In het bevolkingsregister in de gemeentearchieven staat vermeld wie er op een bepaald adres heeft gewoond. Je kunt hier op straatnaam zoeken in het huis- of woonregister en krijgt dan een lijst te zien van mensen die achtereenvolgens op dat adres gewoond hebben.
Nee, u kunt geen overzicht krijgen van wie er ingeschreven staan op uw adres. De gemeente geeft geen informatie over particulieren.
Gebruik een telefoonboek.
Begin je zoektocht in een lokaal telefoonboek om een naam en adres op te zoeken. Veel mensen en bedrijven kunnen via hun telefoonnummer en adres worden opgezocht. Je kunt ook het telefoonnummer gebruiken om de persoon op te bellen en zo het adres te bevestigen.
Mensen zoeken op Google
Tik de naam tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld "sophie de groot". Probeer ook voorletter en achternaam: "s. de groot". Voeg toe wat je weet over deze persoon, bijvoorbeeld woonplaats, club of bedrijf. Tip: kijk ook bij afbeeldingen.
Over Postcodebijadres.nl
Wij maken postcode- en adresseninformatie inzichtelijk voor iedereen. Via onze zoekfunctie vind je eenvoudig de juiste postcode of straat bij het adres. Onze gegevens worden regelmatig geactualiseerd en dekken heel Nederland.
Via de telefoongids op internet: www.detelefoongids.nl adres intypen en klaar ben je!
Als je een Android toestel hebt, kun je Life360 gebruiken. Deze werkt precies hetzelfde, als zoek mijn iPhone. Ook via Google kun je gemakkelijk iemand zijn/haar locatievoorzieningen opvragen, mits diegene een Google-account heeft. Om de locatie te achterhalen, moet je toegang tot het account van diegene hebben.
Online telefoonboeken. Als laatste optie bestaan er ook online databases of online telefoonboeken waarin u onbekende telefoonnummers kunt opzoeken. Zo kunt u via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl kunnen mensen elkaar helpen bij het vinden van onbekende bellers.
Wieowie wordt dagelijks bezocht door ruim 40.000 bezoekers die ruim 80.000 mensen opzoeken. De site wordt voornamelijk gebruikt om te kijken wat er bekend is over je op het internet. Daarnaast wordt Wieowie veel gebruikt door headhunters die informatie zoeken over kandidaten.
Bijvoorbeeld door omgekeerd te zoeken via telefoonboek.nl. Deze zoekmachine voor telefoonnummers is je beste kans om te achterhalen wie je belt. Heb je resultaat? Dan zie je welk bedrijf of persoon je probeerde te bellen.
Uw persoonsgegevens of van uw kinderen inzien
Dan kunt u op MijnOverheid.nl onder 'Persoonlijke gegevens' zien hoe u of uw kinderen geregistreerd staan in de BRP. Hiervoor moet u zich eerst aanmelden met een DigiD. Heeft u geen DigiD? Registreer u dan eerst via Digid.nl.
Maximaal aantal personen dat ingeschreven mag staan in een woning met: Woonkamer + één slaapkamer: maximaal drie personen. Woonkamer + twee slaapkamers: maximaal vier personen. Woonkamer + drie slaapkamers: maximaal vijf personen.
Via MijnOverheid kunt u controleren of u goed geregistreerd staat bij de gemeente. U kunt inloggen met uw DigiD. Klik vervolgens op 'Persoonlijke gegevens' bovenaan de pagina. Onder het kopje BRP kunt u uw gegevens inzien.
Nee, Facebook laat mensen niet weten dat je hun profiel hebt bekeken. Externe apps bieden deze functie ook niet.
Kan ik Facebook bekijken zonder account? Met Facebook Directory kun je vluchtig naar profielen zoeken zonder een account nodig te hebben of in te loggen. Je kunt zoeken naar mensen, groepen en pagina's, maar nogmaals, je ziet alleen de resultaten van mensen die dat niet hebben openbare vindbaarheid uitgeschakeld.
Mocht je echter de volledige naam niet meer weten, bijvoorbeeld omdat het om een oude kennis gaat, probeer dan de volgende oplossing: Type alleen de voornaam van de persoon die je zoekt in het zoekvenster. Bijvoorbeeld “Jan”. Klik vervolgens op de link die onderaan het zoekvenster verschijnt.
Bel 1919. Je hoort het telefoonnummer (behalve bij een geheim nummer), de datum en het tijdstip van de laatste oproep.
Gebruik dan een online database, zoals detelefoongids.nl of telefoonnummerzoeken.net. Hier kun je op telefoonnummer zoeken en zo de naam die bij het nummer hoort vinden.
Op dit moment bestaat de totale postcode database van Nederland uit de volgende postcode niveau's en beschikken ze het volgende aantal gebieden: Aantal 6-cijferige postcodegebieden: 458.114 gebieden. Aantal 4-cijferige postcodegebieden: 4.066 gebieden. Aantal 3-cijferige postcodegebieden: 798 gebieden.
Heeft elke postcode een unieke straat? Veelal heeft elke postcode een unieke staat, toch komt het voor dat sommige postcodes bij meerdere straten horen. Zie als voorbeeld: postcode 1097DN, onder deze postcode vallen Julianaplein en Wibautstraat in Amsterdam.
De Nederlandse postcode bestaat uit vier cijfers, een spatie en twee letters. Dit geeft een postcode de vorm: 1234␣AB. De cijfers geven de stad, het dorp, de buurt of wijk aan, de letters zijn specifieker en geven de straat of een deel daarvan aan.