Bij een tweedehandswagen ontvang je als koper het roze formulier van de verkoper, die het ontvangen heeft bij de keuring voor verkoop van zijn voertuig. Dit formulier blijft 2 maanden geldig. Bij een tweedehandsmotor wordt een blanco document “aanvraag tot inschrijving” ingevuld je verzekeraar.
Vul het roze formulier 'Aanvraag tot inschrijving van een voertuig' in. Dat formulier kunt u krijgen bij de firma die het voertuig levert, de verzekeringsmaatschappij die de burgerlijke aansprakelijkheid dekt, een keuringscentrum of de DIV. Breng dit formulier naar uw verzekeraar, makelaar of leasingbedrijf.
Hoe vul ik het roos formulier van de auto in? Elk formulier heeft een voorgedrukte barcode (vak X12). Het is eentalig, maar het kan ook gebruikt worden om een inschrijvingsbewijs in een andere landstaal aan te vragen. Het is belangrijk dat je het roze formulier van de auto correct en zelf kan invullen.
U moet de inschrijving van uw voertuig aanvragen met het roze formulier 'aanvraag tot inschrijving'. U vult dit formulier zorgvuldig en correct in en hierna zijn er twee mogelijkheden: de snelste en verplichte manier (indien mogelijk) is met het ingevulde document naar uw makelaar of verzekeraar gaan.
Het roze formulier "Aanvraag tot inschrijving van een voertuig" blijft maar twee maanden geldig. Het voertuig moet binnen die periode worden ingeschreven, zoniet moet er opnieuw een tweedehandskeuring worden uitgevoerd.
Zonder deel 1A en deel 1B mag je niet op de openbare weg rijden en zonder deel 2 kun jij je auto niet verkopen. Je kunt online, telefonisch of schriftelijk een nieuw kentekenbewijs aanvragen.
Koopt u een nieuwe auto of motor, dan krijgt u van de verkoper (garagehouder of particulier) het roze formulier aanvraag om een inschrijving van een voertuig. Ga met dit formulier langs bij uw verzekeraar.
Hoe ziet het roos formulier van de auto eruit? Het roos formulier voor je auto bestaat uit twee delen, beide delen hebben hetzelfde veiligheidsnummer. Je hebt beide delen nodig voor de (her)inschrijving, en de verkoop van je auto.
Strikt juridisch genomen is degene aan wie de auto geleverd is de eigenaar. Dat is dus gewoon degene die de auto heeft opgehaald bij de garage, na aankoop. Indien een ander de aankoop heeft betaald, heeft hij een vergoedingsrecht, maar de financier is daarmee nog geen eigenaar.
Je vindt het chassisnummer op de voorzijde van je inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs. Vroeger had dat een roze kleur, tegenwoordig is het grijs en lichtgeel.
Probeer je haar daarom zo min mogelijk te föhnen en douche niet te warm. Het warme water kan je hoofdhuid namelijk ook uitdrogen waardoor er schilfertjes kunnen ontstaan. Als je last van roos hebt, is de kans groot dat je ook last hebt van irritatie en jeuk aan je hoofdhuid.
Je nummerplaat wordt dan dezelfde werkdag nog vóór 22 uur geleverd. Voor zo'n spoedlevering betaal je € 80 extra. Het totale bedrag komt dan neer op € 110. Je betaalt dit cash en gepast aan de koerier.
Uw voertuig moet verzekerd zijn vooraleer u er de weg mee opgaat. Het is dus ongetwijfeld uw verzekeraar of verzekeringsagent die de aanvraag voor het inschrijvingsbewijs of de nummerplaat bij de DIV heeft ingediend.
Hoeveel kost het om mijn auto in te schrijven? Na 24 uur ontvang je via bpost je inschrijvingsbewijs en kentekenplaat, daarvoor betaal je 30 euro (rechtstreeks cash te betalen aan bpost bij afgifte).
Auto op naam zetten na kopen auto
Het tenaamstellingsbewijs en de tenaamstellingscode zijn in het bezit van de vorige eigenaar. Het op naam zetten van een auto moet altijd persoonlijk gebeuren, je kunt dit dus niet door iemand anders laten doen.
Een tenaamstelling van een auto brengt niet het eigendom met zich mee. Een kentekenbewijs is slechts een bewijs van houderschap en dus geen bewijs van eigendom van betreffende auto. Op basis van de wet wordt de bezitter van een goed vermoed de eigenaar te zijn.
Het kenteken van de auto staat op naam van de eigenaar van de auto, de kentekenhouder genaamd. De eigenaar van de auto is degene die ook als verzekeringnemer de autoverzekering aanvraagt. De regelmatig bestuurder kan vervolgens iemand anders zijn.
Is je inschrijvingsbewijs, of één deel van je tweeledig inschrijvingsbewijs, gestolen of verloren? Doe onmiddellijk aangifte bij de politie. Breng van je tweeledig inschrijvingsbewijs het gedeelte dat je nog hebt, mee. Je krijgt een attest van je aangifte.
Het kentekenbewijs en de nieuwe nummerplaat in Europees formaat kosten 30 euro.
Er geldt in principe geen limiet, maar als het er veel worden, kan er bij autoriteiten een belletje gaan rinkelen en worden onderzocht of hier geen sprake is van malafide handel of identiteitsfraude. Slachtoffers van identiteitsfraude merken soms dat criminelen tientallen auto's op hun naam hebben geregistreerd.”