Activeer in uw CSAM-profiel bij 'Mijn Digitale Sleutels' de respectievelijke 'digitale sleutel' om aan te melden met de aanmeldoptie van uw keuze. Deze activatie doet u online en doet u best op een pc of laptop. U hebt voor de activatie een eID-kaartlezer, uw eID en pincode nodig.
Soms ligt dit probleem bij de browser.Probeer even in te loggen met een andere browser of installeer de laatste nieuwe versie van de browser waarmee u initieel probeerde in te loggen. Als bovenstaande oplossingen niet werken, contacteer dan eerst uw ICT-dienst.
Als u geen eID of geen elektronische vreemdelingenkaart hebt en u wenst toegang tot de onlinediensten van de overheid, dan kan u zich laten registreren in een registratiekantoor. Informeer u bij uw gemeente of zij deze dienst aanbieden. Of u kan terecht bij een gemeente met een lokaal registratiekantoor.
Hebt u geen eID en wenst u toegang tot onze online overheidsdiensten? Dan kan u zich laten registreren in een registratiekantoor. Er is een registratiekantoor bij FOD Beleid en Ondersteuning – DG Digitale Transformatie in Brussel, maar u kan ook terecht bij een gemeente met een lokaal registratiekantoor.
CSAM is een geheel van afspraken en van regels om het identiteits- en toegangsbeheer binnen het e-government te organiseren.
Aanmelden met eID bij een beveiligde onlinedienst
Klik op de knop Zich aanmelden via CSAM. U komt op de pagina Aanmelden bij de digitale overheid. Kies Aanmelden met eID kaartlezer. Volg de instructies op het scherm: steek uw identiteitskaart in de kaartlezer en klik op Aanmelden.
CSAM is de toegangspoort tot een heleboel overheidsdiensten. Telkens wanneer u inlogt, vindt u een vertrouwde en betrouwbare omgeving. Aangezien CSAM ervoor zorgt dat iedereen dezelfde regels volgt en generieke diensten gebruikt, garandeert het systeem een hoog en constant veiligheidsniveau.
Ga met uw oproepingskaart, een recente pasfoto en uw huidige identiteitskaart naar uw gemeente om de eID aan te vragen.
3. Waar en hoe een eID aanvragen? Sinds 21 juni 2021 moet u voor een elektronische identiteitskaart (e-ID) in persoon en op afspraak naar het uw beroepsconsulaat komen. Hiervoor stuurt of mailt u het volgende afspraakformulier voor uw eID naar uw beroepconsulaat.
U kunt uw persoonlijke eBox activeren via het portaal www.mye-box.be . Telkens een nieuw document voor u beschikbaar is, krijgt u een melding op het door u opgegeven e-mailadres. Toegang tot uw eBox is ook mogelijk via private dienstverleners zoals Doccle, TrustO … in een partnership met de overheid.
Kijk rechtsonderaan in de eID Viewer.Als de eID Viewer klaar is om een eID te lezen, dan ziet u onderstaand icoon.Steek dan de eID in de kaartlezer. Als de eID Viewer de identiteitskaart kan lezen, zullen uw gegevens verschijnen.
De eerste stap is het downloaden en installeren van de eID software van de Federale Overheid (eID Middleware). Klik op Installeren om de installatie te starten. Na de installatie klik je op Volgende om verder te gaan. Sluit je eID kaartlezer aan zodra de installatie hier om vraagt.
CSAM is een systeem van identiteits- en toegangsbeheer binnen het e-government en in het Europees eIDAS-kader. Het systeem werd opgezet door de Belgische federale regering. Het systeem laat identificatie, authenticatie, autorisatie en beheer van de mandaten toe.
Een digitale sleutel in de vorm van een gebruikersnaam en wachtwoord in combinatie met een token of een beveiligingscode via een mobiele app of SMS is daarnaast ook nuttig als u geen elektronische identiteitskaart hebt of als u deze niet wil gebruiken op het internet.
De authenticator-app is een veilige en handige manier om te bewijzen wie u bent. U kunt de Authenticator-app gebruiken als een manier om u aan te melden als u uw wachtwoord bent vergeten. U kunt de app gebruiken om een back-up te maken van al uw andere accountreferenties en deze te herstellen.
Een eID kost € 20,-.
De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. Ook andere ambtenaren zoals boswachters en belastinginspecteurs kunnen u vragen om een geldig identiteitsbewijs.
De geldigheidsduur van een eID is 10 jaar, uitgezonderd:de eID voor jongeren van 12 tot 18 jaar: 6 jaar geldig.de eID voor personen vanaf 75 jaar: 30 jaar geldig, maar het certificaat voor de elektronische handtekening moet wel om de 10 jaar vernieuwd worden.
Die wet verplicht bedrijven om child sexual abuse material of CSAM op te sporen en verwijderen. De wet geldt voor een breed aantal bedrijven, zoals telecomaanbieders, hostingproviders en communicatiediensten. Het wetsvoorstel is bewust vaag over de methodes waarop bedrijven CSAM zouden moeten opsporen.
Hoe werkt dat? Wanneer u uw eBox toestemming geeft, stemt u ermee in om berichten van de deelnemende overheidsdiensten in elektronische vorm in uw eBox te ontvangen. Uw eBox-berichten zijn identiek aan de berichten die u vroeger op papier in uw brievenbus ontving.
De pincode van je elektronische identiteitskaart vind je terug in de brief die je van de gemeente krijgt met de melding om je eID af te halen. Als je je eID gaat afhalen, is het aangeraden je pincode te wijzigen in een cijfercombinatie die je gemakkelijk kan onthouden.
Met de eID kan u uw identiteit bewijzen of reizen binnen de Europese Unie. Daarnaast biedt de eID, dankzij de elektronische chip, nog heel wat mogelijkheden: zich online identificeren, een elektronische handtekening plaatsen, bepaalde documenten online bekomen, uw belastingaangifte online invullen, ...