Je gebruikt Strava via de website of de app op je smartphone.Koppel je fietsnavigatie aan je account, zodat je trainingsdata in Strava wordt ingeladen.Via de Strava website zet je routes op je fietsnavigatie. Niet alle fietsnavigaties kunnen dit, dus let hier goed op.
Tik onderaan het menu op Kaarten en vervolgens op Routes om routesuggesties weer te geven. Strava gebruikt jouw huidige locatie als startpunt. Tik linksbovenin op Huidige locatie om naar een andere locatie te zoeken of houd je vinger op de kaart om een nieuwe locatie te pinnen.
Sinds afgelopen dinsdag zijn allerlei basisfuncties van Strava alleen toegankelijk voor abonnees. Gratis gebruikers kunnen niet langer in Strava het volledige klassement van segmenten bekijken, of de activiteit van vrienden volgen. Dit kan alleen met een lidmaatschap van 5 euro per maand.
Voor de sportieve wandelaar: Strava
Probeer dan eens de app Strava. Deze app meet namelijk alles tijdens de route. Je kunt zelfs je snelheid per route vergelijken met andere sportievelingen. Het leuke aan deze app is dat deze niet alleen te koppelen is met je smartphone, maar bijvoorbeeld ook met je smartwatch.
U heeft tijdens het fietsen met Strava geen internet nodig. Als u wel een 3G/4G connectie heeft, zal de app onderweg regelmatig gegevens doorsturen aan uw gebruikersruimte op de Strava server online. Zonder internet houdt de app uw prestaties bij op uw mobiel.
Je kunt een lidmaatschap de eerste 2 maanden gratis proberen en daarna kost het 5 euro per maand.
Strava biedt een gratis versie en een betaald abonnement met premiumfuncties. Strava gebruikt HealthKit om je Strava-activiteiten te exporteren naar de Gezondheid-app en je hartslag- en biometrische gegevens te lezen. Je kunt je abonneren en betalen in de App Store. Gebruik hiervoor je Apple-ID.
Iemand die goed getraind is en al wat ervaring heeft loopt namelijk al snel 5 tot 6 kilometer per uur. Dit betekent dat je tussen de 3 en 4 uur over een wandeling van 20 kilometer zal doen.
Dat lukt heel goed met de website AfstandMeten.nl. Met behulp van een Google Maps kaart zoom je net zo lang in tot je de straten herkent waar je hebt gelopen. Je kunt nu steeds van hoek tot hoek markers plaatsen en zo meet je de gelopen afstand. Je kunt zelfs de gemiddelde snelheid meten!
Voor iedereen die graag ver wandelt én dit bij wil houden, is daar Strava. In deze wandel app kun je precies zien welke route je op een dag gelopen hebt. Zie hoe lang je onderweg bent geweest en hoeveel kilometer je afgelegd hebt. Ideaal als je van afstand meten houdt en het bijhouden ervan leuk vindt.
Waar Strava een hele brede insteek heeft, ligt de focus bij Komoot puur op routes. Voor uitgebreide trainingsstatistieken moet je hier dus niet zijn. De routefuncties zijn daarentegen een stuk uitgebreider.
Gratis. Om maar in de categorie “fijn” te blijven; het gebruik van Strava is gratis. Op jouw eigen account houdt de app je prestaties bij en analyseert die voor zover jij dat wenst. Daar hoef je niets voor te doen!
Betalende leden kunnen genieten van de volgende nieuwe functies: Een update van Strava Routes, waarin planningen en aanbevelingen zijn opgenomen in zowel iOS als de Android-versie. Analyse van prestaties van identieke ritten over een bepaalde periode. Volledige trainingsgeschiedenis bekijken in iOS.
De app van Strava
Frank gebruikt hem voor het hardlopen maar ook voor mijn wandelingen is hij prima geschikt. Het is een hele gebruiksvriendelijke app waarmee je routes uit kunt stippelen, activiteiten bijhouden en analyseren en achteraf kunt delen met andere gebruikers.
Op elke activiteitenpagina zie je de knop om de GPX-route te downloaden, rechtsboven de kaart van de activiteit (hieronder gemarkeerd). Klik op deze knop om het GPX-bestand naar je computer te downloaden.
Routes maken
Met een betaald Strava-lidmaatschap maak je nieuwe routes via de knop Nieuwe route creëren linksbovenin de pagina Mijn routes. Gebruik de instellingen links om jouw voorkeuren in te stellen, zoals overwegend verharde of onverharde wegen.
Als je stappen van 65 centimeter zet en je in de loop van de dag 5 km hebt gestapt, vermenigvuldig dan eerst het aantal km met 100.000 om de afstand in centimeter te krijgen – 500.000 dus - en deel dit getal door 65 om je gemiddelde aantal stappen over deze afstand te krijgen.
Het gemiddelde wandeltempo van een volwassen wandelaar is 4 tot 5 kilometer per uur. Getrainde wandelaars lopen vaak wat harder. Zij halen de snelheid van 6 of zelfs 7 kilometer per uur met gemak, ook op langere afstanden. De gemiddelde hardloopsnelheid is ongeveer 11 kilometer per uur.
Wandelen ondersteunt je immuunsysteem, stimuleert je stofwisseling, versterkt je spieren, gewrichten en botten, houdt je hart- en bloedvaten gezond, verlicht stress en boost je creativiteit.
Bij 10.000 stappen moet je denken aan zo'n 8 km. Net iets minder dan 10 km, maar allebei gezond. De voordelen van zowel 10.000 stappen per dag lopen als elke dag 10 km wandelen zijn namelijk groot.
Hoe gebruik je Strava? Je gebruikt Strava via de website of de app op je smartphone. Koppel je fietsnavigatie aan je account, zodat je trainingsdata in Strava wordt ingeladen. Via de Strava website zet je routes op je fietsnavigatie.
Via de Strava-website:
Beweeg met je muis over je profielfoto in de rechterbovenhoek op de Strava-website. Ga naar Instellingen en vervolgens naar het tabblad Mijn account in het linkermenu. Klik op Aan de slag onder 'Download of verwijder je account'.
Ga na het uploaden van je run naar Profiel > Activiteiten en klik er 1 aan. Vind hier je tijden, afstand, verbruikt aantal calorieën en de kaart van jouw gelopen route. Sinds begin deze maand neemt Strava ook het gelopen vermogen mee.