Blue Band Goede Start! bevat naast de essentiële vetten en vitamine A, D en E, ook vitamine B1, B2, B6 en B12 en extra calcium. Goed eten begint al bij het ontbijt, misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Een lekker en voedzaam ontbijt levert energie, vitamines en mineralen.
Blue Band Roombeter smeerbaar 225G heeft 75% minder klimaatimpact dan roomboter. Voor elke kilogram Blue Band Roombeter smeerbaar 225G die je koopt, bespaar je ten minste 13 KG aan CO2-uitstoot. Door het kiezen van Blue Band Roombeter smeerbaar 225G, in plaats van roomboter, wordt er 59% minder land verbruikt.
De plantaardige oliën in Blue Band bevatten van nature veel goede, onverzadigde vetten zoals Omega 3 en Omega 6. We noemen dit essentiële vetten: je lichaam maakt ze zelf niet zelf aan, maar heeft ze wel nodig. Vooral kinderen moeten er voldoende van eten, want ze zijn belangrijk voor hun groei en ontwikkeling.
Dagelijks gebruik van Blue Band Iedere Dag is dus een makkelijke en smakelijke manier om de goede plantaardige vetten binnen te krijgen. Blue Band Iedere Dag is bovendien net als alle vloeibare margarineproducten een goede bron van vetoplosbare vitamine A, D en E.
Kijk gewoon zelf even op de ingrediëntenlijst als je een goede keuze wilt maken. Kies dan voor een margarine met zoveel mogelijk onverzadigd vet zoals zonnebloem-, lijnzaad-, soja-, raapzaad-, of koolzaadolie, en zo min mogelijk palmvet. Palmvet is namelijk ook een verzadigd vet en niet zo'n duurzaam product."
Minder verzadigd vet met halvarine en margarine
Wij adviseren daarom halvarine of margarine uit een kuipje of fles te gebruiken. Ter vergelijking: als je 6 boterhammen per dag eet, krijg je bij roomboter zo'n 16 gram verzadigd vet binnen, bij margarine ongeveer 6 gram en bij halvarine zo'n 3,5 gram.
De mix van plantaardige oliën in Becel bevat van nature de goede meervoudig onverzadigde vetten, Omega 3 en Omega 6. Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed, en daarmee zijn ze goed voor het hart.
Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat Albert Heijn Bakken & braden de gezondste keuze voor een bak- en braadproduct is. Dit product bevat 98% olie; raapzaadolie aangevuld met zonnebloemolie en daarnaast hulpstoffen als karnemelkpoeder om vlees en jus bruin te kleuren.
Aan boter is nog water toegevoegd: zo'n 18 procent. Hierdoor zitten er meer calorieën in olijfolie." Maar de boter bevat natuurlijk juist wel verzadigd vet, voegt het Voedingscentrum toe. "Daarom kun je stellen dat olijfolie gezonder is."
Grasboter versus 'gewone' roomboter
Als je zoveel mogelijk van alle voordelen van boter wilt profiteren, kan je het beste ongezouten biologische grasboter kopen. Dit is een boter gemaakt van de melk van biologische koeien die met gras zijn gevoerd. Grasboter is veel rijker aan de vitaminen en mineralen, waaronder K2.
Ingrediënten. Plantaardige oliën 79% (palm, koolzaad, zonnebloem in wisselende hoeveelheden), water, zout 1,5%, tuinboon, emulgatoren (SOJALECITHINE, mono-en diglyceriden van vetzuren), glucose, aroma's, voedingszuur (citroenzuur), vitamines A en D, kleurstof (caroteen).
Ook Blue Band blijft bestaan, maar wordt nu elders gemaakt. Upfield concentreert zich op plantaardige alternatieven op boter en room. Het Blue Band brood, de fruit en groente spreads en de Blue Band hazelnootpasta verdwijnen uit het assortiment. De nieuwste loot aan de Blue Band-stam is de Blue Band Roombeter.
Blue band te gebruiken als roomboter is een lekker romig 100% plantaardig alternatief voor roomboter van koemelk. Blue band te gebruiken als roomboter is gemaakt van 100% natuurlijk ingredienten en is vegan, zuivelvrij en lactosevrij.
Boter eten én je cholesterol verlagen? Er is nog een manier om je cholesterol te verlagen, namelijk met plantensterolen. Dit zijn plantaardige stoffen die je cholesterolgehalte naar beneden brengen. De boter van Becel ProActiv zijn rijk aan plantensterolen, waardoor je cholesterol actief omlaag wordt gebracht.
Beste keuze
Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks halvarine of margarine uit een kuipje te gebruiken. Roomboter bevat namelijk veel verzadigd vet. Ter vergelijking: roomboter bestaat voor 50% uit verzadigd vet, terwijl margarine voor 20% uit verzadigd vet bestaat en halvarine slechts voor 10%.
Het eten van roomboter hangt samen met een verkleind risico op obesitas, diabetes en hartproblemen. Margarine bevat iets minder calorieën dan roomboter. Bovendien is margarine volledig plantaardig, wat een reden zou kunnen zijn om voor margarine te kiezen. Margarine bevat daarbij minder verzadigd vet dan roomboter.
Om gezond te bakken kun je dus het beste vloeibaar vet gebruiken. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten oliën, maar bijvoorbeeld ook aan vloeibare margarine of een vloeibaar bak- en braadproduct. Er zijn verschillende typen olie verkrijgbaar in de supermarkt, zoals olijfolie, zonnebloemolie en arachideolie.
Blue Band Goede Start! bevat naast de essentiële vetten en vitamine A, D en E, ook vitamine B1, B2, B6 en B12 en extra calcium. Goed eten begint al bij het ontbijt, misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Een lekker en voedzaam ontbijt levert energie, vitamines en mineralen.
,,We noemen een olie gezond als die rijk is aan onverzadigde vetzuren. Oliesoorten met veel verzadigde vetten sorteren we in de categorie 'ongezond'”, legt hij uit. Hij raadt aan om vooral olijfolie, koolzaadolie en sojaboonolie te gebruiken.
Het beste om in te bakken of te frituren is olie of zachte of vloeibare margarine uit een fles. Behalve vloeibaar frituurvet is gewone plantaardige olie, zoals zonnebloemolie en olijfolie, ook geschikt om in te frituren.
Als het aan al die gezondheidsgoeroes ligt, kies jij voor olijfolie en is het overbodig om je brood te besmeren. Olijfolie bevat inderdaad gezonde onverzadigde vetzuren. Maar olie heeft ook een nadeel: er zit verder weinig in, terwijl aan margarine en halvarine vitamine A en D is toegevoegd.
Vanuit een gezondheid perspectief is olie een stuk gezonder dan boter om mee te bakken. Olie bevat veel minder verzadigde vetten dan boter. Ook met die reden in ons achterhoofd is het altijd beter om voornamelijk te werken met olie in plaats van boter.
Consumentenorganisatie Foodwatch wil dat Becel pro-activ-margarine uit de supermarkt wordt gehaald. De margarine veroorzaakt mogelijk hart- en vaatziekten, zegt Foodwatch. Aan Becel pro-activ zijn plantensterolen toegevoegd. Die stoffen brengen het cholesterolgehalte omlaag.
Waarom zijn Becel ProActiv-producten zo duur? Becel ProActiv-producten bevatten het actieve ingrediënt plantensterolen. Er is 2.500 ton plantaardige olie nodig voor de productie van 1 ton plantensterolen. En daardoor zijn plantensterolen dure ingrediënten.
Het botert niet meer tussen inkooporganisatie Superunie en Upfield, de vroegere Unilever-afdeling voor bak- en kookvetten. De jaarlijkse onderhandelingen zijn vastgelopen en nu zijn merken als Becel, Bertolli, Blue Band en Croma bij supermarktketen Plus uit de rekken verdwenen.