème brûlée, ijs van Berthillon, escargots met veel kruidenboter, volle kaasplankjes en véél vers stokbrood.
Parijs is statistisch gezien een van de veiligste steden in Europa, maar in een grote stad bestaat er altijd een kans dat je het slachtoffer wordt van een misdrijf. Toeristen lopen het grootste risico op zakkenrollen en oplichting.