Bixby is een persoonlijke assistent die leert van jouw dagelijkse routines en meer. Bixby heeft meerdere functionaliteiten om jouw dag gemakkelijker te maken. Nieuwere Galaxy apparaten ondersteunen Bixby Home, Bixby Vision en Bixby Reminder die jou helpen om informatie te zoeken, vinden en gebruiken.
Bixby is de virtuele assistent van Samsung. Met Bixby kan je jouw Samsung smartphone met je stem besturen. Je vraagt Bixby wat de weersverwachting is en hoeveel je favoriete voetbalclub heeft gespeeld. Daarnaast helpt Bixby je bijvoorbeeld met het beheren van je agenda en alarmen.
Om te praten met Bixby, druk en houd de zijknop ingedrukt, of zeg "Hi, Bixby!" als je Voice-wake up hebt ingesteld.
Bixby is de virtuele assistent van Samsung, Bixby maakt het mogelijk om via (spraak)opdrachten je telefoon te besturen. Bixby is te vergelijken met Siri van Apple een Google Assistent, maar dan nog uitgebreider.
Hoi, Bixby is er alleen in het engels. Nederlands is nog niet beschikbaar.
Wat is er nieuw in Bixby 2.0? Je ziet ze steeds vaker: slimme spraakassistenten in smartphones. De iPhone heeft Siri, op alle Android-telefoons staat de Google Assistant en Microsoft heeft Cortana. Met Bixby 2.0 gaat Samsung de spraakassistentenstrijd aan.
Deze oplossing is snel en effectief. Door simpelweg de Powerknop van de telefoon ingedrukt te houden en te kiezen voor Afsluiten of Opnieuw Opstarten, gaat de telefoon in zijn geheel uit. Wanneer je deze dan weer opstart, is alles weer zoals het meestal is.
Zijn de nieuwste versies geïnstalleerd, dan ga je naar de Instellingen-app van je Samsung-telefoon; Kies hier voor 'Geavanceerde functies'; Bovenaan staat nu de optie 'Bixby-knop'. Hier kun je een nieuwe functie voor het knopje kiezen.
Bixby is sinds begin 2017 op Samsung-smartphones te vinden, en werd geïntroduceerd met de Galaxy S8. Toen was het stemgestuurde hulpje slechts beschikbaar in twee talen: Engels en Koreaans. Onlangs maakte Samsung bekend dat er verschillende nieuwe talen toegevoegd worden: Frans, Duits, Italiaans en Spaans.
Druk op de aan/uit-knop en houd de knop ingedrukt tot er een pop-upmenu op het scherm verschijnt. Druk op Uitschakelen. Druk op Uitschakelen.
Als je toestel geen startknop of een aparte aan/uit-knop heeft (bijvoorbeeld, Note10, Fold, Z Flip), druk dan tegelijkertijd op de knoppen Volume omhoog en Zijkant totdat je toestel trilt en het Samsung-logo verschijnt. Je kan dan de knoppen loslaten.
Als het apparaat is vastgelopen en niet reageert, houd je de Power-knop en de knop Volume omlaag gelijktijdig gedurende meer dan 7 seconden ingedrukt om het apparaat opnieuw op te starten.
Google Assistant uitschakelen op je Android smartphone
Ga naar de instellingen van je smartphone en kies (of zoek) 'Google'. Zet het schuifje bij 'Google Assistent' uit.
De Galaxy A52 heeft in de primaire camera een Quad Bayer-sensor van 64 megapixel, met een diafragma van f/1.8 en optische beeldstabilisatie, wat best fijn is in deze prijscategorie. Het geheel is in ieder geval een stap vooruit ten opzichte van de primaire camera in de Galaxy A51.
De batterij heeft een capaciteit van 4.500 mAh die je middels 25W Fast Charging weer kunt opladen. Alle moderne connectiviteitsopties zijn aanwezig, zoals bluetooth 5.0, usb-type-c, wifi en nfc. Ontgrendelen kan middels gezichtsherkenning of de vingerafdruksensor. Het toestel draait op Android 11 met Samsungs One UI 3.
Zware apps, oftewel grote apps zijn ook grote batterij verbruikers. Denk bijvoorbeeld aan de Netflix app, Spotify, Facebook of apps zoals Skype en WhatsApp waarmee je kunt videobellen. Maak je geen gebruik van deze apps dan zal je batterij waarschijnlijk een stuk langer meegaan.
Volgens een technische expert zou je minstens twee keer per maand je telefoon opnieuw moeten opstarten. “En als de tijd het toelaat, is één keer per week ook goed. Maar meer dan dat is totaal onnodig. Het herstarten van de telefoon stopt gewoon alle applicaties die mogelijk op de achtergrond draaien.
Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je gegevens van de telefoon gewist. Hoewel in je Google-account opgeslagen gegevens kunnen worden hersteld, worden alle apps en de bijbehorende gegevens verwijderd. Als je je gegevens wilt herstellen, moet je ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in je Google-account.
Siri is de slimme assistent van Apple. Het gaat hierbij om een virtuele assistent. Je kunt deze virtuele assistent van alles vragen door tegen haar te praten.