Het verschil met de meeste andere soorten koek is dat bij een eierkoek geen vet gebruikt wordt. Geen boter, margarine of olie dus. Dat zorgt er voor dat het caloriegehalte van zo'n grote eierkoek flink lager ligt dan van andere grote koeken zoals gevulde koeken, rondo's of stroopwafels.
Het beslag bestaat voor ongeveer tien procent uit eieren. Eieren vormen dus niet het grootste ingrediënt, maar wel het belangrijkste. Volgens een woordvoerder van het Voedingscentrum is een eierkoek niet een gezond product omdat het geen waardevolle voedingsstoffen bevat.
De winnaar: Gelijkspel, want de snacks gaan bijna gelijk op. In een eierkoek zitten iets meer calorieën en koolhydraten en, heel logisch, eiwitten. Een plakje ontbijtkoek bevat iets minder vet en iets meer vezels. Een echte gezonde winnaar kunnen we niet aanwijzen, omdat er in de tussendoortjes veel suiker zit.
En één keer raden wat er wel in overvloed in die eierkoeken zit… Precies, suikers. Per koek gaat het dat ongeveer om twee tot drie suikerklontjes.
Vooral dat (ammonium)bakpoeder zorgt ervoor dat de koek heerlijk groot en luchtig wordt. Vaak wordt het ammonium, wat een zout is, verward met ammoniak. Dit komt door de sterke geur.
Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout. Als extra kunnen toevoegingen worden gebruikt, zoals melk en/of rozijnen. De karakteristieke vorm is vlak van onderen en bol van boven.
Een krentenbol is natuurlijk niet zo gezond als een gewoon bruin broodje of een volkorenboterham, maar ze zijn zeker niet slecht. Een krentenbol weegt ongeveer 50 gram en bevat 140 kilocalorieën. Een prima tussendoortje dus! Een krentenbol bevat redelijk wat koolhydraten en vezels, en veel ijzer en foliumzuur.
Eet u de eierkoek eens met roomboter. Als u van zoet houd,kun je daarover een laagje bruine basterdsuiker strooien. Heel smakelijk wordt deze eierkoek als ie even wordt opgewarmd in de oven of de magnetron. Ook met broodbeleg is de eierkoek uitstekend te combineren.
Conclusie. Weinig ingredienten, maar ook erg weinig voedingsstoffen en veel suiker. Het voegt dus weinig toe voor je lichaam. Deze reep bevat veel suiker wat een negatieve invloed heeft op je bloedglucosespiegel en je immuunsysteem.
Pindakaas bevat een lijst met gezonde ingrediënten. Het is dan ook favoriet onder vele sporters en diëtisten door de perfecte verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Pindakaas bevat maar liefst 28% eiwit, en veel onverzadigde vetten (totaal vet 50% waarvan 80% onverzadigd).
Een Snelle Jelle van 70 gram bevat bijna 30 gram suiker, dit zijn 7,5 suikerklontjes! Een roze koek van 55 gram bevat bijna 23 gram suiker. Het voordeel van een roze koek is dat we weten dat die ongezond is. Zo ziet een roze koek er ook uit, en dat is lekker duidelijk.
Kies voor volkoren koekjes, de vezels zorgen ervoor dat de suikers trager door het lichaam worden opgenomen en er zich dus geen bloedsuikerpiek voor doet. Het lichaam neemt de suikers trager op, waardoor het lichaam langer energie krijgt.
Op de dagen dat je alleen brood eet, honger je jezelf min of meer uit. Je krijgt natuurlijk wel voeding binnen, maar het is erg eenzijdig. Volkorenbrood is op zichzelf niet ongezond, maar wanneer je alleen dat eet mis je veel belangrijke voedingsstoffen. Je lichaam kan daarop reageren met een soort schrikreactie.
Ook en verantwoorde snack voor volwassenen, maar te veel suiker voor baby's. Ik neem daarom de versie met minder suiker, maar het is natuurlijk nog steeds niet goed… Zelfde advies als voor de eierkoek, pas vanaf 1 jaar en bij uitzondering.
Eierkoeken zijn iets typisch Hollands. Deze luchtige, ronde koeken worden veel gegeten als tussendoortje, makkelijk uit de hand. Of met een laagje boter.
1. Beter pindakaas dan oude kaas. Nederlanders zijn verstokte kaaseters, maar daar zit veel ongezond, verzadigd vet in. Pindakaas bevat iets meer vet, maar dat zijn vooral gezondere onverzadigde vetten.
Slagroom is rijk aan de in vet oplosbare vitamines, namelijk de makkelijkst opneembare vorm van vitamine A, belangrijk voor o.a. een goede schildklierfunctie en alvleesklierwerking, vitamine D, noodzakelijk voor de calciumopname, vitamine E, een antioxidant die celveroudering remt en vitamine K nodig voor je lichaam om ...
Salami wordt vaak gegeten als broodbeleg, als borrelhapje of verwerkt in schotels of hartige taarten zoals quiches. Salami is vaak erg zout en bevat daarnaast de nodige toevoegingen zoals kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakversterkers. Het kan dus geen gezond stukje vlees worden genoemd.
Eieren eten heeft geen aangetoonde voor- of nadelen voor je gezondheid. Ze zadelen je ook niet op met een hoger risico voor hart- en vaatziekten, hoewel dat lang werd aangenomen. Eitjes zijn wel rijk aan voedingsstoffen, voornamelijk eiwitten en vet. Dat vet zit in de dooier en is grotendeels onverzadigd – wat goed is.
called pancakes or egg-cakes isn't quite clear. Voorheen werden deze eierkoeken met de hand bestrooid. Previously, these layers were sprinkled on the egg cakes by hand.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.