Welke wijn past bij groenten?

Gegrilde groente
De smaak van gegrild groente past goed bij zowel witte wijn, rosé als een rode wijn. Heb je bijvoorbeeld wortels, aubergine en paprika op de gril liggen, ga dan voor de volgende wijnen: - Wit: gruner Veltliner of sauvignon blanc. - Rood: Lichte bordeaux, een Bourgondische pinot noir of een sangiovese.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke groenten bij rode wijn?

  • Paprika. Pittig fruitige rode wijn, zoals Rioja, Rhône of Zinfandel.
  • Prei. Kruidig en soepele rode wijn, zoals Syrah, Merlot of Grenache, of vol wit, zoals Chardonnay.
  • Pompoen. Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Viognier, of romig rode wijn, zoals Sangiovese of Tempranillo.
  • Sperziebonen. ...
  • Spinazie. ...
  • Spruitjes. ...
  • Tomaat. ...
  • Witlof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Welke witte wijn bij tomaten?

Toch is er verschil of je de tomaat rauw of gestoofd gaat eten. Gebruik je tomaten in een salade, kies dan voor een Sauvignon Blanc waar ook vandaan, want die past altijd. Maar ook de friskruidige witte wijnen uit Italië, als Vermentino of Verdicchio, zijn een goede match.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn past bij broccoli?

Broccoli: schenk fris wit

Welke bereidingswijze je ook kiest – koken, bakken, stomen of pureren-, bij broccoli past het best een frisse witte wijn. Denk aan Sauvignon Blanc, Verdejo, Pinot Blanc, Gaillac, Vermentino, Pinot Grigio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn bij komkommer?

Kies een wijn met een niet al te hoog smaakgehalte, niet te complex en met frisse tonen. Bijvoorbeeld een wijn van Muscadet, Sauvignon Blanc uit de Loire, Muscat, Pinot Blanc o.i.d. Wanneer u naast de komkommer in uw gerecht meer smaakvolle ingrediënten gebruikt mag de wijn ook wat rijker worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henribloem.nl

Wijn en spijs: Welke wijn past bij welk gerecht?

38 gerelateerde vragen gevonden

Welke wijn bij paprika?

Rauwe paprika en gestoofde paprika vragen om een ander type van wijn. Bij rauwe paprika lijkt een witte wijn eerder aangewezen, van hetzelfde lichte, frisse type als de groente zelf, zoals sauvignon blanc uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika of Rueda uit Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn drink je bij spinazie?

Kies je voor rood, neem er dan een met fruitige zuren en zo min mogelijk tannine. De tannine versterkt namelijk met het stroeve van de spinazie, waardoor de combinatie bitter wordt. Met rijpe Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland, Chili en Languedoc voorkom je dat probleem. Ook passend en leuk: een volfruitige rosé.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij spruitjes stamppot?

Een middelzware, zachte Chardonnay, met een beetje houtrijping, maakt dit feel-good-gerecht helemaal af. Denk aan een Mâcon Villages, Chardonnay uit de Languedoc of één uit de nieuwe wereld. Ook spruitjes zijn heel geschikt om een Hollandse ovenschotel mee te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oostendorpwijnen.nl

Welke wijn bij witlof gratin?

Dit heerlijk smeuïge gerecht uit de Vlaamse keuken vraagt om een zuiderse rode wijn zoals een blend van cabernet sauvignon en syrah uit Provence, een Côtes du Rhône uit een van de beste dorpen (Rasteau, Lirac, Gigondas, Vacqueyras), een carmenère uit Chili of Spaanse Rioja.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij knoflook?

Qua wijnkeuze moet je vooral rekening houden met de knoflook en de pepers. Het best kun je dan ook kiezen voor een wijn met een fruitig smaakprofiel en frisse zuren. Het fruitige karakter kan de peperigheid opvangen, de frisse zuren combineren goed met de knoflook.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij basilicum?

Basilicum versterkt de frisse bessenachtige smaak van jonge wijnen gemaakt van de sangiovesedruif en de kruidige aroma's in witte wijnen van lokale druivenrassen als garganega en trebbiano. Omgekeerd benadrukken de wijnen het groenkruidige in het gerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aartswijnen.nl

Welke wijn bij Pasta salade?

Maak je een pastasalade met als basis een pestosaus, kan een Chardonnay hier ook goed bij. Maar ook een Sauvignon Blanc gaat hier heerlijk mee samen. De Sauvignon Blanc is namelijk ook een wijn met een frisse en zachte smaak. Wanneer je een pastasalade maakt met als basis tomaat en olijf is een rosé wijn een goede tip.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uw-slijter.nl

Wat voor wijn bij spruitjes?

Bij een bitter gerecht bijvoorbeeld met witlof of spruitjes, kun je beter een frisse of milde wijn kiezen zoals witte wijnen of een pinot noir. Hartig eten doet de wijn voller en romiger lijken en vermindert de wrangheid en zuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yanflorijn.nl

Welke wijn bij geroosterde bloemkool?

Met een Chardonnay uit Bourgogne of Noord-Italië blijft het geheel licht, met een iets vollere wijn uit Zuid-Afrika, Chili of Californië wordt de smaak rijker. In plaats van Chardonnay zijn wijnen van grenache blanc, marsanne en/of roussanne ook goede keuzes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn is het best voor Ratatouille?

Ratatouille is een typisch gerecht uit de Provençaalse keuken. Een lekker groentegerecht dat uitstekend past bij een kruidige rosé uit de Provence of een licht kruidige rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vinify.nl

Wat te drinken bij boerenkool?

Boerenkool is machtig en aards van smaak. Daar past een rode wijn uit de Languedoc heel goed bij. Lekker zwoel en kruidig, met voldoende frisheid om lekker tegenwicht te geven aan de stamppot. Ook een Côtes du Rhône is een uitstekende keus!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn bij stamppot zuurkool?

Ideaal zijn halfzoete Duitse witte wijnen als Riesling en Weissburgunder, maar ook een intense, fruitige witte wijn als Pinot Grigio is een uitstekende combinatie bij zuurkool. Wilt u iets anders proberen? Ga dan voor een Chenin Blanc; een smaakvolle witte wijn met een licht zuurtje en een sappige afdronk!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Welke wijn bij Traybake?

Bij dit geurige geheel – met de krokante, malse kip als middelpunt – passen talrijke wijnen. Fris en fruitig rood, eventueel gekoeld geserveerd, zijn speelse begeleiders. Bijvoorbeeld Pinot Noir (Bourgogne, Loire), Beaujolais, Dolcetto en Bardolino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij groentetaart?

De smeuïgheid van de quiche vraagt om een soepele, ronde wijn en de 'blonde' smaak van ei en room wijst in de richting van wit: Pinot Blanc, Sylvaner of Auxerrois bijvoorbeeld, maar een Chardonnay matcht ook mooi.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn past bij knolselderij?

Rauw neigt knolselder naar radijs, en heeft hij een frisse, krokante witte wijn nodig, in de stijl van sauvignon blanc of riesling "kabinett". Gekookt krijgt hij een volle, aardse smaak en vraagt hij eerder om een gerijpte chardonnay en chenin blanc, of een gerijpte pinot noir en tempranillo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij gember?

Is in het gerecht veel gember te proeven, ga dan ook voor een Gewürztraminer. Deze gaat mooi samen met de kruidige tonen van het gerecht en dus ook de smaak van gember. Ga je liever voor rood, kies dan voor een lichte rode wijn met weinig tannines. Een Pinot Noir bijvoorbeeld is een goede keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Welke wijn bij tomaat mozzarella?

Een klassieker voor op zomerse dagen is een salade van buffelmozzarella met tomaat en wat basilicum. En daar hoort uiteraard een gepaste wijn bij. Zowel een droge witte wijn met voldoende smaak en zuren, als een droge en frisse rosé passen perfect bij deze salade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontdekjecolruytwijn.be

Welke wijn bij bietensalade?

De aardse tonen van biet komen mooi overeen met een vrolijke pinot noir. En ook een gamay, misschien uit de Beaujolais, smaakt hier goed bij. Kies een rode wijn met een lichte body en voldoende zuren om te matchen met de kaas en de mosterd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnspijs.nl

Welke wijn bij zalm met spinazie?

De basisregel voor wijn bij zalm

Ook een lichtgekoelde rode Pinot Noir past goed. Volle witte wijn uit de Bourgogne, Champagne of Elzas past hier goed bij. Pinot Gris d'Alsace, Riesling d'Alsace, Riesling spätlese, Grüner Veltliner, Furmint, Sauvignon Blanc uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op freshlyfish.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Waar staat welke Lifeliner?
Volgende artikel  
Hebben kippen schaduw nodig?