Nougat blijft zeker 4 maanden na het maken van het product goed. Het is hierbij wel belangrijk dat je de nougat niet blootstelt aan lucht, omdat dit er voor kan zorgen dat de noga uitdroogt en daardoor hard wordt. Wij adviseren daarom de nougat luchtdicht, koel en droog te bewaren.
Het bewaren van de nougat
Het is daarom handig om te weten hoe je de lekkernij het beste kunt bewaren. Verpak het in een plastic zak of een goed afgesloten trommel en leg het op een donkere, droge en koele plek.
Noga is na de productie 24 maanden houdbaar mits het onder de 20 graden wordt bewaard. Het beste bewaar je noga in een nette, droge en reukvrije omgeving.
Noga of nougat
Het lekkernij wordt gemaakt van honing, suiker en glucosestroop, opgeklopt eiwit en geroosterde noten of gedroogde vruchten. De suikers worden tot een gloeiend hete suikersiroop gekookt en die wordt toegevoegd aan het eiwit. Tot slot worden de noten of vruchten erdoor gemengd.
Montélimar, een plaats in het zuiden van Frankrijk, wordt gezien als de bakermat van de nougat zoals de noordelijke landen van West-Europa de lekkernij kennen. In 1870 werd de lekkernij (her)ontdekt door Willem Stuvé, die zijn ontdekking 'noix-gâteau' (nootkoekje) noemde, wat is verbasterd naar nougat en noga.
Nougat blijft zeker 4 maanden na het maken van het product goed. Het is hierbij wel belangrijk dat je de nougat niet blootstelt aan lucht, omdat dit er voor kan zorgen dat de noga uitdroogt en daardoor hard wordt. Wij adviseren daarom de nougat luchtdicht, koel en droog te bewaren.
Amandelen zijn erg gezond!Ze bevatten veel eiwitten, mineralen, vitaminen en calcium. Verder bestaat de amandel uit 70% enkelvoudig onverzadigd en 30% verzadigd vetzuur.
De nougat is standaard verpakt per reep van 100 gram. Alle smaken nougat zijn te koop voor € 6,95 per reep van 100 gram. Koop je er twee of meer, dan zijn ze € 6,50 per stuk.
Geschiedenis. In het Oosten bestaat noga al sinds de oudheid. Het werd toen gemaakt met amandelen, honing en kruiden, maar in Griekenland werd het met noten gemaakt. In de 17e eeuw belandde het in de Provence, waar Marseille een monopolie verwierf en hetzelfde recept als de Grieken gebruikte.
Koel de restjes zo snel mogelijk af en zet ze binnen het uur in de koelkast. Warme gerechten kan je snel afkoelen door de pan met restjes in een bak met koud water en ijs te plaatsen en regelmatig te roeren. Dek de restjes pas af nadat ze zijn afgekoeld.
Een restje eten dat je in de koelkast bewaart, kun je binnen 2 dagen nog opeten. Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter.
Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C. Na deze twee dagen neemt de kans toe dat er ziekmakende bacteriën in het eten aanwezig zijn. Restjes kunnen langer bewaard worden, maar dan wel in de vriezer.
De juiste omstandigheden. In feite is het voor de kwaliteit van het snoep het beste om het snoep te bewaren op een donkere, droge plaats tussen de 12 en de 21 graden. In de praktijk betekent dit eigenlijk dat snoep in de kast bewaard moet worden. En dan bij voorkeur goed afgesloten.
De lekkerste nougat die er bestaat is de Nougat Montelimar. Deze nougat wordt geimporteerd uit het Zuid-Franse plaatsje Montélimar, waar ze de lekkerste nougat maken.
Bewaartip voor dit product
Sluit pot goed af en bewaar op een droge plek.
Nougat, ook wel noga genoemd, is een lekkernij, een traditioneel snoep uit landen rond de Middellandse Zee en het Midden Oosten. Noten en honing zijn daar door het klimaat volop aanwezig, essentiele ingrediënten in elke nougatvariant.
Noga of nougat is een lekkernij. De vernederlandste naam noga komt van het Franse woord nougat. Dit woord komt uit het middeleeuws Latijnse nucatus (met noten), een afleiding van nux (noot) zoals ducatus (leiderschap) van dux (leider).
Nadat de honing, suiker en het eiwit voldoende zijn bewerkt, worden de amandelen en pistaches toegevoegd, en volgt tenslotte een snuifje vanille. Dit is de unieke formule van echte nougat.
Noga is een Provençaalse specialiteit die oorspronkelijk uit Marseille komt en toen nog gemaakt werd met walnoot. In de achttiende eeuw werd de amandelboom door de landbouwkundige Olivier de Serres in de Provence geïntroduceerd.
Van de fabriek naar de boetiek, welkom in het land van de noga. Kom watertanden bij onze kookpotten! Doosjes en zakjes van alle formaten, smaken uit alle windhoeken: chocolade-framboos, karamel van gezouten boter, de beroemde met sinaasappel gevulde melkchocolade, rozensmaak…
noga {de} nougat {znw.}
Gezond snoepen doe je bijvoorbeeld met fruit. Verschillende soorten fruit hebben ook nog eens veel weg van snoep, zoals kersen, sinaasappelpartjes, meloenblokjes, frambozen, druiven, aardbeien, mangostukjes en bramen. Veel klassiek snoep wordt namelijk op smaak gebracht met fruitextracten en vruchtenconcentraten.
Er zitten 56 kilocalorieën in 1 stuk (12 gram) nougat. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'nougat'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Elke reep is een volwaardige maaltijd van 212 kcal, rijk aan eiwitten, vezels en 13 vitamines en 10 mineralen en bevat dus alle voedingsstoffen die je nodig hebt.