Amerikaan Don Gorske behaalde het wereldrecord voor 'Meeste Big Macs gegeten'. De man at vrijdag zijn 30.000ste hamburger van de fastfoodketen McDonald's. Gorske zei dat hij zijn eerste Big Mac op 17 mei 1972 at.
“Met stip op één staat de Big Mac”, vertelt Joost. “We bezorgen duizenden Big Mac's per week.” Het is daarmee één van de populairste hamburgers van Alkmaar. Dat snappen we best: het rundvlees is heerlijk mals en er zit altijd precies de juiste hoeveelheid legendarische Big Mac-saus op.
Donald Gorske is helemaal wild van Big Mac's. Vanaf 1972 verorberde hij er elke dag minstens één. Nu staat hij opnieuw in het Guinness Book of Records als recordhouder. De 68-jarige Amerikaan heeft meer dan 33.000 Big Mac's gegeten in zijn leven, wat neerkomt op ongeveer twee per dag, vijftig jaar lang.
Het wordt nog beter: de frietjes zijn áltijd al het meest bestelde item geweest van het menu. Dus die Big Mac, die chicken nuggets, wélk item dan ook heeft ze nog nooit van de troon gestoten… En bij een enquête bleek ook nog eens dat de frietjes de minste klachten krijgen.
3 | 400 miljoen hamburgers
Nederland eet jaarlijks 400 miljoen hamburgers. Thuis ongeveer 125 miljoen, de rest buitenhuis.
Amerikanen eten gemiddeld drie hamburgers per week. Dat betekent dat Amerikanen met zijn allen wel vijftig biljoen hamburgers per jaar wegkrijgen.
… maar dat betekent niet zoveel als het ongeveer 2500 liter water kost om een hamburger van 110 gram te produceren.
Mag je eigenlijk lopend of fietsend door de McDrive gaan? Het antwoord op je vraag: nee, dat mag niet. Om toch je Big Mac, Franse frietjes of aardbeienmilkshake te krijgen, kun je alleen met de auto langs de McDrive gaan.
1. McKroket. De McKroket is het pareltje van de Nederlandse McDonalds. Als je in het buitenland een bezoek brengt aan de McDonalds baal je vast en zeker dat ze daar geen McKroket verkopen...
Het record Marshmellow eten zonder handen staat op 20 stuks. Handen op je rug en happen maar. Het huidige record staat op 58 post-its. De briefjes moeten een minimum afmeting hebben van 73 millimeter aan beide zijden.
Het maximum ligt vermoedelijk ergens tussen de 20 en 23 uur. Dan word je onvermijdelijk wakker omdat je dorst hebt of moet plassen. Dat zijn in elk geval de recordtijden die mensen zelf rapporteren na een aantal nachten doorhalen.
YouTuber Dutch Performante heeft een wereldrecord op zijn naam staan: de grootste popcornbak ter wereld. De bak is 9 meter hoog en in totaal past er 170.000 liter popcorn in.
Dit komt omdat de fastfoodketen te maken heeft met een personeelstekort. Een medewerker vertelde aan Dtv Nieuws dat er vorige week vrijdag en zaterdag zelfs besloten werd al om 18.30 uur dicht te gaan. Zolang er een personeelstekort blijft, kan het restaurant niet langer open dan tot 20.00 uur.
Nederland krijgt zijn eerste McDonald's restaurant in 1971, in Zaandam. Dit is direct ook het eerste restaurant in Europa. Inmiddels zijn er meer dan 250 McDonald's restaurants in Nederland.
De Maccies die 24/7 open zijn, zijn veelal op prominente centrale plekken. Denk aan Utrecht, Amersfoort en Hilversum. Echter heb je ook op minder 'grote' plekken een 24/7 Mcdonald's zitten. Die zitten dan vaak wel aan centrale knooppunten, zoals in Barneveld, Nijkerk, Huis ter Heide en Nieuwegein.
De happy meal is geen €3.95,- meer, zoals op de reclame borden/affiche vermeld. De prijs is nu € 4,-.
Je verlaat McDonalds.nl
Met McDelivery worden je favoriete McDonald's producten lekker bij jou thuis bezorgd.
Een olifant kan meer dan 200 liter water per dag drinken. Dat doet hij door 5 tot 10 liter water per keer in zijn slurf op te zuigen en vervolgens in zijn bek te spuiten.
Bereidingswijze. Een echte hamburger dient van rundvleesgehakt te worden gemaakt. Ga uit van ongeveer 100 tot 125 gram per burger. Maak het gehakt aan met losgeklopt ei en eventueel een klein beetje paneermeel, zodat de hamburgers straks in de pan niet uit elkaar vallen.
Vlees is verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassen die vrijkomen bij productie van het voedsel van de gemiddelde Nederlander. Vlees heeft zo'n grote klimaatimpact omdat voor de productie van 1 kilo vlees gemiddeld 5 kilo plantaardig voer nodig is. Minder vlees eten is dus goed voor het klimaat.