Met die motor is de A6 goed voor een 0-100-sprint in 5,6 seconden en heeft hij een topsnelheid van 250 km/h, wat genoeg moet zijn om achtervolgingen goed en lang te kunnen volhouden.
Snelle interventievoertuig
Audi, A6 Avant 3.0 TDI S-tronic Quattro. 286 PK dieselmotor. Acceleratie (0-100 km/h): 5,6 seconden. Topsnelheid (km/h): 250 km/u.
Hoe snel mag de politie? Dat de topsnelheid van de nieuwe politieauto's slechts op iets meer dan 200 kilometer per uur ligt, van heel groot belang. Als richtlijn voor de politie geldt dat de geldende snelheidslimiet met slechts 40 kilometer per uur overschreden mag worden.
De snelste auto van de Nederlandse politie is de Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro S Tronic. Deze politieauto beschikt over een 286 pk sterke dieselmotor en heeft een topsnelheid van 250 km/u. In 5,6 seconden zit de politie-Audi op de 100 km/u. Deze auto is het snelle interventie voertuig van de politie in Nederland.
Politieagenten hoeven zich bij de uitoefening van hun vak niet aan alle verkeersregels te houden, maar die vrijstelling is niet ongelimiteerd en aan diverse regels gebonden. Zo mogen ze niet harder dan 40 kilometer per uur boven de toegestane maximumsnelheid.
Indien een betrokkene meer dan 100 km/u te hard rijdt, bepaalt de richtlijn dat er een geldboete moet worden opgelegd en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden.
Mag een politieauto de maximumsnelheid overschrijden zonder zwaailicht en sirene? Jawel, de politie mag ook zonder zwaailicht en sirene harder rijden dan is toegestaan.
Hoeveel Audi A6'en van de politie zijn er? Vanaf 2018 verschenen er steeds meer A6'jes met blauwe en rode bestickering op de Nederlandse snelwegen. De A6 die in 2018 verscheen, is van de C7-generatie. In totaal waren er 140 stuks besteld voor een bedrag van zo'n 10 miljoen euro.
Achter de achterruit brandt een bordje met de tekst "Stop politie".Bij een andere foto, inclusief de afbeelding van het nummerbord, staat: "Undercover, Hoefkade". Het is de vraag of het bij de afgebeelde auto's echt om burgerauto's van de politie gaat; daar zegt de politie niets over.
De Nederlandse politie gebruikt nu nog vooral de Mercedes-Benz B-klasse als BPV (basispolitievoertuig), maar die mag vanaf 2025 langzaam aan het stokje gaan overdragen aan de Ford Kuga en BMW X1. Die twee SUV's worden dan de politieauto's die je het vaakst zal treffen.
De maximum snelheid in de vaargeul is 20 km/u daarbuiten 9 km/u.
De snelheidsmeting kan ook plaatsvinden via de boordsnelheidsmeter van de politieauto. Dit houdt in dat de politie achter u aanrijdt en op met een gelijkblijvende afstand waarbij de op hun boordsnelheidsmeter in de politieauto de op dat moment gereden snelheid wordt afgelezen.
Autoredacteur Niek Schenk: ,,Nee, in principe mogen deze hulpverleners maximaal 40 km/u harder rijden dan de limiet die voor het overige verkeer op dezelfde weg geldt.
De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 250 km/u. Met het optionele Dynamic Pack haalt de Audi 280 km/u en met het Dynamic Pack Plus zelfs 305 km/u. Dat is voor het eerst bij de RS6. Quattro vierwielaandrijving is standaard.
Audi RS 3 Performance Edition is krachtigste en vooral snelste ooit (2022) Audi geeft zijn RS 3 een extra duwtje in de rug. Voor het eerst kan je namelijk de 300 km/u aantikken in een Audi met een 3'tje op de achterklep dankzij deze Performance Edition.
Audi R8 V10 Performance
Vermogen: 620 pk 0-100 km/u: 3,1 seconden Topsnelheid: 331 km/u Het blijft een zalige sportauto, zo'n Audi R8 V10 Performance. Of je er nu zachtjes mee voortkabbelt of met 200+ de grindbak mee in jakkert – hij lijkt het allemaal best te vinden.
Het is leuk om politieman te zijn in Dubai. Voor hun interventies beschikken de staatsdienaars over buitengewone wagens: de Aston Martin One-77, Mercedes SLS, Ferrari FF, Lamborghini Aventador, Bentley Continental en nu ook de Bugatti Veyron.
Politiemensen dragen meestal uniformkleding waarop het politielogo steeds zeer duidelijk aanwezig is. Wanneer zij in burger zijn, kan je hen herkennen aan de feloranje interventiearmband (zie afbeelding) waarop ook weer het logo afgebeeld staat.
De helikopter vliegt ongeveer 180 km/h. Dit is de snelheid in de lucht. De afstand die hij per uur aflegt is afhankelijk van de wind (mee of tegen). Als we 30 km/h tegenwind hebben (windkracht 5), legt de heli een afstand van 150 kilometer in een uur af.
Met die motor is de A6 goed voor een 0-100-sprint in 5,6 seconden en heeft hij een topsnelheid van 250 km/h, wat genoeg moet zijn om achtervolgingen goed en lang te kunnen volhouden.
Volgens de vtsPN (voorziening tot samenwerking Politie Nederland) kost een gemiddelde surveillancewagen zo'n 40.000 euro. En daarvoor krijgen ze dan een auto met mobilofoon, navigatie, zwaailichten en sirene.
De Audi E-tron GT heeft een ingeschatte actieradius van 359 km die je goed kan noemen. Daarbij heeft hij een topsnelheid van 245 km/h, wat iets lager is dan het gemiddelde. Van 0-100 accelereert de elektrische Audi E-tron GT in 4.1 seconden, wat veel sneller is dan een auto binnen het grote auto's segment.
In principe kunnen politieauto's en ambulances dus ongestraft te hard langs flitspalen rijden of te snel door trajectcontroles, maar ze mogen het niet te bont maken. Als een voorrangsvoertuig met meer dan 50 km/u geflitst wordt, dan wordt de chauffeur om reactie gevraagd door het OM.
geweld gebruiken;onderzoek verrichten in een woning met een huiszoekingsbevel;telefoon tappen;personen observeren.
In sommige situaties rijdt de politie met spoed, maar zonder zwaailichten en sirene. Bijvoorbeeld bij gijzelingen, overvallen, inbraken en zelfdodingen. Dit doet de politie om de kans op een heterdaadsituatie te vergroten en daders te kunnen aanhouden, of om te voorkomen dat zaken (nog) ernstiger worden.