Wat kunnen andere personen zien? Je profielnaam , -foto en -omschrijving worden samen met het telefoonnummer waarmee je voor Signal geregistreerd staat aan anderen weergegeven.
Om te zien wie van je vrienden Signal gebruikt, tik je op het icoontje rechtsboven (iOS) of rechtsonder (Android). Je ziet nu een lijst van contacten die ook een Signal-account hebben.
Gesprekken tussen gebruikers van de Signal-app zijn altijd eind-tot-eind-versleuteld. Dat betekent dat zelfs als iemand je berichten of oproepen onderschept, hij of zij ze niet kan lezen, zien of beluisteren. Alleen de door jou bedoelde ontvangers kunnen de berichten en oproepen lezen, zien en horen.
Tik op de naam van je gesprekspartner om de gespreksinstellingen te zien. Tik op Gedeelde media. Kies één van de tabbladen; Media of Documenten. Selecteer een bestand en veeg om ze te bekijken.
Veeg vanaf de bovenrand van je scherm naar beneden om de Android-meldingenlijst weer te geven > Vergrendel Signal. Sommig Android-gebruikers moeten opnieuw vanaf de bovenrand naar beneden vegen en op de melding Signal is ontgrendeld op de knop Vergrendel Signal tikken.
In Signal zit zo'n online status-functie niet ingebouwd. Niemand kan zien of jij momenteel in Signal zit en of je online bent. De kans op gestalk is daardoor een stuk minder. Als bonus kun je in Signal zelfs de typindicatoren uitschakelen.
Een grijs vinkje geeft aan dat een bericht is verzonden, maar dat het niet is afgeleverd op de telefoon van de andere persoon. De telefoon van de ontvanger staat uit of het internet werkt niet, dus het bericht komt niet aan.
Omdat Signal standaard beveiligd is, zijn al hun chats – direct en in groep – end-to-end versleuteld. Dit betekent dat, als de gebruiker de app gebruikt, zonder de instellingen te wijzigen, hij nog steeds meer bescherming heeft op WhatsApp dan op Telegram.
Met Signal kunt u het meeste doen van wat u van een berichten-app zou verwachten, en nog veel meer. Je kunt de app gebruiken om gratis sms-berichten, spraakberichten, foto's, video's, GIF's, contacten, locatie en bestanden te verzenden, net zoals je kunt met rivaliserende apps zoals WhatsApp.
Signal staat bekend als een veilige chat-app. Alle berichten zijn versleuteld en de dienst is opensource. Dit stelt experts in de gelegenheid om de versleuteling te testen. Signal toont geen advertenties en heeft geen winstoogmerk.
Hoe verdient Signal geld? Signal draait op donaties. Met 50 miljoen dollar in kas en een van de medeoprichters van WhatsApp als CEO zit dat voorlopig wel goed.
Signal wordt gezien als een van de meest veilige berichtenapps op de markt. Signal is gratis te gebruiken en is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-besturingssystemen. Er is ook een desktopversie beschikbaar voor Windows, Max en Linux. Om je te registeren heb je alleen een telefoonnummer nodig.
Signal is niet gehackt. We denken dat deze geruchten onderdeel van een gecoördineerde desinformatiecampagne zijn, bedoeld om mensen minder veilige alternatieven te laten gebruiken", aldus Signal.
Hoe weet ik of ik geblokkeerd ben? Signal vertelt je niet of je door iemand anders bent geblokkeerd. De persoon die jou heeft geblokkeerd zal jouw berichten en gemiste oproepen nooit te zien krijgen. Als een persoon je in de toekomst deblokkeert zal hij de gemiste berichten en oproepen niet te zien krijgen.
Signal heeft minder functies dan WhatsApp en is daarmee dus iets kaler. De app is beschikbaar op iOS, Android en desktop. Gebruikers kunnen elkaar foto's, video's, links en andere bestanden sturen.
Tijdens de installatie van de app stuurt Signal een smsje naar je telefoon. Zo koppelt de dienst jouw telefoon en naam aan elkaar. Hierna vraagt de app toegang tot je adresboek op je telefoon om te kijken wie van je vrienden ook Signal gebruikt. Die personen verschijnen in je Signal-contactenlijst.
Zowel audio- als video-oproepen via Signal zijn eind-to-eind-versleuteld. Audio- en video-oproepen worden ondersteund op alle platformen waarop de Signal-app gestart kan worden - Android, iOS en Desktop.
De website van Open Whisper Systems werd gelanceerd in januari 2013. In februari 2014 introduceerde Open Whisper Systems de tweede versie van hun TextSecure Protocol (nu Signal Protocol), die mogelijkheden toevoegde voor versleutelde end-to-end-groepschat en instant messaging aan TextSecure.
Signal is een chat- en bel-app waarmee je versleuteld kunt communiceren met andere gebruikers. De applicatie werkt vergelijkbaar met WhatsApp, maar versleutelt met eind-tot-eind-encryptie al je gesprekken zodat niemand (inclusief de makers) ze af kan luisteren.
Signal en Telegram worden vaak als eerste genoemd wanneer het over veilige chatapps gaat. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Zo is in Signal alle communicatie end-to-end versleuteld, terwijl bij Telegram dit niet standaard in chats staat ingeschakeld.
Met berichtenapp Signal (spreek uit: 'siknal') kunnen gebruikers eigenlijk precies hetzelfde als met het bekende WhatsApp. Maar Signal gaat zorgvuldiger om met de gegevens van gebruikers. Sinds WhatsApp onderdeel is geworden van Facebook, hebben sommige gebruikers zorgen over de privacy van de app.
Een grijs vinkje in WhatsApp betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uitstaat of doordat internet even niet werkt.
Twee grijze vinkjes betekenen dat het bericht is afgeleverd, maar de ontvanger heeft het nog niet gelezen. Als de twee vinkjes blauw worden, weet je dat de ontvanger het bericht heeft gelezen.
Deze betekenen het volgende: Het bericht is verzonden. Het bericht is afgeleverd aan de telefoon en eventueel gekoppelde apparaten van de ontvanger.