Daarvoor heb je niet veel meer nodig dan kraanwater en een glazen fles. Vul de fles tot net onder de rand – hou ongeveer vier tot vijf centimeter over – en geef vervolgens met de palm van je hand een flinke mep op de flessenhals. Het resultaat is verbluffend: je slaat met één klap de bodem uit de fles.
zelf maken - flessen lampen : hoe ? Als je een wollen draad in spiritus doopt, die vervolgens om de fles knoopt, aansteekt en vervolgens de fles in een bak koud water dompelt, knapt de fles op de plek van de draad.
Een glazen object is immers bijzonder fragiel en glad. Het object kan snel wegglippen, waardoor u de neiging kan hebben om het glas te stevig vast te nemen. Zo kunt u het kapot knijpen.
Daarvoor heb je niet veel meer nodig dan kraanwater en een glazen fles. Vul de fles tot net onder de rand – hou ongeveer vier tot vijf centimeter over – en geef vervolgens met de palm van je hand een flinke mep op de flessenhals. Het resultaat is verbluffend: je slaat met één klap de bodem uit de fles.
Elk glas heeft namelijk een eigen geluid. Als je dat geluid precies zingend of gillend kan na doen, dan breekt het. Om erachter te komen wat het geluid van het glas is, kan je met je vinger over het randje van het glas draaien.
Deze flesjes dienen in de glasbak gegooid te worden.
Bij het snijden moet je druk uitoefenen en dat betekent dat het glas kan verbranden. Daarom wordt geadviseerd om de glassnijder in terpentine of snijolie te dopen voordat je gaat snijden. De moderne wat duurdere glassnijders hebben een reservoir met snijolie.
5.4 Glas snijden met Flex
Hiervoor moet de haakse slijper uitgerust zijn met een diamantslijpschijf en gekoeld worden met water of heel langzaam werken met veel pauzes.
Gehard glas is te herkennen aan de 'spanningsvlekken' die zichtbaar worden bij een bepaalde lichtval of als men door gepolariseerde (brillen-) glazen naar het glas kijkt. Het vlekkenpatroon geeft echter over de mate van harding weinig informatie.
Lege kratten bier en lege flessen inleveren
De lege kratten en lege flessen bier kun je bij elke supermarkt in Nederland inleveren. De meeste supermarkten hebben hier een speciale afdeling voor met een speciale machine die de lege flessen en kratten innemen en automatisch alles bij elkaar optelt.
De gemiddelde tijd voor hergebruik van bierflesjes is ongeveer 15 keer in zijn levensduur. Dat wil zeggen, ook als je voor de eerste keer een bierflesje koopt.
Een globale richtlijn is dat pilseners en bieren met een laag alcoholpercentage het beste binnen 6 tot 9 maanden gedronken kunnen worden en overige bieren binnen ongeveer 12 maanden. Bieren met gist op de fles kunnen vaak meerdere jaren goed gedronken worden.
Ja, de meeste lege flessen en bierkratten kan je bij jouw AH-winkel of bij de bezorger van je online boodschappen inleveren. Bij de flesinname in de winkel krijg je een bon die je bij de kassa weer kan laten scannen om je geld terug te krijgen.
Toch wordt die niet rijker als jij je flessen kwijtraakt, want het statiegeld van de verkochte flessen gaat naar de producenten en importeurs van de flessen. Alleen voor de ingeleverde flessen moeten zij het geld geven aan de Stichting Retourverpakking Nederland (SRN).
De studie schat dat statiegeld leidt tot 70 tot 90 procent minder plastic flessen en blikjes in het zwerfafval. Dit sluit nauw aan bij de beleidsdoelstelling om de hoeveelheid plastic flesjes in het zwerfafval met 90% te verminderen in 3 jaar tijd.
Ongeopende fles wijn 0-100 jaar bewaren. Frisse, fruitige witte wijn 1 jaar bewaren, tot de nieuwe oogst Lichte rode wijn maximaal 1 jaar bewaren. Volle, houtgerijpte witte wijn 2-4 jaar bewaren. Krachtige rode wijn 3-6 jaar bewaren.
Nog een teken dat de wijn niet meer goed is, is als er bubbeltjes zichtbaar zijn. De bubbeltjes zijn een teken dat de wijn opnieuw is gaan fermenteren en dat geeft een zure smaak. Genoeg reden om deze wijn niet meer te drinken. Je kunt ook ruiken of een wijn niet goed meer is.
Wanneer je met je vinger over de rand van een wijnglas wrijft, begint het glas te trillen. Doordat het glas trilt, trilt de lucht in het glas mee, waardoor je een geluidsgolf krijgt. Als je nu water in een wijnglas doet, neemt de hoeveelheid lucht in het wijnglas af en krijg je een hogere toon uit je wijnglas.
Decibel is een methode om geluid te meten hoe hard het gaat. Pas over 120 decibel is de kans dat het glas kan breken.
Het ritueel van glas stuk gooien of vertrappelen zou al dateren van de vijfde eeuw vóór Christus. Glasgerinkel zou toen vooral gediend hebben om boze geesten de daver op het lijf te jagen en zo het geluk in stand te houden. Het glas zou ook verwijzen naar de broosheid en kwetsbaarheid van het leven.