Wie kun je bellen als je eenzaam bent?

De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek of informatie. Het telefoonnummer van de Luisterlijn is 088 07 67 000 (normaal tarief). Op de website van de Luisterlijn kunt u ook chatten met een vrijwilliger van de Luisterlijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Waar kun je terecht als je eenzaam bent?

Professionele hulp als je je eenzaam voelt
  • Sociaal werk. Eerste aanspreekpunt is het sociaal werk in je gemeente. ...
  • Wmo-loket. Wanneer dit niet lukt, kun je ook het Wmo-loket van de gemeente bellen. ...
  • Geestelijk verzorger. Geestelijke zorg is zorg voor mensen met levensvragen. ...
  • Huisarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eentegeneenzaamheid.nl

Wie kan ik bellen om te praten?

De Luisterlijn: telefoon, chat en mail

Je kan 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens: 088 07 67 000. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenzaam.nl

Is de Luisterlijn gratis?

Voor het bellen naar het nummer van de Luisterlijn (088 0767 000) betaal je alleen de gebruikelijke belkosten die jouw provider in rekening brengt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Wie kan ik bellen voor hulp?

Bij psychische nood kun je de volgende telefoonlijnen bellen: De Luisterlijn (voorheen Sensoor) 088 0767 000. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor. Stichting 113 zelfmoordpreventie (0900) 0113 (dag en nacht bereikbaar).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennisbank.patientenfederatie.nl

Oplossing eenzaamheid: Nooit meer eenzaam of alleen voelen, dé oplossing tot op het bot:

21 gerelateerde vragen gevonden

Wie bellen bij psychische nood?

Hulp is 24 uur per dag mogelijk. De huisarts belt zo nodig de crisisdienst die u komt helpen. U kunt ook een telefonische hulplijn bellen, bijvoorbeeld 113 of gratis 0800 0113 als u aan zelfdoding denkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat kost bellen met de Luisterlijn?

Sinds 1 januari rekent de Luisterlijn geen extra kosten meer voor het bellen naar 0900-0767. Je betaalt alleen nog het normale beltarief. Dit betekent dat je dezelfde kosten betaalt als voor het bellen naar een vast nummer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Met wie kan ik praten over problemen?

Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u zelf of verwijst u door naar hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Waar kan ik terecht voor een gesprek?

Elk gesprek is anoniem en gratis. Bel 1813 of via chat. Ook bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een helpend gesprek. Dat kan volledig anoniem via telefoon (bel 106) of via chat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mnm.be

Waar vind ik een luisterend oor?

De Luisterlijn | 24/7 een luisterend oor | 088 0767 000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Wat gebeurt er als je met 113 chat?

Hulp chat 24/24 uur geopend

Naast hulp via chat en telefoon biedt 113 Zelfmoordpreventie de mogelijkheid om online in therapie te gaan. De behandelaren van 113 kunnen dan met je meedenken over je zelfmoordgedachten en samen met jou kijken naar oplossingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 113.nl

Is 113 gratis?

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 113.nl

Wat moet je doen als je het niet meer ziet zitten?

Wat te doen als je het niet meer ziet zitten

Denk je aan zelfmoord, zie je het niet meer zitten en vind je het lastig om dit bespreekbaar te maken? Dan kun je ook anoniem met onze hulpverleners van de hulplijn bellen (0800-0113) en chatten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 113.nl

Wat kun je doen als je je alleen voelt?

Wanneer je je alleen voelt, kom je in de buurt van eenzaamheid. Jouw behoefte aan gezelschap, samenzijn, vriendschap en het leven delen wordt niet vervuld. Ook de behoefte om te zorgen of ontzorgd te worden, wordt niet vervuld. Je kunt niet geven en je kunt niet ontvangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op desteven.nl

Wat doet eenzaamheid met je lichaam?

Eenzaamheid veroorzaakt gezondheidsrisico's

Eenzaamheid kan ook leiden tot depressie en een verhoogd risico op hartziekten en de ziekte van Alzheimer. Mensen die eenzaam zijn vertonen vaker ongezond gedrag: weinig bewegen, minder gezond eten en meer gebruik van verslavende middelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgvoorbeter.nl

Waarom ben ik zo alleen?

Denk bijvoorbeeld aan een gebrek aan zelfvertrouwen, onvermogen anderen te vertrouwen, sterke verlegenheid, of emotionele instabiliteit. Eenzaamheid komt relatief vaak voor bij mensen met psychische klachten, zoals een angststoornis, depressie of autisme.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mentaalbeter.nl

Is nummer 106 gratis?

Of durf je pas echt zeggen waar je mee zit als je het anoniem kan doen. Een telefoongesprek met Tele-Onthaal is gratis en verschijnt niet op de factuur, de vrijwilliger kan je nummer niet zien. Een chat laat geen sporen achter op je PC.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tele-onthaal.be

Wat is 106?

Als je 106 belt, kom je terecht bij de dichtstbijgelegen Tele-Onthaaldienst in de provincie waar je je bevindt. De vijf Tele-Onthaaldiensten beantwoorden samen de chat. Jij komt terecht in de regio waar er op dat moment iemand beschikbaar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tele-onthaal.be

Wie kan er terecht bij wat wat?

Praten over hoe je je voelt op school of thuis? Vragen over je studies, je gezondheid of het medisch onderzoek? Je kan gratis en anoniem bij het CLB terecht voor info of begeleiding. Open ma/di/do: 17-21u.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Waarom voel ik me zo leeg?

Innerlijke leegte duidt op gemis. Het is gebrek aan richting, aan zingeving, aan levenslust, aan doelstellingen, aan houvast. Wanneer je je innerlijk leeg voelt kan dat ook wijzen op de energiebalans die niet op orde is. Misschien zit je zelfs in de buurt van de burn-out.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op desteven.nl

Wie belt de Luisterlijn?

De hulp is vrijblijvend en anoniem. Bel 088 0767 000 voor een luisterend oor of bel een lokaal nummer (alleen de kosten voor je provider). Lees hier meer over hoe we met elkaar omgaan en wat we jou bieden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Heb ik een psycholoog of psychiater nodig?

Dit gebeurt bijvoorbeeld als de psycholoog een diagnose stelt waar medicatie voor wordt voorgeschreven, zoals autisme, ADHD, depressie of psychose. Voor de behandeling bij een psychiater heb je een doorverwijzing van een psycholoog nodig. Maak je geen zorgen over het kiezen van de juiste hulpverlener.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op de-online-psycholoog.nl

Hoe werkt de Luisterlijn?

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Wat gebeurt er als je crisisdienst belt?

Hulp van een crisisdienst

Bij een crisisdienst werkt een team van psychiaters, psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen. U krijgt er direct hulp en behandeling. Daarna gaat u weer naar huis en krijgt u zo nodig behandeling op afspraak. Soms is een verblijf met behandeling in de GGZ-instelling de beste keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Is een psycholoog gratis?

Er geldt geen eigen bijdrage meer voor psychologische hulp. Wel moet je eerst een verwijsbrief van de huisarts hebben om behandeling door een psycholoog vergoed te krijgen. Ook moet je er rekening mee houden dat de kosten voor de behandeling voor psychische problemen verrekend worden met je eigen risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Populaire vragen