SunExpress biedt tijdens alle vluchten een à-la-carteservice aan. Tegen betaling kan je van de menukaart iets bestellen. Het cabine personeel komt met een kar langs waarna je iets kan bestellen uit het uitgebreide assortiment van koude/warme snacks en koude/warme dranken, zoals koffie, thee en frisdrank.
Op alle vluchten, behalve intercontinentale vluchten, dien je te betalen voor drankjes en maaltijden. Als je Premium boekt, dan krijg je maaltijden en drankjes gratis. Op lange intercontinentale vluchten krijg je ook in economy class een driegangen menu en drankjes.
Op intercontinentale vluchten krijg je een pakket met snacks, fruit en drankjes. Daarnaast serveert KLM in Economy Class een warme maaltijd, een salade en een dessert. In Business Class serveert de luchtvaartmaatschappij een salade, warme maaltijd, dessert en crackers met kaas.
Het entertainmentsysteem staat gratis tot uw beschikking. Ook SunExpress kent een bonussysteem voor trouwe klanten. Wat betreft certificaten op het gebied van kwaliteit en veiligheid: SunExpress is de enige luchtvaartmaatschappij in Turkije die ISO 9001, ISO 10002 en OHSAS gekwalificeerd zijn.
Bij korte vluchten worden geen uitgebreide maaltijden geserveerd. Wel zijn er lekker andere lekkere dingen waar je uit kan kiezen. Bijvoorbeeld een lekker belegd broodje, warme snacks, zoute versnaperingen, diverse soorten (non) alcoholische dranken en warme dranken, zoals een heerlijk kopje Turkse thee.
Mag je eten meenemen in het vliegtuig? Ja dat mag. Let wel op met eten in verpakkingen die onder de vloeistofregels vallen, zoals bijvoorbeeld een pot of tube yoghurt, mayonaise, pindakaas of chocopasta.
Besmetting en verspreiding voorkomen
Mensen die zich zorgen maken om hun gezondheid gebruiken bij voorkeur een medisch mondkapje van type IIR of een FFP2-masker. En voor iedereen geldt: doe een zelftest als u klachten heeft en ga bij een positieve uitslag niet naar de luchthaven.
Innovatie aan boord
Media in Motion is het nieuwe draadloze on-demand systeem aan boord van SunExpress. Waarbij reizigers toegang hebben tot een speciaal Wi-Fi netwerk. Hier kunnen de reiziger hun eigen draagbare elektronische apparaten op aansluiten, zoals smartphones, laptops of tabletten.
De maximale afmetingen van handbagage bij SunExpress zijn 55 x 40 x 20 centimeter met een gewicht van maximaal 6 kg. Ook mogen kleine items als een kleine handtas, laptoptas en jas mee worden genomen.
SunExpress stoel reserveren. Bij SunExpress kan je bij vluchten die beginnen met XQ en XG vluchtnummers online je stoel reserveren. Dit kan tijdens het online inchecken. De kosten zijn tussen de 15 en 25 euro per stoelreservering.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Reacties. De reden is het overbrengen van bacteriën en ziektes die zich schuilhouden in voedsel maar ook in vloeistoffen. Je mag ook geen thee meenemen. Ook is de mogelijkheid om een diersoort mee te nemen die schadelijk kan zijn voor het milieu.
Zelfs niet-alcoholische dranken kunnen passagiers een behoorlijke financiële kater bezorgen. De prijs voor een klein flesje sinaasappelsap (250 ml) is gemiddeld € 0,68 in de supermarkt, maar aan boord betaal je voor hetzelfde flesje tot wel vijf keer meer, namelijk € 3,50.
Vooral voeding waar veel suiker inzit zijn ze dol op. Dit heeft te maken met het feit dat suiker ze extra energie geeft om te vliegen. Vanwege hun voorkeur voor zoet voedsel komen ze vaak op fruit en overrijp fruit af. Fruitvliegen leven soms ook in onze GFT container waar ze afkomen op organisch rottend materiaal.
Appels, kiwi's, cherrytomaten, bananen, radijsjes, paprika, komkommer, selderij sticks en wortels. Al deze verse groenten en fruit zijn hartstikke gezond om mee te nemen voor onderweg. Je kunt ze in kleinere stukjes snijden en handig in een plastic zakje doen of gewoon uit de hand eten.
Bij de vliegtickets van SunExpress is standaard één ruimbagage van 20 kilo inbegrepen. Daarnaast mag je gratis één stuk handbagage van 8 kilo per persoon meenemen bij de vluchten van SunExpress.
Op Schiphol vind je de check-in balie bij Vertrekhal 3.
4G in vliegtuigen
De vliegtuigen vangen dit signaal op en zetten het om tot een wifi-netwerk, waar jij als passagier gebruik van kunt maken. Passagiers moeten inloggen op dit wifi-netwerk. Je kunt dus niet je eigen 4G-verbinding gebruiken.
Je kan wifi in het vliegtuig op twee manieren leveren: via de grond, en via satelliet. Vooral laagvliegende vliegtuigen hebben iets aan de eerste vorm. Een antenne aan de onderkant van het vliegtuig zoekt contact met nabije telefoonmasten.
In het vliegtuig zijn wifi-ontvangers geplaatst. Dit netwerk staat in contact met een antenne bovenop het vliegtuig. Die verzendt het dataverkeer met de snelheid van het licht naar de dichtstbijzijnde satelliet, die het direct doorstraalt naar een grondstation.
Bent u van plan om naar een luchthaven te komen of gaat u vliegen en heeft u klachten heeft die passen bij het coronavirus? Doe dan eerst een (zelf)test. Ga bij een positieve uitslag in isolatie en kom niet naar de luchthaven. Ook niet om iemand op te halen of weg te brengen.
Het grootste risico van verkoudheid bij vliegen is dat de Buis van Eustachius, de buis die tussen oor en neus loopt, niet goed functioneert. Waardoor u oorpijn krijgt bij stijgen en bij dalen. Over het algemeen kunt bij een verkoudheid het beste de dag voor een vlucht beginnen met neusdruppels.
"Vliegen is absoluut niet gevaarlijk. Er gebeuren weinig ongelukken. Bij wijze van spreken ben je in het vliegtuig zelf veiliger dan op de weg er naartoe." Veel mensen met vliegangst vinden het volgens de angstcoach een eng idee dat zij door de lucht vliegen en daar de controle kwijt zijn.