Dat bewijst de zwangerschapskleding van Primark. Van jurken tot jasjes, van blouses tot tops, ... onze zwangerschapskleding is speciaal ontworpen om je mooie rondingen tot hun recht te laten komen en je van een ongekend comfort te laten genieten. En die denim hoeft echt geen negen maanden de kast in!
C&A. Bij C&A shop je positiekleding waar jij je comfortabel en heerlijk in voelt. Vind trendy broeken, tops, jurken en nog veel meer zwangerschapskleding zonder dat je de deur uit hoeft.
Wanneer je zwangerschapskleding nodig hebt, is moeilijk te zeggen. Bij de ene vrouw zitten broeken en rokken met 8 weken al niet prettig meer, terwijl de ander met 20 weken haar gewone kleren nog aankan. De meeste vrouwen stappen in de derde of vierde maand toch echt over naar positiekleding.
Een populair merk voor zwangerschapsbroeken is Noppies. Dit merk verkoopt comfortabele zwangerschapsbroeken in mooie prints, zowel casual als wat formeler. Je shopt de Noppies zwangerschapsbroeken via deze link.
De zwangerschapskledij en babykleertjes zijn verkrijgbaar in de Dreambaby-winkels van Beveren, Brugge, Charleroi, Denderleeuw, Doornik, Gent, Groot-Bijgaarden (Dilbeek), Halle, Herstal, Jemappes, Kuurne, Lier, Lochristi, Mechelen, Meslin-l'Evêque, Merksem, Namen, Oostende, Tienen, Turnhout, Waterloo, Wilrijk en Zemst.
In alle Dreambaby-winkels vind je kledij van Noppies (behalve in de Dreambaby-shops van de DreamLand-winkels).
Goedkope zwangerschapskleding vind je in deze winkels
C&A: heel veel positiekleding, vesten, truien, jurkjes, shirts, blouses, tunieken, broeken, jeans, rokjes, jurkjes, jassen, colbertjes, bikini's, tankini's en bh's. GAP maternity: veel zwangerschapskleding van de GAP, online te bestellen.
Hoeveel stukken zwangerschapskleding heb ik nodig? Dit is afhankelijk van je eigen wensen. Sommige vrouwen kopen een geheel nieuwe garderobe, anderen zijn tevreden met 2 zwangerschapsbroeken, een paar stretch-shirts en een zwangerschapsbh.
Bij C&A vind je ook een riant aanbod aan babykleding. Er zijn onder andere schattige shorts, T-shirts en zwangerschapsleggings. Bovendien kun je ze je kindje met een gerust hart aantrekken, want ze zijn gemaakt van veilige materialen.
De kleding die gedragen werd was wijd en bedoeld om de positie (het zwanger zijn) van de vrouw te verhullen. Dit verklaart de herkomst van de naam positiekleding.
Bekendmaking zwangerschap na termijnecho
De meeste stellen kiezen ervoor om de zwangerschap nog even geheim te houden tot na de twaalfde week zwangerschap. Na het eerste trimester is namelijk het grootste gevaar op een miskraam geweken, want 80% van de miskramen vindt plaats in de eerste 12 weken van de zwangerschap.
Wachten tot de termijnecho
De meeste mensen wachten tot na de termijnecho die plaats vindt in de 12e week van de zwangerschap, omdat dan de kans op een miskraam kleiner is. 80% van de miskramen gebeurt namelijk in de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
Zwangerschap bekendmaken
Je hebt de magische grens van 12 weken bereikt. Bijna een derde van de zwangerschap zit erop, wat betekent dat de kans op een miskraam nu aanzienlijk kleiner is geworden. De meeste miskramen vinden namelijk plaats tussen de achtste en elfde week van de zwangerschap.
Ook op een zwangerschapsbroek zit een zwangerschapsshirt mooier. Doordat de band van de zwangerschapsbroek onder de buik zit, zal bij het dragen van een normaal shirt de buikband van de broek zichtbaar zijn.
3. Welke maat zwangerschapsbroek heb ik nodig? Kies een zwangerschapsbroek in jouw normale confectiemaat. Het is belangrijk dat de broek goed past op je bovenbenen en dat je voldoende groeiruimte hebt bij je buik (als je de broekrand makkelijk van je buik en zij kunt rekken, dan is ie goed).
De buikband zorgt er ook voor dat de broek niet te strak om je buik zit, zodat het nergens kan afknellen. Er zijn twee verschillende modellen positiebroeken: Band over de buik: met een buikband wordt je zwangere buik extra ondersteund en bedekt. Dit extra laagje is in de wintermaanden trouwens extra welkom!
Je krijgt meer last van rug, -, nek, – en knieklachten.
Het gebruik van een zwangerschapskussen kan ervoor zorgen dat je minder hinder ondervindt van deze effecten. Geadviseerd wordt om tijdens je zwangerschap op je linkerzij te slapen.
Je baby. Je zit nu in de 9e week van je zwangerschap en je kleine besje is nu uitgegroeid tot een framboosje. Hij is ongeveer 1,5 centimeter lang en weegt zo'n twee gram.
Je zit nu in de 11e week van je zwangerschap en je baby is nu ongeveer 4 centimeter lang en circa 10 gram. Je kleine spruit heeft nu letterlijk de grootte van een spruitje. Bij de bevruchting is al bepaald of je een jongentje of een meisje krijgt, maar deze week worden de geslachtsorganen ook echt zichtbaar.
Je baby to be
Je baby groeit in de eerste periode in verhouding het meest. Deze week worden ook de hersenen en het ruggenmerg zwangerschap gevormd. Ook de beginselen van de bloedsomloop en het hartje worden aangelegd. Het hart en de bloedsomloop zijn de eerste onderdelen die functioneren.
U heeft recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft u recht op minstens 16 weken verlof. Een deel van het bevallingsverlof mag u gespreid opnemen.