HAK is onderdeel van KDV Group, een bedrijf van de Russische ondernemer Denis Shtengelov (49). Hij is dan ook de grootaandeelhouder.
Hak (ook geschreven als HAK) is een Nederlandse Groente- en peulvruchtenfabrikant.
Bij HAK komt minimaal 85% van al onze groenten en peulvruchten binnen een straal van 125 kilometer van Giessen in Noord-Brabant, waar onze groenten worden verwerkt. Bruine bonen en velderwten komen bijvoorbeeld uit Zeeland en de rode kool onder andere uit het Land van Heusden en Altena.
Na 7 jaar Herman den Blijker moeten we nu de groenten van publiekslieveling Elise Schaap hebben. Maandag lanceert groentenconservenmerk Hak na zeven jaar Herman den Blijker zijn nieuwe merkambassadeur, de actrice – en misschien ook wel een beetje comédienne – Elise Schaap.
De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en vacuüm. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas.
HAK is onderdeel van KDV Group, een bedrijf van de Russische ondernemer Denis Shtengelov (49). Hij is dan ook de grootaandeelhouder.
Afkorting van hypofyse achterkwab.
In de nieuwe TV commercial schittert actrice Elise Schaap met wie HAK een meerjarige samenwerking is aangegaan. Zij volgt hiermee twee iconen op die lange tijd aan het merk verbonden waren, de legendarische Martine Bijl (te zien van 1986 tot 2001 en van 2006 tot 2013 – red.)
GIESSEN - Groentefabrikant Hak heeft actrice Elise Schaap vastgelegd als het nieuwe gezicht van het merk. Ze volgt in die rol Herman den Blijker op. Den Blijker vervulde die rol tussen 2015 en 2021 als opvolger van Martine Bijl, die dit verdeeld over twee periodes ruim 20 jaar deed.
1925. De familie Hak start in de jaren '20 een handel in groenten en aardappelen in de geïsoleerde Noord-Brabantse streek het Land van Heusden en Altena. Vier zonen en een dochter treden na enkele jaren aan in het bedrijf en gezamenlijk wordt gewerkt aan de groei van de onderneming.
Ja, de groenten van HAK zijn net zo gezond als verse groenten. De groenten worden direct na de oogst verwerkt en zitten gemiddeld binnen 5 uur in de pot. Hierdoor blijven de vitaminen en mineralen behouden.
Voor populaire exotische bonensoorten zoals kidneybonen, kikkererwten en zwarte bonen is teelt dichtbij huis lastiger. In het algemeen gedijen ze niet goed in het Nederlandse zeeklimaat, en daarom komen ze voor het merendeel uit Noord-Amerika en Canada.
Witte bonen kunnen niervormig, rond of plat zijn. De peulvruchten worden vooral in Zeeland en Noord-Holland geteeld. Gedroogde witte bonen en witte bonen in glas of blik zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar worden vooral gegeten in de winter.
Met de hiel wordt de achterzijde van de voet bedoeld, en met de hak de onderzijde van dit gedeelte van de voet.
Van meneer In 't Veld (voorheen meneer De Haan), die dit maal vanuit zijn rode kool veld 'groentje' Elise van commentaar dient, tot de bekende aftiteling 'Je moet de groenten van Hak hebben'.
Veldertjes uit Zeeland
In de campagne, ontwikkeld door DDB Unlimited, maakt HAK mensen bewust van de voordelen van lokale groenten en eten met de seizoenen als leidraad.
Groentefabrikant HAK lanceert vandaag haar nieuwe “groene” campagne die consumenten bewuster moet maken van duurzaam en lokaal geteelde groenten en hen moet helpen daarbij duurzamere keuzes te maken. In de nieuwe TV commercial schittert actrice Elise Schaap met wie HAK een meerjarige samenwerking is aangegaan.
Volgens het Russische persbureau Izvestia heeft het land zeker 59 westerse ondernemingen op het oog om te onteigenen. Onder meer Shell, Unilever, Heineken, IKEA en McDonald's zouden op die lijst staan. Zij besloten eerder om deels of geheel uit Rusland te vertrekken na de invasie in Oekraïne.
Marinebonen bevatten de meeste vezels van elke boon, namelijk 10,5 gram per portie van 100 gram. Ook bevatten marinebonen heel veel kalium. De boon heeft dan ook een bloeddrukverlagende werking. Deze welbekende peulvrucht is ontzettend goed voor mensen met diabetes type 2.
Koop daarom het liefst gedroogde witte bonen. Het is niet zo dat witte bonen minder gezond zijn dan bruine bonen, zoals je dat bij volkorenbrood of –pasta zou denken. Witte bonen bevatten zelfs meer vezels dan bruine bonen [9].
Bonen en koolsoorten
Het is algemeen bekend dat bonen een uitwerking kunnen hebben op de darmen en winderigheid kunnen veroorzaken. Dit komt omdat de boon veel koolhydraten (vezels) die niet worden verteerd in onze darmen.
Ze bevatten eiwitten, de bouwstenen voor spieren, en vezels waar je darmen helemaal gelukkig van worden. Ook staan ze bol van mineralen. Daarom raden we bij PuurGezond aan zeker 1 keer per week peulvruchten te eten. Over smaak gesproken, zwarte boontjes zijn heerlijk!
Zwarte bonen uit blik of glas kun je verwarmen zonder te koken. Zwarte bonen kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.