In komkommer zit veel van het stofje silica.Deze stof werkt erg goed tegen gewrichtspijn, aangezien het bindweefsel erdoor versterkt wordt. Doordat komkommer ook nog eens rijk aan vitamine A, B1, B6, C en D, foliumzuur, calcium, magnesium en kalium is, zou de groente ook goed tegen gewrichtspijn kunnen werken.
5: Antioxidanten
Dat zijn agressieve stoffen die schade kunnen berokkenen aan cellen en weefsels. Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
De voedingswaarde van komkommer komt voor een groot deel voort uit de aanwezige voedingstof kalium. Snackkomkommers bevatten per portie van 80 gram 212,8 milligram kalium. Kalium is een belangrijke voedingstof voor een gezonde bloeddruk, de geleiding van ons zenuwstelsel en een goede werking van de spieren.
Spiergezondheid
Kalium is de sleutel tot spierenergie en spiercontractie. Komkommer is een goede bron van kalium, waardoor komkommerwater een geschikte keuze is voor het ondersteunen van spierfunctie .
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommers zijn goed voor je hart.De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
Ten eerste bevatten ze weinig calorieën. Elke portie van één kopje (104 gram) bevat 16 calorieën , terwijl een hele komkommer van 300 gram 45 calorieën bevat. Dit betekent dat je veel komkommers kunt eten zonder de extra calorieën binnen te krijgen die leiden tot gewichtstoename.
Komkommers bevatten genoeg suiker, vitamine B en elektrolyten om essentiële voedingsstoffen die het lichaam kwijt is geraakt aan te vullen en alles in balans te houden. Eet een paar plakjes voor het slapen gaan en wordt wakker zonder hoofdpijn!
Hun antioxiderende eigenschappen, dankzij bètacaroteen, flavonoïden en tannines, beschermen het lichaam tegen gevaarlijke vrije radicalen, waardoor het risico op chronische ziekten afneemt . Komkommers bieden een bevredigende crunch zonder onnodige calorieën toe te voegen voor mensen die op weg zijn naar gewichtsbeheersing.
Komkommer- en gembersap is een hydraterende en vetverbrandende combinatie die wonderen doet voor buikvet. Komkommers bevatten extreem weinig calorieën en hebben een hoog watergehalte, waardoor ze een ideaal ingrediënt zijn voor gewichtsverlies.
Als voedsel bieden komkommers superieure hydratatie, aangezien ze voor ongeveer 95% uit water bestaan. Ze worden al tientallen jaren gebruikt vanwege hun ontstekingsremmende voordelen op de huid , verzachtende eigenschappen voor de spijsvertering en andere therapeutische toepassingen.
6: Komkommers en het hart
Daarnaast zijn komkommers rijk aan kalium en magnesium. Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 193 milligram kalium en 17 milligram magnesium. Kalium speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk. De al genoemde cucurbitacines kunnen aderverkalking helpen te voorkomen.
Groene bladgroenten als spinazie en boerenkool bevatten omega 3 en antioxidanten die helpen om ontstekingen in het lichaam aan te pakken. Beide groenten kun je ook heel goed rauw eten, bijvoorbeeld in een salade voor de lunch.
Komkommer is over het algemeen goed om op een lege maag te eten. Het is zelfs het beste om komkommer voor de maaltijd te eten, omdat het als voorgerecht werkt vanwege het hoge vezelgehalte. Ja, komkommer kan op een lege maag worden gegeten, vooral voor de lunch, omdat het als voorgerecht werkt.
Overmatige inname van kaliumrijke komkommer kan leiden tot winderigheid, buikkrampen en in sommige gevallen kan het het niersysteem en de nieren aantasten . Voor heerlijke recepten, video's en spannend voedselnieuws, abonneer u op onze gratis dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrieven.
Diëtiste Kamna Chauhan verduidelijkt dit door te stellen: " Het drinken van water gedompeld in banaan en komkommer kan je niet afslanken , maar het kan je wel helpen bij het proces.
Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën. Hierbij de belangrijkste voordelen van deze groene versnapering.
Komkommer is een fantastische groente om buikvet te bestrijden vanwege zijn zuiverende werking. Daarnaast hydrateert het jouw lichaam omdat het grotendeels uit water bestaat. Je kan een komkommer juicen en het sap drinken of natuurlijk komkommers toevoegen aan jouw menu.
Ook voor het reinigen van het lichaam is komkommer zeer gezond. Snackkomkommers helpen je lichaam om oude afvalstoffen en gifstoffen af te voeren. Hierdoor is komkommer een gezond voedselwaren voor de blaas, nieren, lever en alvleesklier.
Vervuilende stoffen stapelen zich op in de buitenste bladeren van je groenten. Schillen of pellen. Knol- en bolgewassen zoals rode bieten, aardappelen en uien moet je altijd schillen of pellen. Ook hier zitten vervuilende stoffen vooral in de buitenste laag: de schil.
Komkommers
Omdat komkommers voor het grootste deel uit water bestaan, hebben ze weinig voedingswaarde. De zaden en de schil zijn eigenlijk het voedzaamst. Laat deze zitten als je meer vezels en vitamines wilt opnemen.
Komkommer herstelt en voedt het haar en heeft een kalmerende werking op de hoofdhuid. Aloë Vera is verzachtend, rijk aan vitaminen, heeft een vochtinbrengende werking, het laat je haar glanzen en het kan haarverlies en roos voorkomen.