Reinig de comedonenlepel goed voor gebruik, bijvoorbeeld met minimaal 70% alcohol. Reinig je huid en stoom eventueel enkele minuten, zodat de talg in de poriën zachter wordt en makkelijker te verwijderen is. Plaats de kant met het oogje rondom de mee-eter of het puistje en druk voorzichtig.
Gebruik een comedonenlepeltje.Leg dat over de mee-eter heen, waarna je tegelijk zachte druk naar beneden uitoefent en het lepeltje naar voren duwt. Verwijder meer van de mee-eter door met een tissue over je vingertoppen zacht en gelijkmatig tegen de zijkanten van een mee-eter te drukken. Doe dit maar één keer.
Hiernaast wil je niet te veel aan mee-eters ofwel comedonen zitten, want bacteriën op je vingers en beschadigingen aan de huid kunnen ervoor zorgen dat vuil zich ophoopt. Resultaat: nog meer onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. Pluk aan comedonen en dit kan juist een broedplaats worden voor acne.
Om verstopte poriën weer vrij te maken en mee-eters te verwijderen kun je je huid exfoliëren. Dit betekent dat je dode huidcellen verwijdert met producten die een mild zuur bevatten. Deze zuren weken mee-eters los, lossen vet en talg op en verwijderen dode huidcellen.
Mee-eters in het kader van acne kunnen verdwijnen wanneer ook het acne verdwijnt. Maar soms kunnen mee-eters een levenslange kwaal zijn. Het regelmatig laten verwijderen met lokale methoden is dan het beste advies.
Als je van je mee-eters af wilt komen, kun je het best salicylzuur gebruiken. Deze milde peeling maakt de poriën vrij en pakt de ophoping van dode cellen aan door een gezonde celvernieuwing te stimuleren. Er zijn diverse producten die salicylzuur bevatten, zoals gezichtsreinigers, crèmes en gels.
Het lijkt misschien een gemakkelijk klusje, uitknijpen, maar die poriën waar het vuil in verstopt zit, zijn dieper dan je denkt. ' Druk uitoefenen op de huid en eraan prutsen, kan je huid enorm irriteren. Hierdoor veroorzaak je ontstekingen in het gebied waar je een mee-eter juist net hebt verwijderd.
Wekelijks je gezicht scrubben is een goede manier om zwarte puntjes te verwijderen en je poriën schoon en open te houden. Tegelijk wordt je huid gevoed en krijgt het een gezonde gloed doordat je de doffe, vuile laag wegschrobt en er een nieuwe frisse huidlaag tevoorschijn komt.
Deze verstopte poriën kunnen vaak weinig kwaad. De witte mee-eters hebben een witte kop, die vaak alleen goed te zien is wanneer de huid wordt strak getrokken. Deze mee-eters kunnen gaan ontsteken als deze er niet tijdig worden uitgehaald, waarna er een rode puist ontstaat.
Behandeling van oormijt
Het dier heeft dan een speciale oorzalf nodig die de ontsteking en pijn behandeld. Vaak moeten de oren daarnaast gespoeld worden zodat alle viezigheid wat diep in de gehoorgang zit eruit gehaald wordt.
Zelf mee-eters verwijderen is vaak erg lastig. Probeer mee-eters dan ook niet zelf uit te knijpen, ook niet met een mee eter verwijderaar! Door ze uit te knijpen met je vingernagels, beschadig je niet alleen de huid, maar verspreid je ook direct puistjes-veroorzakende bacteriën.
UV stralen zorgen echter ook voor dat de gezichtshuid gaat verdikken waardoor er juist meer puistjes en mee-eters gaan ontstaan. Het advies is dus om zonlicht en zonnebank niet als therapie te gebruiken tegen acne.
Scrub je huid
Scrubben kan helpen om dode huidcellen en andere veroorzakers van verstopte poriën los te maken. Als je een VisaPure Advanced-apparaat hebt, kan het speciale borsteltje je hierbij helpen. Anders kun je ook een zachte scrub gebruiken.
Een mee-eters behandeling door een schoonheidsspecialist is de beste methode om mee-eters, acne en puistjes te laten verwijderen.
Mee-eters worden veroorzaakt door een verstopping in de follikel (haarzak). Ze worden gevormd door een opeenhoping van talg, dode huidcellen, kleine haartjes en bacteriën. Deze verstopping ligt op het huidoppervlak, waardoor deze in contact komt met licht en zuurstof.
We hebben allemaal poriën in onze huid, en daarmee kans dat ze verstopt raken. Dit resulteert in mee-eters, zo'n zwart puntje of vergrote porie. Grote poriën en mee-eters door verstoppingen komen vooral voor op onze neus, kin en voorhoofd.
Hoe verleidelijk het ook is, zelf zwarte of witte puntjes uitduwen raden we niet aan. De kans dat je schade toebrengt aan je huid is groot. Dan eindig je met irritatie en roodheid die veel meer opvalt dan dat kleine puntje.
Het verschil tussen mee-eters en puistjes
Een puistje is niet hetzelfde als een mee-eter. Bij een puistje is er sprake van een ontsteking door bacteriën en bij een mee-eter is dat (nog) niet aan de hand. Mee-eters kunnen wel puistjes worden wanneer ze in aanraking komen met bacteriën.
Wanneer je echt last hebt van verstopte poriën, kun je dit verminderen door gebruik te maken van producten met salicylzuur/glycolzuur of een vitamine A-zuur/retinol. Salicylzuur kan in het huidvet doordringen en werkt in tegenstelling tot glycolzuur ook in de porie.
' Om mee-eters te voorkomen kan je bijvoorbeeld je gezicht regelmatig wassen met salicylzuur. 'Salicylzuur gaat de poriën in en maakt ze los, zodat de proppen van talg vanzelf tevoorschijn komen. Regelmatig schoonmaken houdt alle dode huid van je gezicht en voorkomt dat deze in je poriën gaat zitten.
Exfolieer regelmatig je huid
Exfoliëren is de meeste effectieve manier om huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen. Wanneer je snel last hebt van verstopte poriën is het belangrijk dat je regelmatig je huid exfolieert. Door je huid te exfoliëren ruim je dode huidcellen en ophopingen van talg op.
Die poriën zijn alleen minder zichtbaar. Poriën raken verstopt als dode huidcellen en opgesloten talg – die samen een puistje vormen – de poriën zwart kleuren.Dat vermengde vuil maakt ze zichtbaar zwart én ze kunnen door dit soort verstoppingen ook worden uitgerekt.
Exfoliëren en het gebruik van actieve ingrediënten zoals salicylzuur kunnen een goed begin zijn. Salicylzuur is bijzonder effectief in het grondig reinigen van de huidporiën en het afbreken van dode huidcellen die anders de zichtbaarheid van talgdraadjes kunnen vergroten.