Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon.Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur. Een olijfkleurig huid kan grijzig lijken naast wit.
De adertest. Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon, groenblauwe aderen op een neutrale ondertoon.
Je kunt nooit de juiste kleur foundation vinden als je niet weet wat jouw ondertoon is. Je ondertoon is koel (cool), warm of neutraal (neutral). · Koele ondertoon: Je hebt een coole ondertoon als je huid wat rozig/rood is. Als je kijkt naar de aderen in je pols dan zijn deze blauw.
De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.
Klanten met koele ondertonen kunnen het beste kiezen voor haarkleuren met een koele, blauwe gloed. Haarkleuren als asblond, zilverblond, mokka, chocolade, bordeauxrood en felrood zullen klanten met een koele ondertoon het beste staan.
Huidtype: Warme ondertoon
Warme ondertonen van de huid matchen perfect met warm bruine en warm blonde kleuren. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld amber, honing, en karamel kleuren. Naast de wat meer standaard kleuren, past de haarkleur warm rood ook perfect bij uw huidtype!
Warm: rood, oranje, geel, geel groen etc. Koel: blauw, paars, groen. Draag tops en sjaals die de kleur van je ogen mooier doen uitkomen.
Houd een wit papier bij je gezicht
Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Neem een kleur die iets donkerder of gelijk is aan jouw natuurlijke huidskleur. Als je een huidskleur hebt met een rozige ondertoon, kies je een beige of beige-roze foundation. Neigt de ondertoon van jouw huid naar geel, dan kies je beter een beige-roze of neutrale kleur om jouw huidskleur wat te verzachten.
Het uitkiezen van je foundation doe je op basis van je huidskleur. Je huidskleur, en specifiek de ondertoon van je huidskleur, bepaalt namelijk welke kleur foundation het beste bij jou past. We maken onderscheid tussen warme (gele), koele (roze) en neutrale ondertonen.
Kies twee tot drie tinten uit die dicht bij jouw eigen teint in de buurt komen. Breng van elk een streep aan op je wang/kaaklijn en neem ook je hals en decolleté mee, de foundation die je niet meer ziet zitten is a keeper, tipt Gigi. Twijfelgeval? Kies de warmste kleur: die laat je huid stralen.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
Als jij regelmatig foundation, lipstick en bronzer draagt weet jij waarschijnlijk welke ondertoon jij hebt. Als jij een warme ondertoon hebt, staat een warme kleur blush jou het mooist. Als jij een koele ondertoon hebt, staat een paarse of roze blush met koele ondertonen jou weer beter.
Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.
Kleuren om te dragen: bij mensen met een koele huidskleur staan vooral koele kleuren als fel blauw, diep blauw, diep paars of lila heel mooi, maar ook warme kleuren zoals fel roze, licht roze of rood/roze. Als je meer van de neutrale tinten bent dan kun je het beste gaan voor grijs, marineblauw of spierwit.
Of het nu met een warme of een assige ondertoon is, met blond zit je meestal goed. Koper- en roodtinten komen van nature het vaakst voor bij lichtere types en zullen je dus ook zonder twijfel goed staan. Ben je bleek en heb je blauwe ogen? Dan zit de kans erin dat je ook een donkerder bruin wel aankan.
Je hebt een zwarte huid
Zoek het liefst naar blushes die een warme ondertoon hebben, zoals dieprood, maar ook uitgesproken roze kleuren en koraalkleuren staan jou fantastisch. Andere, wat meer bijzondere kleuren, die de zwarte huid ook enorm complementeren zijn espresso-achtige kleuren en gebronsde tinten.
Onder warme kleuren verstaan we kleuren zoals rood, oranje, bruin en roze (al hebben sommige roze tinten ook een koele ondertoon). Blauw, groen, grijs, en paars zijn dan juist weer koele kleuren.
Als je een cool huidtype hebt (roze blauw en rode ondertonen), gebruik dan je haar om je roodheid in je gezicht mee te camoufleren. Als je een lichte huid met coole ondertonen hebt, gebruik dan warme en gouden kleuren. Als je warm hebt en licht gekleurd, zou je het beste rode en andere coole tonen kunnen gebruiken.
Aan de ene kant van het wiel staan de warme tinten (rood, oranje, geel en de beige tinten) en aan de andere kant de koele tinten (blauw, groen en grijstinten). De warme en koude tinten komen samen bij de hybride kleuren, groen en paars. De warmtegraad van deze kleuren hangt af van hun mix.