Wie betaalt sollicitatieverlof?

Ja, ook als je zelf ontslag genomen hebt. Hoeveel sollicitatieverlof je precies mag nemen tijdens je opzegtermijn, hangt af het feit of je outplacementbegeleiding volgt. Deze begeleiding wordt geregeld en betaald door je werkgever. Bedoeling: je helpen om zo snel mogelijk een nieuwe job te vinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vdab.be

Kan de werkgever sollicitatieverlof weigeren?

Wanneer de werkgever kan bewijzen dat de werknemer zijn sollicitatieverlof niet gebruikt om een nieuwe betrekking te zoeken, maar om andere redenen, kan de werkgever het sollicitatieverlof weigeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op clbgroup.be

Hoe zit het met sollicitatieverlof?

Als u ontslagen bent of zelf uw ontslag hebt ingediend, hebt u tijdens uw opzegperiode recht op sollicitatieverlof. Dat betekent dat u, met behoud van uw loon, afwezig mag zijn op het werk om ander werk te zoeken of op sollicitatiegesprek te gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Kan ik mijn sollicitatieverlof opsparen?

De werknemer kan zijn recht op sollicitatieverlof niet opsparen. Dit houdt in dat de werknemer die in een bepaalde week het sollicitatieverlof niet (volledig) heeft uitgeput, dit krediet niet meer kan gebruiken in een volgende week. De dagen die de werknemer niet heeft opgenomen zijn definitief verloren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sodiwe.be

Hoeveel dagen heb ik recht op sollicitatieverlof?

De werknemer heeft recht op sollicitatieverlof zowel wanneer het ontslag uitgaat van de werkgever als wanneer de werknemer zelf ontslag neemt. Het sollicitatieverlof kan opgenomen worden in ofwel 1 dag per week ofwel 2 halve dagen per week, met behoud van loon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hdi.be

Zo beantwoord je de vraag: 'vertel eens iets over jezelf?' op de juiste manier

32 gerelateerde vragen gevonden

Heb ik recht op sollicitatieverlof Als ik al een nieuwe job heb?

Artikel 41 van de Arbeidsovereenkomstenwet geeft de werknemer het recht om met behoud van loon maximaal 1 dag per week afwezig te zijn van het werk om een nieuwe job te zoeken. Dat geldt wanneer de werknemer ontslagen werd met een opzegtermijn dan wel zelf ontslag nam met een opzegtermijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op legalnews.be

Heeft iedereen recht op sollicitatieverlof?

Sollicitatieverlof is een wettelijk recht voor iedereen die ontslagen wordt of zelf ontslag neemt. Formeel betekent sollicitatieverlof dat een werknemer het recht heeft om afwezig te zijn op het werk om op zoek te gaan naar een andere baan. Die regel geldt zowel voor arbeiders als bedienden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op securex.be

Hoeveel dagen op voorhand sollicitatieverlof aanvragen?

Sollicitatieverlof kan worden opgenomen tijdens de laatste 26 weken van de opzegperiode, a rato van één dag of twee halve dagen afwezigheid per week.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op partena-professional.be

Heb je recht om te solliciteren tijdens werktijd?

Heb je recht om te solliciteren tijdens werktijd? Nee, je hebt helaas geen recht op (betaald) verlof wanneer je onder werktijd op sollicitatiegesprek gaat. Mocht je toch willen solliciteren tijdens werktijden, dan zul je zelf een vrije dag moeten opnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvster.nl

Hoeveel sollicitatieverlof als je 4 5 werkt?

voltijdse maatpersoon. Stel, iemand werkt 20 uur per week, terwijl een voltijdse werknemer bij u 38 uur per week werkt, gespreid over 5 dagen. Dan komt het sollicitatieverlof van de deeltijdse werknemer overeen met 4 uur per week (= 20 / 38 x 7,6).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemingsdatabank.indicator.be

Is ergens anders solliciteren reden voor ontslag?

Geen reden voor ontslag

Het feit dat je elders solliciteert, vormt geen reden voor je werkgever om je te ontslaan om een dringende reden. Dat is zelfs het geval als je kandideert voor een functie bij een klant of een concurrent van je werkgever of een bedrijf waar hij een allesbehalve goede relatie mee heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regiotalent.be

Wat als je ziek wordt tijdens je opzegperiode?

Wanneer een werknemer tijdens de opzeggingstermijn ziek wordt, wordt de opzeggingstermijn dus stilgelegd en zal deze pas verder beginnen lopen vanaf de eerste dag dat de werknemer opnieuw komt werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unizo.be

Kan ik ergens anders werken tijdens opzegtermijn?

Tijdens je opzegtermijn mag je je afwezig melden om ander werk te zoeken met behoud van loon. Dit is je sollicitatieverlof. Je hebt hier altijd recht op: als je ontslagen wordt, maar ook als je zelf ontslag neemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetacv.be

Kan ik onbetaald verlof nemen tijdens opzegperiode?

Wanneer je baas een eind heeft gemaakt aan de arbeidsovereenkomst, dan kan je verlof nemen. Dan zal de opzegtermijn voor de periode van je verlof wel worden onderbroken. Dat betekent dat je dus wel verlof kan nemen tijdens je opzegtermijn, maar die verlofdagen dus niet meetellen voor je opzegtermijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regiotalent.be

Kan je baas je ontslag weigeren?

Toch kan een werkgever een ontslag niet als zodanig weigeren. Het ontslag is niets meer dan de eenzijdige wilsuiting van één van de contractspartijen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De geldigheid van het ontslag hangt dan ook niet af van het akkoord van je werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobat.be

Heb ik recht op 2 halve dagen bij ontslag?

Vanaf de laatste 26 weken heeft hij recht op één dag (of twee halve dagen) per week. Indien de werknemer wel een outplacementbegeleiding volgt, dan mag hij gedurende de volledige duur van de opzeg één dag (of twee halve dagen) per week afwezig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nsz.be

Wat zeg je tegen je baas als je gaat solliciteren?

Om te voorkomen dat je leidinggevende denkt dat je niet meer gemotiveerd bent voor je huidige functie, kun je je aankondiging het beste ruim brengen. Gebruik woorden als 'om je heen kijken' en 'binnenkort' of 'op den duur', zonder concreet die ene sollicitatie te noemen waar je mee bezig bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intermediair.nl

Waarom ga je weg bij je huidige werkgever?

Vertel ook waar je naar toe wilt en waarom juist die richting. Vertel waarom jij besloot dat deze vacature een goede kans biedt om weg te gaan. Het klinkt bijvoorbeeld altijd goed als je zegt dat je meer verantwoordelijkheden wilt of dat je wilt groeien – maar zeg het alleen als je het ook echt wilt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op careerwise.nl

Hoe vertel je op je werk dat je een andere baan hebt?

Wanneer je de nieuwe baan hebt gekregen, wil je dit zo snel mogelijk doorgeven aan je huidige werk. Doe dit uiteraard eerst bij je directe leidinggevende. Je kan vragen of je leidinggevende tijd voor je heeft en of je een een-op-een gesprek met hem of haar kan voeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbit.nl

Wie bepaalt opzegtermijn?

De opzeg die de werkgever aan deze werknemers moet betekenen, bestaat immers uit 2 delen. Het is de som van deze 2 delen die de duur van de opzegtermijn bepaalt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op securex.eu

Hoeveel sollicitaties per week?

U bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar werk. Meestal maakt u afspraken met uw adviseur werk over hoe vaak u gaat solliciteren of u ontvangt hiervoor een taak in uw Werkmap. Heeft u geen afspraken gemaakt over het aantal sollicitaties? Zorg dan dat u minimaal 4 keer per 4 weken solliciteert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Kun je van baan veranderen als je ziek bent?

Je mag op zoek gaan naar een andere baan als je ziek bent, en je mag ook ziek uit dienst. Meestal zal een werkgever je beter melden als je uit dienst gaat. Je moet wel rekening houden met een opzegtermijn, maar daar valt over te onderhandelen met je werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkhoezithet.nl

Wat hou ik netto over van mijn ontslagvergoeding?

Een ontslagvergoeding wordt bruto berekend. Je werkgever schat je jaarinkomen in en past de geldende regels toe om je een netto vergoeding uit te keren. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen, houd je zonder maatregelen te treffen 50 tot 63% van je ontslagvergoeding netto over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischplatform.nl

Kan ik mij ziekmelden na ontslag?

Zodra uw werknemer uit dienst is, is hij niet meer verzekerd voor de Ziektewet. Maar als hij dan ziek wordt, kan hij soms toch een Ziektewet-uitkering krijgen. Dit heet nawerking. Een werknemer heeft namelijk recht op een Ziektewet-uitkering als hij ziek wordt binnen 4 weken nadat hij uit dienst is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Kan ik mij ziekmelden in mijn opzegtermijn?

Als je ontslagen bent

De oorspronkelijk gegeven opzegtermijn zal met alle dagen van ziekteverlof verlengd worden. Loopt je opzegtermijn bijvoorbeeld tot 31 maart en ben je tijdens deze termijn 10 dagen ziek, dan zal je opzegtermijn met 10 dagen verlengd worden en dus pas eindigen op 10 april.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobat.be

Populaire vragen