Serveer ginger ale met een takje munt, een partje citroen en wat ijs in een chique glas voor een heerlijk drankje met cocktail-allure.
Gekoeld serveren, bij voorkeur op 6-8°C. Goed te combineren met verse komkommer, bergamot, munt en andere kruiden zoals kardemom en peper. Het liefst in een lage tumbler serveren voor de beste drinkervaring ooit! Sanpellegrino Ginger Beer is een elegant gemberbier met een delicaat kruidig vleugje.
Deze verfrissende drank is niet alleen een dorstlesser, maar ook nog eens gezond alternatief voor frisdrank! En dit allemaal omdat het een gefermenteerde drank is. Fermentatie betekent dat suikers en slechte bacteriën in levensmiddelen en dranken door natuurlijke micro-organismen worden omgezet in zuur, gas of alcohol.
Vroeger zat er nog wel alcohol in het drankje, daarom werd het gemberbier genoemd. Tegenwoordig is Ginger Beer echter een non-alcoholisch drankje, dat steeds populairder wordt. Gember is sowieso een steeds vaker voorkomend ingrediënt in onze keuken.
Het verschil tussen ginger beer en ginger ale is dus dat het eerste gefermenteerd is en daardoor een veel pittiger en uitgesproken gembersmaak heeft en iets minder koolzuur. Ginger ale is een echte frisdrank en het heeft een zachtere, zoetere smaak met toetsen van sinaasappel of kaneel.
Gezondheid
Frisdrank zoals Royal Club Ginger ale 0% suiker is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Royal Club Ginger ale 0% suiker is een prima keuze als dagelijks extraatje.
Vul een longdrink met ijsblokjes. Voeg 35 ml Bombay Sapphire Gin, 6 muntblaadjes en 2 partjes limoen toe. Vul het glas vervolgens aan met 100 ml Fever-Tree Ginger Ale, roer en garneer met 3 blaadjes munt.
Ginger Beer, oftewel Gember Bier was er als eerste, namelijk al rond 1800 in Engeland. Het wordt gemaakt van gefermenteerde gember, suiker en water en bevatte vroeger ook een kleine hoeveelheid alcohol. Tegenwoordig is dit meestal niet meer het geval.
Oorspronkelijk werd het wel gebrouwen als bier door gember, gist, water en suiker te laten fermenteren. Hierdoor kreeg het ook een alcoholpercentage van 11%. In ginger beer zit geen alcohol. Ginger beer en ginger ale zijn twee verschillende frisdranken.
Ginger ale (niet te verwarren met gemberbier) is een koolzuurhoudende frisdrank op smaak gebracht met gember. Het wordt op zichzelf geconsumeerd of gebruikt als ingrediënt bij cocktails, vaak bij dranken op basis van alcohol. Er zijn twee hoofdsoorten ginger ale.
Ingrediënten: koolzuurhoudend water, suiker, voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk gember aroma, antioxidant (ascorbinezuur), zoetstoffen (cyclaamzuur, sucralose, sacharine), stabilisator (arabische gom), kleurstof (sulfiet-ammoniakkaramel).
Fever-Tree Premium Ginger Beer
Deze mixer laat zich perfect combineren met Peaky Blinder Spiced Dry Gin en Bobby's Schiedam Dry Gin.
Niet te verwarren met ginger ale, een frisdrank op basis van gember. Traditioneel gemberbier is een gezoete en koolzuurhoudende, doorgaans niet-alcoholische drank. Deze wordt geproduceerd door de natuurlijke fermentatie van bereide gember, gist en suiker.
De meeste hedendaagse en commerciële ginger beers zijn echter non-alcoholisch. Kenmerkend voor ginger beer is dat het vrij scherp (en lichtpikant) smaakt vanwege van het fermentatieproces. Hierdoor is het prima op zichzelf te consumeren, of in traditionele cocktails als Dark & Stormy of Moscow Mule.
Gember werd vroeger regelmatig aan bier toegevoegd, met name in porter. Gebruik 50 tot 150 gram geraspte gember per 10 liter bier. Deze kan je aan het begin van het koken toevoegen.
Royal Club Shandy bevat 0,5% alcohol, wat wettelijk gezien onder de minimale hoeveelheid alcohol is. Daarom is de Royal Club Shandy officieel geen alcoholhoudende drank.
Royal Club Ginger Beer: de ultieme verfrissing met een uitgesproken gember smaak. Voor als je net even iets anders wil. Een heerlijk en toegankelijk drankje waar je extra van kan genieten.
Koozuurhoudend water, suiker, natuurlijke gemberaroma's met andere natuurlijke aroma's, voedingszuren: citroenzuur en appelzuur, kleurstof: karamel (E150d), zoetstoffen: acesulfaam K en sucralose.