Er zitten 158 kilocalorieën in 1 stukje (100 gram) kipfilet, bereid. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kipfilet, bereid'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een stukje kip levert gemiddeld 140 kcal per 100 g. Een kipfilet, het magerste stukje, telt maar ongeveer 100 kcal per 100 g.
Kipfilet (200 g) bevat 390 calorieën. Calorieën Verdeling: 37% vet, 0% kolhy, 63% eiwit.
Er zitten 2093 kilocalorieën in 1 stuks groot (960 gram) hele kip.
Kipfilet (150 g) bevat 293 calorieën.
Er zitten 348 kilocalorieën in 1 bout/poot (250 gram) kip zonder vel. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kip zonder vel'?
Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Gemiddeld eten kippen ongeveer 120 gram voer per dag. Hoeveel ze precies nodig hebben is afhankelijk van het kippenras, hun leeftijd en of ze broeden of in de rui zitten. Ook het weer speelt een rol; kippen in de winter hebben wat meer nodig.
Vlees van kip en gevogelte is, afhankelijk van het soort gevogelte, rijk aan vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen. Het is een bron van vitamine B2 en het mineraal koper. Daarnaast levert het vitamine B1 en B12, maar duidelijk minder dan andere vleessoorten, zoals rund- en varkensvlees.
Een portie kippenborst, kipfilet komt overeen met 125 gram.
200 gram.
Kipfilet (500 g) bevat 975 calorieën.
Er zitten 135 kilocalorieën in 1 stuk (125 gram) kipfilet, gekookt, met zout. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kipfilet, gekookt, met zout'?
Kipfilet (300 g) bevat 585 calorieën.
100 gr ongekookte rijst heeft gemiddeld 350 kcal. 100 gr gekookte rijst bevat nog slechts gemiddeld 120 kcal.
Kip is mager vlees.
Ja, er zit wat vet in (in de stukken met vel meer dan in de filets zonder vel) maar het vet in kip is zowat een vierde minder verzadigd dan in rund- en varkenvlees. Daardoor loop je minder kans op hart- en vaatziekten door het eten van kip.
Hoeveel kip heb je nodig per persoon
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.
Wie twee keer per week kip eet, heeft een 4 procent grotere kans op hart- en vaatziekten, maar dat hangt mogelijk af van de bereidingswijze. Verder onderzoek is noodzakelijk. Er is geen verband tussen het eten van vis en de kans op hart- en vaatziekten of een voortijdige dood.
Wil je de oermens in je tevreden houden, dan gaat biefstuk er zonder twijfel met de prijs vandoor. Maar tegen de superieure nutritionele waarden van kip kan een steak niet op. De magere – en goedkopere – eiwitten maken gevogelte bovendien de beste keuze voor spierbundels.
Feit: Eet regelmatig vis
Bas Kast: ,,Vette vis en zeevruchten zijn het gezondst. Daarna komt wit vlees zoals kip en kalkoen, vooral als de dieren gezond geleefd hebben. Vis is te verkiezen, maar het hangt er wel van af welke vis.
Ook kipfilet is niet gezond
Maar ook het eten van dit vleeswaar, is niet geheel zonder risico. Ook aan een plakje kipfilet is namelijk veel bewerking vooraf gegaan. De laatste jaren tonen steeds meer onderzoeken aan dat deze vormen van bewerkt vlees een groot risico vormen voor onze gezondheid.
Dubbele kippenborst met een gemiddeld gewicht van 500 gram.
1 stuk (125 gram) kipfilet, 100% bevat:
Vul dan de caloriechecker onderaan deze pagina in.
Voedingswaarden kipdijfilet (per 100g)
Energie 545 kJ / 130 kcal, Vetten 6 g (waarvan verzadigde vetzuren 2 g), koolhydraten 0 g (waarvan suikers 0 g), Eiwitten 19 g, zout (g) 0,3 g.