Wie won goud op de Olympische Spelen 2022?

Schaatsster Irene Schouten won tijdens de Spelen drie gouden medailles, schaatsers Ireen Wüst, Kjeld Nuis en Thomas Krol behaalden allen één gouden plak. Desondanks wonnen de langebaanschaatsers met twaalf medailles vier plakken minder dan in 2018. De shorttrackers kwamen, net als in 2018, op vier plakken uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nrc.nl

Welke Nederlanders hebben goud gewonnen 2022?

Gouden medailles Nederland

Suzanne Schulting won goud op de 1.000 meter shorttrack. Irene Schouten won goud op de 5.000 meter schaatsen. Irene Schouten won goud op de 3.000 meter schaatsen. Ireen Wüst won goud op de 1.500 meter schaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intikkertje.nl

Hoeveel gouden medailles 2022?

In totaal komt TeamNL op 17 medailles uit, waarvan er acht goud, vijf zilver en vier brons zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eurosport.nl

Wie heeft de meeste medailles gewonnen op de Olympische Spelen 2022?

Noorwegen bovenaan

Het land noteerde met zestien gouden medailles een record. Verder behaalden de Noren acht keer zilver en dertien keer brons. Duitsland eindigde als tweede en gastland China verraste met een derde plek, net boven de Verenigde Staten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Wie is de meest succesvolle Olympier Nederland?

Op 1 staat Ireen Wüst, die op de Winterspelen 5 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille wist te behalen. Ireen Wüst heeft op de Winterspelen in Beijing historie geschreven, door ook de zesde gouden medaille te winnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikjuichvoororanje.nl

Most golds ever won by a country at an Olympic Games! 🇳🇴 | 2022 Winter Olympics

37 gerelateerde vragen gevonden

Wie is de meest succesvolle Olympier aller tijden?

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps, de succesvolste olympiër met 28 medailles.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke Nederlanders hebben een gouden medaille?

• 94 Maarten van der Weijden, Beijing 2008, zwemmen, 10 kilometer open water. ...
  • 87 Ireen Wüst, Turijn 2006, schaatsen, 3.000 meter.
  • 81 Gerard van Velde, Salt Lake City 2002, schaatsen, 1.000 meter.
  • 80 Jochem Uytdehaage, Salt Lake City 2002, schaatsen, 5.000 meter.
  • 79 Jeroen Dubbeldam, Sydney 2000, paardensport, springen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nocnsf.nl

Is de gouden medaille van goud?

Goud of toch zilver? De gouden medailles die gebruikt worden op de Olympische Spelen zijn niet van massief goud, maar er is wel echt goud in verwerkt. Voor andere wedstrijden zijn niet echt regels over de medailles. Soms zijn ze verguld en soms zijn ze goud gespoten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Wie zijn de Nederlandse medaillewinnaars?

Antoinette de Jong, Marijke Groenewoud, Irene Schouten, Ireen Wüst: langebaanschaatsen, ploegenachtervolging. Antoinette de Jong, Marijke Groenewoud, Irene Schouten, Ireen Wüst: langebaanschaatsen, ploegenachtervolging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Wat is gouden medaille waard?

'Een gouden medaille is in Nederland 30.000 euro waard', vervolgt Van der Knaap. 'Een zilveren medaille 22.500 euro en een bronzen plak 15.000 euro. ' Onder modaal dus, en van opeenstapeling is eigenlijk geen sprake. 'Het is niet zo dat hoe meer je er wint, hoe meer geld je krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnr.nl

Hoeveel goud in gouden medaille?

De gouden medaille bestaat sinds 1920 voor 92,5 procent uit zilver en slechts 1,34 procent uit goud.

Hoeveel medailles heeft Nederland vandaag?

Het land heeft vijf keer goud en drie keer zilver. Noorwegen steeg naar de tweede plaats dankzij de gouden plak van freestyle-skiër Birk Ruud. De traditioneel sterke wintersportnatie heeft vier gouden, twee zilveren en vier bronzen medailles.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Wie haalde goud op Olympische Spelen?

Nederland geëindigd op 17 medailles in Beijing

Het record blijft staan op 24 plakken, die Nederland in het Russische Sotsji (2014) behaalde. Schaatsster Irene Schouten won tijdens de Spelen drie gouden medailles, schaatsers Ireen Wüst, Kjeld Nuis en Thomas Krol behaalden allen één gouden plak.

Wie is olympisch kampioen wielrennen?

Olympische Spelen 2021 Wielrennen: Roglic wint tijdritgoud, Dumoulin pakt zilver. Primoz Roglic wint goud in de olympische tijdrit op de Fuji International Speedway in Tokio. Tom Dumoulin pakt de zilveren medaille en Rohan Dennis is goed voor brons.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op touretappe.nl

Hoeveel medailles Tokyo?

Medaillespiegel: TeamNL eindigt in Tokio op recordaantal van 36 medailles. Nederland heeft 36 medailles binnengehaald op de Olympische Spelen in Tokio. Daarmee is het oude record van Sydney 2000 ruimschoots verbroken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Welke schaatser heeft de meeste medailles?

Irene Schouten in legendarisch rijtje

Zwemster Inge de Bruin deed hetzelfde op de Zomerspelen van Sydney in 2000. Net als Schouten nu pakte ze behalve drie keer goud ook een zilveren plak. De Nederlandse sporter met de meeste gouden medailles op de Spelen is Ireen Wüst die op vijf Spelen zes keer de beste was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Welke gouden medailles Wust?

Irene Karlijn (Ireen) Wüst (Goirle, 1 april 1986) is een voormalig Nederlandse schaatsster die vijf keer deelnam aan de Olympische Winterspelen. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn won ze op negentienjarige leeftijd goud op de 3000 meter en brons op de 1500 meter.

Wie heeft de meeste gouden plakken?

Noorwegen staat bovenaan met 35 plakken (vijftien gouden, acht zilveren en twaalf bronzen) gevolgd door Duitsland, China, de VS en Zweden.

Welk land heeft de meeste olympische medailles schaatsen?

Noorwegen heeft met het behalen van de veertiende gouden medaille deze Winterspelen het hoogste aantal medailles op één Olympische Winterspelen geëvenaard.