Heeft aubergine veel ijzer?

Goed voor je bloed
Aubergine is rijk aan ijzer en zorgt zo mee voor een goede aanmaak van rode bloedcellen. Dat is belangrijk om bloedarmoede te voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Wat doet aubergine met je lichaam?

Naast calcium bevatten aubergines ook foliumzuur, magnesium en ijzer, allemaal nodig om goed en energiek te kunnen functioneren. Aubergine is rijk aan vezels. Die dragen bij aan een goede darmgezondheid, geven een verzadigd gevoel en houden de bloedsuikerspiegel stabiel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moekesmaaltijd.nl

Wat is gezonder een courgette of aubergine?

Aubergines bevatten veel meer gezonde vezels dan courgette. Goed voor de darmflora en stofwisseling dus! Al hebben courgettes ook veel andere goede voedingsstoffen. Aubergines bevatten meer vocht dan courgettes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedetengezondleven.nl

Welke vitamines en mineralen zitten in aubergine?

Zo krijg je met 100 gram aubergine ruim 3 gram vezels binnen. Daarnaast bevat de groente behoorlijk wat vitamine C, K, B6, folaat (de natuurlijke vorm van foliumzuur), mangaan en kalium. Ook kleine hoeveelheden magnesium, koper en vitamine B3 vind je deze groente.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eatlivetravel.nl

Is aubergine goed?

Deze groente voorziet je lichaam van vezels, antioxidanten, vitamine C en mangaan. Deze voedingsstoffen leveren diverse belangrijke gezondheidsvoordelen op. Aubergine kan bijvoorbeeld bijdragen aan een gezond gewicht, een stabiele bloedsuikerspiegel en een lager risico op hartziektes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stichtinggezondheid.nl

Eggplant nutrition facts | Eggplant Health Benefits

28 gerelateerde vragen gevonden

Hoe vaak mag je aubergine eten?

Reken ruim 300 gram aubergine per persoon voor de door het Voedingscentrum geadviseerde dagelijkse portie van 250 gram groenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aubergine.nl

Wat is de gezondste groente?

Onze gezondste groente top 10
  1. Broccoli. Laten we maar meteen van start gaan met deze groene topper. ...
  2. Boerenkool. Een tweede groene groente is boerenkool, of kale. ...
  3. Rode bietjes. Rode biet heeft een lange kooktijd nodig, maar is supergezond. ...
  4. Alfalfa. ...
  5. Spruitjes. ...
  6. Wortels. ...
  7. Spinazie. ...
  8. Bloemkool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fitchef.nl

Is aubergine goed voor de darmen?

Goed voor je darmstelsel

Vaak last van je darmen? Aubergine zit tjokvol vezels, waardoor je spijsverteringskanaal én darmstelsel beter gaat werken. Het water en de antioxidanten in de aubergine voorkomen bovendien het risico op ontstekingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoeveel aubergine per persoon?

Reken ruim 300 gram aubergine per persoon voor de dagelijkse 250 gram groenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Kun je een aubergine rauw eten?

Aubergines zijn snel klaar, maar rauw kan je ze niet eten. Ze bevatten namelijk solanine, een natuurlijke gifstof die maag- en darmklachten veroorzaakt. Maar na twee minuten blancheren is alle gevaar geweken en kan je zorgeloos genieten van deze smaakvolle groente.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Is aubergine een vleesvervanger?

Gezonde vleesvervanger

Een aubergine telt slechts 25 kcal/ 100 gram en is daarmee één van de minst calorierijke groenten, daarnaast is een aubergine vezelrijk, bevat veel antioxidanten en is ze rijk aan vitamine C. In combinatie met een eiwitrijk product dus een ideale vleesvervanger!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanonselenaubergines.nl

Waarom aubergine bestrooien met zout?

Tegenwoordig zijn de aubergines helemaal niet meer bitter, maar zouten blijft een ding. Door de aubergine vooraf te zouten, onttrek je er vocht uit en minder vocht is meer smaak. Bovendien zout je de aubergine zo van binnen en meer zout is ook meer smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Hoe goed is komkommer voor je?

Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etos.nl

Is gegrilde aubergine gezond?

Gegrilde aubergine salade

Misschien denk jij niet gelijk aan onze paarse vriend als jij voor het groenteschap staat. Maar de aubergine met pittige smaak is hartstikke gezond! Deze groente bevat veel vezels, kalium en magnesium. Daarnaast bevat het goede antioxidanten, vitamine B én helpt het je cholesterol verlagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op makkelijkafvallen.nl

Is witlof gezond voor je?

Witlof is lekker en gezond!

Het bevat veel vitaminen, waaronder A, B en C. Daarnaast is witlof rijk aan foliumzuur dat een gunstig effect heeft op de darmflora en een gezonde zwangerschap bevordert. De mineralen in witlof zorgen voor een goede vochtafdrijving. Verder is witlof ook zeer geschikt voor een dieet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vitalof.com

Welke kruiden gaan goed met aubergine?

Aubergine kruiden is een eitje; ze zijn erg neutraal van smaak en kunnen daarom veel smaakmakers hebben. Het is heel verleidelijk om hier zout bij te gebruiken, maar dat is absoluut niet nodig. Probeer bijvoorbeeld eens een kruidenmengsel van paprikapoeder, basilicum en oregano. Succes gegarandeerd!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op silvo.nl

Waar bewaar je aubergine?

Bewaar aubergine niet in de koelkast. Bewaar de groente op een koele en droge plaats. De ideale temperatuur is 10-15°C. Dek de aubergine af om ze te beschermen tegen uitdroging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kan aubergine in de diepvries?

Bewaar ze dus niet in de koelkast, maar op een koele plaats, bijvoorbeeld een voorraadkast. Aubergine kun je ook invriezen. Gare aubergines (rauwe eerst 2 minuten blancheren) zijn bij minimaal -18C in de diepvries in een goed gesloten plastic bakje tot 12 maanden houdbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Is aubergine goed voor de maag?

Aubergines bevatten het stofje solanine, wat maag- en darmklachten kan veroorzaken. Eenmaal verwerkt, wordt het solaninegehalte een pak lager wat het risico op klachten quasi tot 0 herleidt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Welke groenten zijn niet goed voor de darmen?

Voedingswaren rijk aan fermenteerbare suikers, zoals bonen, schorseneren, kolen en peulvruchten eet u beter niet. Geven ook gemakkelijke aanvallen: uien, look, bloemkool, spruiten, zuurkool en paprika. Fruit is voor u gezond als het goed rijp is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gastrobenw.be

Kun je ook te veel tomaten eten?

Teveel tomaat heeft z'n keerzijde

Maar bij een te hoge inname vergroot het de kans op hartproblemen variërend van hoge bloeddruk tot hart- en vaatziekten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijngezondheidsgids.nl

Wat is de minst gezonde groente?

10 groenten die niet zo goed voor je zijn als je denkt
  • Paprika. Groenten uit de nachtschadefamilie zoals paprika (ook aardappels en aubergines) blijven een beetje omstreden. ...
  • Broccoli. Echt niet slecht voor je. ...
  • Spruitjes. ...
  • Groenten uit blik. ...
  • Selderij. ...
  • Mais. ...
  • Aubergine. ...
  • Erwten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elle.com

Welke groenten zijn rijk aan ijzer?

Vooral broccoli, tuinbonen, augurken en courgettes, maar ook spinazie, postelein, andijvie, raapstelen, veldsla en snijbiet bevatten relatief veel ijzer. Vanwege het hoge nitraatgehalte is het raadzaam deze soorten niet vaker dan tweemaal per week te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivas.nl

Populaire vragen