Wie brengt mijn kind naar school?

De schoolbus brengt en haalt meestal kinderen tot en met groep vier en soms ook oudere kinderen die ver weg wonen. Bij het wegbrengen laat de chauffeur je kind nooit alleen thuis achter. Als er niemand thuis is, gaat je kind weer mee terug naar school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opvoeden.nl

Is school verplicht opvang te regelen?

Iedere school is verplicht om voor- en naschoolse opvang aan te bieden, als ouders daarom vragen. Meestal geven scholen dit uit handen en wordt de buitenschoolse opvang geregeld door een kinderopvangorganisatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klachtenloket-kinderopvang.nl

Hoe lang mag een kind in de taxi naar school zitten?

Hoewel een zo kort mogelijke reisduur dus van groot belang is, zijn hier geen duidelijk omschreven landelijke regels voor. Vaak hebben gemeenten in hun beleidsregels wel vastgelegd dat de reistijd van leerlingenvervoer een maximale duur mag hebben van 90 minuten per enkele reis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op balansdigitaal.nl

Wat als de BSO geen plek heeft?

Als er geen plaats is in de opvang, kan de kinderopvangorganisatie ouders eventueel doorverwijzen naar een andere locatie van dezelfde organisatie. Een andere mogelijkheid is dat er nieuwe aanbieders van buitenschoolse opvang op de markt komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Hoe werkt voorschoolse opvang?

De kinderopvang biedt voorschoolse educatie aan. Pedagogisch medewerkers volgen met de peuters een programma dat de ontwikkeling op het gebied van taal, voorbereidend rekenen, motoriek en op sociaal-emotioneel vlak spelenderwijs aanmoedigt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Should I put my child in school? 10 reasons why I will not put my kid in school.Parents Should know.

16 gerelateerde vragen gevonden

Is de voorschool gratis?

Ouders betalen een eigen bijdrage voor de voorschool. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Daardoor verschillen de kosten voor de voorschool per gezin. Wel wordt de eigen bijdrage zo laag mogelijk gehouden, zodat zoveel mogelijk peuters gebruik kunnen maken van de voorschool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Is de voorschool verplicht?

U kunt niet verplicht worden om uw kind deel te laten nemen aan Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE). VVE is bedoeld om kinderen met een taalachterstand te helpen om makkelijker de overstap te maken naar het basisonderwijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klachtenloket-kinderopvang.nl

Wat als ik geen opvang vinden voor mijn kind?

Contacteer het Lokaal Loket Kinderopvang in je gemeente als je op zoek bent naar een nieuwe kinderopvang. Je vindt er andere opvangadressen in je buurt en de medewerkers bieden hulp bij het zoeken. Vaak is er een website waar alle info gebundeld is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kindengezin.be

Hoe lang wachtlijst BSO?

Het komt in sommige regio's toch nog steeds voor dat ouders al tijdens de zwangerschap op een wachtlijst komen te staan. Het laatste onderzoek naar wachtlijsten dateert van twee jaar geleden. Eind 2008 was de gemiddelde wachttijd 180 dagen voor de bso en 146 dagen voor de dagopvang.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kinderopvangtotaal.nl

Wat te doen als BSO vol zit?

Als je eenmaal een plekje hebt, dan heb je meer kans om door te schuiven naar de populaire dagen." Ook rondkijken in een andere buurt kan uitkomst bieden. Daarnaast kan een gastouder een goed alternatief zijn. Al moet je daar ook snel bij zijn, waarschuwt Jellesma.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Hoe groot moet een kind zijn om voorin te zitten?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe werkt leerlingenvervoer?

Leerlingenvervoer is een tegemoetkoming in de reiskosten of aangepast vervoer voor leerlingen voor wie zelfstandig reizen vanwege een beperking moeilijk is, of ze naar een school gaan die ver weg is. Aanvragen van leerlingenvervoer naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school kan bij de gemeente.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Hoe oud mag een kind voorin de auto zitten?

Kinderen vanaf 1,35 meter mogen zonder een kinderstoeltje voorin de auto. Kinderen kleiner dan 1,35 meter, moet je altijd in een kinderstoeltje of zitverhoger zetten. Voorin én achterin.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op promovendum.nl

Wat kost overblijven op school?

Ouders betalen een bijdrage voor de kosten van het overblijven en van het eten. De school mag bepalen hoe hoog die bijdrage is. Meestal gaat het om enkele euro's per dag. De medezeggenschapsraad moet met het bedrag instemmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is school verantwoordelijk na schooltijd?

Net zo goed als dat u niet van iedere verantwoordelijkheid bent ontheven als een leerling na de laatste bel nog een half uur op school blijft rondhangen. Zelf hanteer ik deze regel: 'Zodra de kinderen onder uw toezicht staan, kunt u aansprakelijk zijn voor schade die het kind of uw medewerker oploopt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aononderwijs.nl

Wie verantwoordelijk kinderopvang?

Verantwoorde kinderopvang

De Wet Kinderopvang regelt de kwaliteit, de financiering en het toezicht op de kinderopvang. Een houder van een kindercentrum (kinderopvangorganisatie) of gastouderbureau biedt verantwoorde kinderopvang aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nji.nl

Welke dagen kinderopvang?

Dat ligt er maar net aan op welke dag(en) jij opvang zoekt. Bij het gros van de kinderopvangorganisaties zijn de maandag, dinsdag en donderdag de populairste opvangdagen. Op deze dagen zien we dan ook het vaakst een wachtlijst ontstaan. Woensdag en vrijdag zijn normaliter rustiger dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op monkeydonky.nl

Hoe ver van te voren kinderopvang regelen?

Daarom adviseren wij je al in maand 1 of 2 van je zwangerschap na te denken over de opvang van jouw kind. Zodat je kort daarna je toekomstige kindje kunt inschrijven op de kinderopvang van jouw keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sbkinderopvang.nl

Hoe lang van te voren inschrijven kinderopvang?

Het inschrijven of aanmelden voor een kinderopvang kan zodra de verwachte geboortedatum binnen de zeven maanden zit. Bij de peutergroep kun je je kind(eren) inschrijven als ze de leeftijd hebben bereikt van 1,5 jaar en inschrijven voor de BSO kan vaak al vanaf 2,5 jaar zodra je de basisschool hebt gekozen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tinteltuin.nl

Wat te doen als je kind niet naar school gaat?

Als uw kind niet meer naar school gaat, zonder goede reden, dan meldt de school dit aan de gemeente. De leerplichtambtenaar van de gemeente stelt vervolgens een onderzoek in. Samen met de leerling, school en ouders probeert de ambtenaar ervoor te zorgen dat uw kind weer terug gaat naar school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is beter creche of onthaalmoeder?

De groepsopvang (crèche) is groter met meerdere begeleiders. De onthaalouder vangt gemiddeld 4 kinderen op (tot maximaal 8 in Vlaanderen en 10 in Wallonië en Brussel), in de crèche bestaan de groepen uit minimaal 9 kindjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kidslife.be

Welke vragen stellen aan onthaalmoeder?

Deze vragen moet je stellen!
  • Hoe ziet een dag op de kinderopvang eruit?
  • Welk pedagogisch beleid wordt er gehanteerd?
  • Als mijn kind voor het eerst komt, hoe verloopt dat dan?
  • Wat zijn de breng- en haalmomenten?
  • Hoe wordt er om gegaan met veiligheid en hygiëne?
  • Is er ruimte om buiten te spelen?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kinderrijk.nl

Hoe oud moet je zijn voor voorschool?

Voorschoolse educatie: voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar

Zij krijgen dit op de peuterspeelzaal of bij de kinderopvang. Het consultatiebureau geeft kinderen die (een risico op) een onderwijsachterstand hebben een zogenaamde vve-indicatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoeveel uur per week voorschool?

Voorschoolse educatie is bedoeld voor peuters van twee-en-half tot vier jaar. Zij krijgen extra begeleiding op de peuterspeelzaal, voorschool of bij de kinderopvang. Je kind gaat minimaal 16 uur per week naar de peuterspeelzaal, voorschool of het kinderdagverblijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jeugdengezinutrecht.nl

Waarom is peuterspeelzaal zo duur?

Vooral buiten de grote steden werken veel peuterspeelzalen met vrijwilligers. In de nieuwe situatie moeten de twee verplichte leidsters op een groep van 16 peuters beroepskrachten zijn. Voor veel peuterspeelzalen betekent dit dat hun kosten flink omhoog gaan, omdat ze extra geschoold personeel in moeten huren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Populaire vragen