Peren zijn goed voor het immuunsysteem Peren bevatten veel antioxidanten en kunnen hierdoor je weerstand goed versterken. Dat is fijn met koud weer wanneer we vatbaarder zijn voor virussen. De antioxidanten vitamine C, vitamine K en koper zijn te vinden in peren.
Peren boordevol vezels
Een middelgrote peer bevat ongeveer zes gram vezels. Evenveel als twee bruine boterhammen en goed voor 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Die vezels zorgen voor een goede darmtransit en verlagen het cholesterolgehalte. Hierdoor is de peer het ideale medicijn tegen stress.
Verse peren, peren op sap (uitgelekt) en gedroogde peren staan net zoals ander fruit in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram per dag. Perensap, peren op siroop en perenjam en perencompote staan niet in de Schijf van Vijf.
In de peer zit relatief veel koper en ijzer. Dit zijn belangrijke ingrediënten om bloedarmoede tegen te gaan. In vergelijking met een peer zit er in een appel 3 keer zo veel vitamine A, 2 keer zoveel vitamine C en 20% meer vitamine E.
Peren bevatten veel verschillende antioxidanten, waaronder vitamine C en koper.Deze zorgen voor een betere weerstand waardoor je minder snel ziek wordt. Een ideaal winterfruit! Hoe rijper de peer, hoe meer antioxidanten erin zitten.
Op nummer 1 van deze lijst staat dus de braam. Met 43 calorieën en slechts 4,9 gram suiker met daarbij 5 gram aan voedingsvezels is de braam erg gezond! Hij bevat vitamine A, D, B12 en calcium en ijzer. Ook magnesium is present.
Peren zijn over het algemeen heel gezond door hun bron van prebiotica. Wil je de meeste vezels uit peren halen? Eet ze dan met schil. De peren met een groene schil bevatten luteïne en zeaxanthine, die bijdragen aan het behoud van goed zicht.
Bananen zijn, net als alle andere fruitsoorten, een gezonde keuze. Elke dag een banaan eten kan geen kwaad, maar ons advies is wel om een regenboog aan verschillende fruitsoorten (en groentesoorten!) te eten. Elk stuk fruit bevat namelijk zijn eigen mix aan voedingsstoffen.
De Conference bevat een goede hoeveelheid vezels, welke helpen je spijsvertering gezond te houden. In de schil van de peer zijn meer vezels te vinden dan in het vruchtvlees. Voor extra gezondheidsvoordelen is het dan ook een goed idee om de conference peer met schil te eten.
Fruitsoorten die veel suiker en relatief weinig wezels bevatten, zijn: lychees, bananen, vijgen, druiven en ananas. Gedroogd fruit bevat meer suiker dan vers fruit. Het is dus zeker geen evenwaardige vervanging voor de verse variant. Ook is het belangrijk biologisch fruit te eten.
De groene vrucht bevat namelijk veel antioxidanten zoals vitamine C, vitamine K en koper.Deze beschermen je tegen vrije radicalen, waardoor de huidcellen minder snel zullen beschadigen. Hierdoor blijft de huid er langer jong uitzien [3]. Samenvatting: Peren helpen de huid haar jeugdige uitstraling te behouden.
Na aankoop zijn peren ongeveer drie tot zeven dagen goed. Wist je dat je peren beter niet in een schaal met bananen, appels of perziken kunt leggen? Deze vruchten zorgen ervoor dat de peren sneller rijpen. Je kunt je peren ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze minstens twee tot drie weken goed.
Onrijpe Conference peren kunnen prima rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Rijpe peren kun je ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze langer houdbaar en lekker sappig! Peren smaken wel het beste als ze op kamertemperatuur zijn, dus haal ze voor gebruik uit de koelkast en laat ze even op temperatuur komen.
Peren bevatten namelijk onder andere vitamine C, vitamine K, kalium en koper. Vitamine C is een antioxidant die ons immuunsysteem een boost geeft en ons lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Vitamine K draagt bij aan een goede bloedstolling en een gezonde botdichtheid.
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Pecannoten, hazelnoten, walnoten en amandelen. Vanille, kardemom, steranijs, rozemarijn, tijm en kaneel. Honing, karamel, ahornsiroop. Chocolade gaat ook heel goed samen met peer, zowel witte als pure chocolade.
Een goed onderkomen is een donkere, niet te droge kelder die gelucht kan worden via een raam aan de noordkant. Een gelijkmatige temperatuur van 2 - 4°C is meestal goed. Hou de luchtvochtigheid tamelijk hoog door de vloer af en toe nat te maken. Bij een te droge lucht gaan de vruchten rimpelen.
Spoel de peer goed voor gebruik. Een peer uit het vuistje hoef je niet te schillen. In de schil zitten net de meeste voedingsstoffen. Om bruinkleuring van het vruchtvlees te voorkomen, besprenkel je de partjes met citroensap.
Bananen en appels zijn de meest gegeten fruitsoorten in Nederland, maar vergeleken met appels bevatten bananen 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor en 5x zoveel vitamine A en ijzer.
Kun je de slaap niet vatten? Ga dan naar de keuken en eet een banaan. Dit fruit bevat stofjes die je lichaam helpen om te slapen, zoals kalium en magnesium. Ook zitten bananen boordevol met tryptofaan, een aminozuur dat de aanmaak van slaaphormoon melatonine en stimuleert.
Heeft u een hoge bloeddruk en/of vaak hoofdpijn? Dan kan een banaan helpen. Bananen zijn namelijk rijk aan het mineraal kalium, uit onderzoek is gebleken dat het eten van 2 stuks per dag al voldoende is voor een bloeddrukdaling van 10%.
Appels bevatten het mineraal kalium. Kalium is belangrijk voor het regelen van de vochtbalans in het lichaam en de bloeddruk. Daarnaast zorgt het voor een goede geleiding van zenuwprikkels en samentrekking van de spieren. Appel bevatten antioxidanten, deze zijn super belangrijk voor je algehele gezondheid.
Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
De perzik zuivert je lichaam dankzij de vele vezels en het hoge gehalte aan kalium. Dat is goed voor het afscheiden van afvalstoffen door de nieren. Een perzik wordt daarom ook wel detoxfruit genoemd. En ook niet onbelangrijk op het werk: kalium is goed om je zenuwprikkelgeleiding onder controle te houden.