Smeer de biefstuk (van normale, gemiddelde dikte) in met olie (of roomboter) en leg in de airfryer. Draai de biefstuk halverwege de baktijd om. Baktijd: Rare = 3 minuten aan elke kant – Medium 4 minuten aan elke kant – Well done 5 minuten aan elke kant.
Verschillende vleessoorten, verschillende temperaturen
Rundvlees: Voor een perfecte steak probeer je op een kerntemperatuur van 50-52°C uit te komen, medium-rare 55-58°C, en voor medium 60-63°C. Doorbakken rundvlees heeft een kerntemperatuur van ongeveer 70°C nodig.
Heb je je ooit afgevraagd of je vlees kunt bereiden in de airfryer? Het antwoord is ja!
Ja, dat klopt. Je kunt rauw vlees in de airfryer bereiden . Als suggestie kun je het beste het vlees dat je wilt bereiden uit de vriezer halen en het ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur laten staan.
In een airfryer kan de temperatuur in combinatie met de snelle luchtbeweging ervoor zorgen dat de biefstuk droog is tegen de tijd dat hij gaar is . Dit is vooral een probleem als je met magere stukken vlees werkt, zoals entrecote.
medium rare: circa 1 minuut per kant. medium: circa 2 minuten per kant. doorbakken: circa 3 minuten per kant. Haal de kogelbiefstuk nu uit de pan en pak ze losjes in in aluminiumfolie.
Je kunt ook een vleesthermometer gebruiken en de kerntemperatuur meten voor de juiste garing. Voor een rare biefstuk hou je een temperatuur van 45-50 graden aan. Voor een medium biefstuk hou je een temperatuur van 60 graden aan en voor een well-done biefstuk moet de kerntemperatuur 70 graden zijn.
Biefstuk blijft mals door het pas te bakken op kamertemperatuur. Haal biefstuk daarom een half uur van tevoren uit de koelkast. Serveer na het bakken niet meteen, maar laat even rusten in aluminiumfolie. De sappen verspreiden zich zo beter.
Een van de grootste fouten bij het bereiden van biefstuk is het bakken op de verkeerde temperatuur. Te hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat het vlees uitdroogt en taai wordt. Het is essentieel om je pan of grill voor te verwarmen tot een hoge temperatuur, zodat je de biefstuk snel kunt dichtschroeien.
Als je je duim en middelvinger tegen elkaar houdt, dan komt er al iets meer spanning op. De muis van je hand voelt nu medium. En als je je duim en ringvinger tegen elkaar doet, voelt het als well-done. Nu je weet hoe een goed gebakken biefstuk voelt, kun je jouw biefstukje in de pan controleren.
De kogelbiefstuk is de meest malse van deze twee. Dat komt omdat het vlees van korte spieren is. En kortere spieren leveren malser vlees.
Open de lade van de airfryer door aan het handvat te trekken. Doe het te bereiden eten in de mand of in de bak. Stel de bereidingstijd en juiste temperatuur in zoals aangegeven op de verpakking van het product, bij het recept of in de handleiding van het apparaat.
Met minimale voorbereiding en maximale smaak is een entrecote uit de airfryer een ideale keuze voor doordeweekse diners, speciale gelegenheden of wanneer u thuis zin hebt in een perfect gebakken biefstuk .
Bevroren voedsel:: Bevroren snacks kunnen zonder aanpassingen in uw Philips Airfryer worden bereid. U hoeft diepvriesproducten niet te ontdooien voordat u ze gebruikt in het apparaat. Diepvriesproducten vereisen een iets langere bereidingstijd, maar dit heeft geen invloed op het eindresultaat.
Wil je je biefstuk rare bakken, verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de biefstuk 6 minuten.Hou je meer van een medium gebakken biefstuk?Bak hem dan 8 minuten lang op 200 graden.
Voor rundvlees worden grofweg temperaturen aangehouden van 48-50 °C voor rare, 51-53 °C voor medium-rare, 54-57 °C voor medium en 63 °C of hoger voor well-done.
" Als je liever geen aluminiumfolie gebruikt, plaats het vlees dan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 50°C.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Kies voor roomboter en niet een andere soort boter met toevoegingen. Bak de biefstuk op hoog/middel vuur en om en bruin, de perfecte bruining zorgt voor een lekkere smaak aan je biefstuk.
Doe de biefstukpuntjes in de pan en bak ze in 2-3 minuten rondom bruin. Blijf tussendoor goed roeren, zodat alle stukjes gaar worden. Bak niet te lang! Het vlees hoeft maar kort op hoog vuur gebakken te worden, zo blijft het mals.
Controleer de gaarheid met een direct afleesbare thermometer.
Het dikste deel van de steak moet 125°F registreren voor rare, 130 tot 135°F voor medium-rare en 140°F voor medium. Als u de steaks controleert en ze niet de gewenste temperatuur hebben, blijf ze dan koken en controleer de temperatuur na nog eens twee minuten airfryen .
Over het algemeen is het bakken van een biefstuk in een airfryer een snellere en schonere manier om van een biefstuk te genieten, maar als je vrienden om je heen hebt, is het misschien niet helemaal de show die je zou krijgen als je ze op een bakplaat of BBQ bakt. Dus ik zou altijd een airfryer bij de hand houden, omdat je ze af en toe kunt gebruiken om biefstukken te bakken.
Olie gebruiken
Olie gebruiken in een airfryer is prima en helpt het vlees sappig te houden en er goudbruin uit te laten zien. Een beetje olie in een airfryer is echter al genoeg. Bij de meeste stukken varkensvlees is het voldoende om wat olie in het vlees te wrijven. U kunt gewone olijfolie of een spray gebruiken.