Maar wie gaat dat vlees eten? In de supermarkt wordt zelden paardenvlees verkocht. Slager Ad Wilde is gespecialiseerd in paardenvlees. Hij verkoopt het vooral aan particulieren.
In België wordt dit paardenvlees geïmporteerd door De Nil en Velda. In Nederland wordt het onder meer geïmporteerd door Groenveld en Ad van Geloven. De snacks van deze merken zijn te koop bij onder andere groothandels zoals Makro, HANOS en Sligro, zo blijkt uit bezoeken aan verschillende vestigingen.
Woont u niet echt dichtbij dan kunt u 24/7 paardenvlees bestellen via de webshop op www.paardenvleesthuisbezorgd.nl dan zorgen wij dat u het gekoeld thuisbezorgd krijgt. Wij laten bezorgen door heel Nederland.
Dat paardenvlees een stuk goedkoper is dan rundvlees komt volgens Pluijm simpelweg door vraag en aanbod. Dat wij een paard als edel dier zien en daarom misschien minder snel eten, is naar Plijms mening hypocriet.
€ 33,50/kg.
Door. Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en in een dna-laboratorium, en hieruit bleek onomstotelijk dat het geen runder maar paardenbiefstuk betrof. Paardenhaas lijkt erg op ossenhaas, maar kent in Nederland nog maar weinig (zich daarvan bewuste) fans.
Voor moslims zijn zowel varkens- als paardenvlees haram, onrein en dus verboden kost.
De meeste paarden die in Argentinië worden geslacht, komen uit de Verenigde Staten. Ook daar is de consumptie van paardenvlees verboden omdat veel afgedankte paarden vaak vol zitten met medicatie die ze ongeschikt maakt voor menselijke consumptie.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en ja. heel soms ook een klein beetje paardenvlees. Het hoofdbestanddeel van de snack is separatorvlees. Dat zijn kleine restjes vlees die aan het karkas blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Paardenvlees is naast rundvlees één van de gezondste vleessoorten. Het vlees van paarden bevat veel ijzer, bevat veel vitamine B, veel kwaliteitsvolle eiwitten en is erg mager. Als mensen problemen hebben met hun gezondheid wordt het eten van paardenvlees aangeraden door medisch specialisten.
Die winkel is een paardenslagerij; daarvan zijn er in Nederland nog maar vier.
Paardenvlees is één van de gezondste vleessoorten. Het is mager, bevat veel ijzer en is rijk aan vitamine B. Bovendien is het uitermate geschikt voor honden met een voedingsallergie. Paardenvlees is afkomstig van dieren die veel bewegen, die gezonde voeding eten en een vol leven leiden.
De sjochet hoeft niet bij Levitus en Valk langs te komen aangezien paardenvlees, volgens de Joodse rituele wet, niet kosher is. Een geoorloofd dier moet een herkauwer zijn en gespleten hoeven hebben.
Snackmerken zoals Mora, Ad van Geloven en Beckers halen paardenvlees uit Canada, Mexico en Zuid-Amerika. Van de supermarkten halen onder andere Albert Heijn, Jumbo en Deen paardenvlees uit Noord- en/of Zuid-Amerika. Nederland is samen met België en Frankrijk de grootste afnemer van paardenvlees uit deze landen.
Al het spiervlees van zoogdieren behoort namelijk tot rood vlees. Concreet betekent dit al het (spier)vlees van rund, varken, paard, kalf, schaap, hert etc. Dus ook alle vleeswaren hiervan. Alleen het vlees van kip en ander gevogelte behoort niet tot de groep rood vlees, zoals bijvoorbeeld drumsticks.
In Japan wordt paardenvlees wel als sashimi gegeten: rauw en dun gesneden met sojasaus. In de centraal Aziatische landen zoals Mongolië, Kazachstan en Kirgizië, waar het paard tot het dagelijks leven behoort, is het eten van paardenvlees niet ongewoon.
Salami is inmiddels over de -gehele wereld een begrip geworden. Het product is van Italiaanse oorsprong. Vroeger werd het bereid van ezel- of muildiervlees, maar tegenwoordig bestaat het uit een mengsel van paardenvlees, rundvlees, varkensvlees en spek, op smaak gebracht met ui en knoflook en een aantal kruiden.
Eind jaren zeventig bevatten sommige frikandellen nog kippenmagen, slokdarmen en koeienuiers, bleek uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Dat was destijds gewoon toegestaan als veilig restproduct van de slacht. Ogen en oren waren wel verboden en ontbraken dus.
Paardenvlees is rijk aan ijzer en zeer mager. Paardenvlees verkleurt hierdoor ook sneller. Paardenvlees bevat daarnaast ook glycogeen, hierdoor is de smaak van paardenvlees ook zoeter dan rundvlees. Veel mensen kruiden daarom paardenvlees ook wat meer dan dat ze bij rundvlees zouden doen.
En wat er nou zo bijzonder is aan de paardenworst? “Er zit niets in, behalve paard. Het is echt paardenvlees met een beetje kruiden, en dat is geheim natuurlijk. Maar er zitten geen gluten of conserveringsmiddelen in.
Paardenvlees is van zichzelf een stuk zoeter dan bijvoorbeeld het rundvlees. Het is daarom belangrijk om het goed op smaak te brengen met zout en peper. Een biefstuk als deze hoort gewoon in de pan gebakken te worden.
De Koran verbiedt beslist het eten van varkensvlees, evenals het bloed en vlees van dode dieren en dat van dieren die zijn geofferd zonder naleving van de islamitische religie. Het is vereist om de naam van Allah uit te spreken over elk dier tijdens zijn rituele slachting.
Zonder verdoving dieren slachten is in principe in Nederland niet toegestaan, maar uit religieuze overwegingen kan een uitzondering worden gemaakt. Hierdoor vervalt de religieuze rechtsgrond waarop het vlees van Albert Heijn halal kan worden genoemd.
Rookvlees is gepekeld en gerookt vlees van een rund (runderrookvlees) of paard (paardenrookvlees). Rookvlees is gepekeld en gerookt vlees van een rund (runderrookvlees) of paard (paardenrookvlees).