Het bijbehorende beddengoed kun je gemakkelijk per set en stofvrij opbergen. Leg hiervoor een kussensloop aan de kant. Vouw het hoeslaken, het dekbedovertrek, eventueel een laken en de andere kussensloop (bij een 2 persoons maat) op. Doe dit stapeltje vervolgens in de kussensloop die je apart hebt gelegd.
Dekbedovertrek en hoeslaken opruimen
Vouw het hoeslaken en het dekbedovertrek tot kleine pakketjes en leg deze op elkaar. Leg hier bovenop één kussensloop en vouw vervolgens dit hele pakket in de andere kussensloop. Stofvrij, hygiënisch en nooit meer onderdelen kwijt! Opbergboxen voor onder het bed zijn erg handig.
Vacuüm opbergzakken zijn zeer ruimtebesparend
In een dekbed, of deze nou van dons is of niet, wordt veel lucht vastgehouden. Door met een stofzuiger de overtollige lucht uit het dekbed te verwijderen, kan je compacter je dekbed opbergen dan met de hand mogelijk was geweest.
Pro Vacuümzakken 80X100 cm
Deze grote professionele vacuümzakken van 80x100cm zijn ideaal om bijvoorbeeld kleding, (stoel)kussens, dekbedden of dekens vacuüm op te bergen. Deze stevige professionele vacuümzakken zijn dikker dan de standaard vacuümzakken.
vacuümzakken medium 85x50 - 3 stuks
Met de zakken kun je veel ruimte besparen en ze beschermen de inhoud tegen vocht, schimmels en insecten. Vouw de kleding of textiel netjes op en schuif het in de zak. Zorg dat de zak luchtdicht gesloten is en gebruik een stofzuiger om alle lucht uit de zak te verwijderen.
Lucht regelmatig de slaapkamer en de dekbedden. Gooi lekker een raam open en laat het dekbed even een paar uur buiten hangen. Daarmee verlaag je de luchtvochtigheid in de kamer en het vochtgehalte in het beddengoed en creëer je een mijtonvriendelijk klimaat.
Het beschermt je dekbed en je kussens.En een sprei zorgt ervoor dat je slaapkamer, en vooral je bed, er geweldig uitziet en luxe uitstraalt! Het veranderen van alleen je sprei geeft je kamer ook een simpele metamorfose en dus een hele nieuwe look.
Door het beddengoed regelmatig te wassen, verwijder je deze vieze stoffen en houd je het fris en hygiënisch. Wat betreft het verschonen van het bed, is het aanbevolen om dit minstens één keer per week te doen. Dit betekent dat je het bed opmaakt met schone lakens, kussenslopen en dekbedovertrek.
Zo vaak moet je een bed verschonen
Weer anderen wisselen de lakens minimaal één keer per week. Maar de gemiddelde Nederlander verschoont het bed eens in de twee weken. Wetenschappers zeggen dat je met een dag of veertien aan de veilige kant zit. Bacteriën groeien ongeveer twee weken lang, met een piek rond de 14 dagen.
Chemische stoffen, bacteriën van anderen, stijfsel wat gebruikt wordt, geen lekkere geur, veel verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om nieuwe lakens eerst te wassen voordat ze gebruikt worden. Anderen vinden het nou net weer zonde om een mooi pas gekocht dekbedovertrek te wassen.
Kun je de temperatuur het beste instellen op 40 graden of 60 graden? Het wordt wel aangeraden om bont en donker beddengoed te wassen op 40 graden. De kleuren blijven zo langer mooi. Aan de andere kant heeft het wassen op 60 graden het voordeel dat alle bacteriën gedood worden.
Gebruikelijk is om het beddengoed te wassen op 60 graden. Daarmee dood je huisstofmijt, schimmels en bacteriën. Je kunt het beddengoed in de meeste gevallen veilig wassen op 60 graden. Dat geldt in ieder geval voor katoen, en ook voor de meeste andere materialen.
Hoeslakens adviseren wij zoveel mogelijk te wassen op lage temperaturen (30 of 40 graden) en met vloeibaar wasmiddel.
Een bed staat het best in het midden van de kamer. Niet te dicht bij het raam of de verwarming. Houd ook voldoende ruimte vrij langs de randen van het bed, zodat u en eventueel uw partner comfortabel in en uit het bed kunnen stappen. Plaats dus nooit het bed met een zijkant tegen de muur.
Het is aanbevolen om je beddengoed minstens één keer per week te wassen, en sommigen doen dit zelfs twee keer per week. Dit is omdat we tijdens het slapen transpireren en onze huidcellen afstoten, wat kan leiden tot de accumulatie van bacteriën en allergenen op het beddengoed.
Kort samengevat zorgt een opgemaakt bed voor een beter humeur, rust en een beter nachtrust. Daartegenover is een niet opgemaakt bed beter voor de levensduur van je matras en bespaart het tijd. Wat u het beste kan doen, wel of niet uw bed opmaken, is afhankelijk van uw wensen.
Soms kan het 's nachts fel afkoelen of kan de luchtkwaliteit in de loop van de nacht serieus afnemen. Denk maar aan fabrieken die 's nachts draaien en CO2 of fijn stof produceren. Los daarvan is 's nachts met een open raam slapen ook niet altijd veilig voor inbrekers.
Hoe langer u wacht met het verschonen van uw bed, hoe meer bacteriën er ontstaan. Deze bacteriën vergroten de kans op eczeem, puistjes en mee-eters en daarnaast kunnen ze bestaande huidproblemen verergeren. Door uw gezicht voor het slapen gaan grondig te reinigen verkleint u de kans op vuil in uw bed.
In de nacht verliezen we dode huidcellen en vocht, en da's de ideale leefomstandigheid voor deze bacteriën. En: hoe strakker je bed opgemaakt is, hoe warmer en vochtiger het wordt. Als er teveel mijten in je bed zitten, kun je last krijgen van astma, eczeem, chronische hooikoorts en slapeloosheid.
De vacuumzakken zouden hergebruikt kunnen worden.Maar het hergebruiken van de vacuumzakken word niet vaak toegepast. Dit komt omdat er een mogelijke kruisbesmetting kan ontstaan nadat je de vacuumzak vult met nieuw vlees. In de hoekjes kunnen micro-organisme achterblijven waardoor een kruisbesmetting kan ontstaan.