Gaten in je muur opvullen gaat het makkelijkste met twee plamuurmessen. Op de ene breng je vanuit de pot of tube het product aan en vervolgens gebruik je het ander plamuurmes om het gat op te vullen. Als er voldoende muurvuller in het gat zit dan werk je het netjes af met één van beide plamuurmessen.
Alabastine Grote Gaten Vuller is een ideaal product voor binnen en buiten. Je vult er moeiteloos gaten mee tot wel 10 cm diep. Eenmaal aangebracht, zakt Alabastine Grote Gaten Vuller niet uit, ook geschikt voor verticale- en plafondreparaties. Zo ben je verzekerd van een goed eindresultaat.
Beschadigingen op een bakstenen muur zoals boorgaten is geen mooi aanzien van een bakstenen muur en kan ook nog eens een broeinest van insecten zoals bijen worden. Laat dus uw baksteen gaten vullen met steenreparatiemortel dat met een natuurlijke werking gewoon in de loop der jaren mee verkleurd en vervormd.
De meeste bakstenen, in eerste instantie de snelbouwstenen en de strengpersstenen, worden bij de productie van gaten of holtes voorzien. Deze dienen om het drogen van de baksteen te vergemakkelijken en oververhitting tijdens het bakproces tegen te gaan.
Steenlijm is goed bestand tegen vocht en weersinvloeden en daarom ideaal voor het lijmen van bakstenen buiten. De stenen liggen door het gebruik van steenlijm heel hecht op elkaar zonder dat er dus een verbinding zichtbaar is.
Stucen over bestaand stucwerk
kan worden gestuct. Afhankelijk van het soort stucwerk dient het oppervlakte eventueel te worden behandeld met een contact primer. Als bijvoorbeeld basis leemstuc wordt aangebracht over een muur met granol, dan dient altijd een contact primer te worden gebruikt.
Welke kit gebruik je bij stucwerk
Voor pleisterwerk en en stucwerk is structuurkit een goede keuze om te gebruiken. Het is namelijk speciaal ontwikkeld voor het afdichten van kieren en naden rondom sierpleisterwerk op wanden en plafonds. Ook ter opvulling van scheuren in stucwerk is het erg geschikt.
Schroefgaten opvullen kan bijvoorbeeld met een polyester-houtplamuur, maar ook met een houtrotvuller (beide 2 componenten plamuur hout). Een goede keuze is de ijzersterke en gemakkelijk verwerkbare Alabastine Houtrotvuller, ideaal om rotte plekken in hout te vullen, zeker in combinatie met houtrotstopper.
Grote gaten kun je vullen met bv rood of goldband.
2 uur (bij een laagdikte van 1 cm), afhankelijk van ondergrond en temperatuur.
Reparatiemortel, ook wel uitvlakmortel, vulmortel of snelcement genoemd, is een mortel geschikt voor het opvullen van sleuven en gaten. Het voordeel van dit soort mortel is een snelle droogtijd, waardoor jij sneller door kan met je klus!
Een lelijke of beschadigde muur kun je natuurlijk glad laten stuken, maar je kunt hem ook betimmeren met kraaldelen, steiger- of sloophout of er een houten lambrisering tegenaan zetten. Geeft meteen een upgrade aan je huis.
Een nieuw gestucte muur heeft een zuigende werking. Om deze zuiging te verminderen kun je de muur het beste behandelen met een voorstrijk. Je kunt ook voorstrijk op kleur bestellen, zodat je minder muurverf nodig heeft om de juiste kleur op jouw muur te krijgen.
Moet je kitten voor of na het schilderen? Kitten wordt het best gedaan tijdens de schilderwerken. Bij het opkitten na het aanbrengen van de primer en voor het schilderen van de eindlagen bekom je het beste resultaat. Op deze manier wordt de kit ook overschilderd waardoor dit mee verwerkt kan worden binnen het geheel.
In de hoeken is glad stucwerk prima te repareren met kit. Kies wel voor een witte acrylaatkit die goed overschilderbaar is. Na drogen van de kit is het aantippen met een kwast met dezelfde latex als op de rest van de wand al voldoende om de scheur weer volledig te laten verdwijnen.
Stukadoren is een intensief beroep.Arbeid is duur, vandaar dat de m2-prijs voor kwalitatief goed stucwerk fors is. Een redelijke indicatie is dat een stukadoor gemiddeld 20-30 m2 per aan stucwerk zal produceren.
De meeste ondergronden kun je laten stucen. Echter, iedere ondergrond heeft weer een andere voorbehandeling nodig afhankelijk van de (staat van de) ondergrond (gipsplaten, houtvezelplaten, OSB of OGB platen, behang, geverfde steens muur etc.).
Een medium en een fijne korrel maken een glad geheel door deze achter elkaar te gebruiken. Korrel 180 en 220 zijn ideaal om mee te werken op een gestucte muur. Te grof schuurpapier zoals korrel 80 laat krassen achter en te fijn schuurpapier zoals bijvoorbeeld korrel 400 heeft weer geen effect.
Binnenmuren: rendement en sterkte
Zowel cellenbeton, kalkzandsteen als snelbouwstenen kan je verlijmen of dunmetselen. Je behaalt een hoger rendement de muur heeft een grotere mechanische sterkte. Na 24 uur bereikt een verlijmde muur de mechanische sterkte, terwijl dit bij een gemetselde muur 28 dagen duurt.
Antwoord. Lijmen is zo'n 10 à 15 % duurder dan metselen. Het zelf doen is een pak goedkoper omdat de werkuren vaak de grootste kost zijn.
De meest verkochte en best beoordeelde steenlijm voor buiten is onze Strong bond High Tack kit. Deze steenlijm kit heeft een extreem hoge aanklevingskracht en eindsterkte. De lijm kan worden toegepast op de meest voorkomende materialen zoals beton, (natuur)steen, glas, kunststof, keramiek en metaal.