Welke wijn is het best voor Ratatouille?

Ratatouille is een typisch gerecht uit de Provençaalse keuken. Een lekker groentegerecht dat uitstekend past bij een kruidige rosé uit de Provence of een licht kruidige rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vinify.nl

Wat te drinken bij Ratatouille?

Eet je de ratatouille op zichzelf, serveer er dan wat pasta of rijst bij. Dat combineert fijn met een ronde witte wijn, bijvoorbeeld een fijne Chenin Blanc maar ook een rode wijn zal het goed doen, als daarin dezelfde kruidige aroma's naar voren komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op winebizz.nl

Welke witte wijn bij tomaten?

Toch is er verschil of je de tomaat rauw of gestoofd gaat eten. Gebruik je tomaten in een salade, kies dan voor een Sauvignon Blanc waar ook vandaan, want die past altijd. Maar ook de friskruidige witte wijnen uit Italië, als Vermentino of Verdicchio, zijn een goede match.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn is lekker bij aubergine?

Je kunt voor vollere, rijpere rode wijnen gaan om aan te sluiten bij het stevige karakter van het gerecht. Maar je kunt ook contrasteren door een sappige, frisse rode wijn te kiezen; het frisse zuur schoont de mond mooi op van al het vet. Liever wit? Kan ook!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn past bij groenten?

Een paar algemene regels: Zijn de groenten rauw, fris, krokant van smaak dan passen er lichte wijnen bij. Zoals witte wijn gemaakt van sauvignon blanc, pinot blanc, riesling ”kabinett” Zijn de groenten gekookt of gestoomd dan passen er rondere en vollere wijnen bij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Ratatouille recept

34 gerelateerde vragen gevonden

Welke wijn bij paprika?

Rauwe paprika en gestoofde paprika vragen om een ander type van wijn. Bij rauwe paprika lijkt een witte wijn eerder aangewezen, van hetzelfde lichte, frisse type als de groente zelf, zoals sauvignon blanc uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika of Rueda uit Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke rode wijn bij aubergine?

Heb je bijvoorbeeld wortels, aubergine en paprika op de gril liggen, ga dan voor de volgende wijnen: - Wit: gruner Veltliner of sauvignon blanc. - Rood: Lichte bordeaux, een Bourgondische pinot noir of een sangiovese.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke wijn bij tomaat mozzarella?

Een klassieker voor op zomerse dagen is een salade van buffelmozzarella met tomaat en wat basilicum. En daar hoort uiteraard een gepaste wijn bij. Zowel een droge witte wijn met voldoende smaak en zuren, als een droge en frisse rosé passen perfect bij deze salade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontdekjecolruytwijn.be

Welke wijn bij komkommer?

Kies een wijn met een niet al te hoog smaakgehalte, niet te complex en met frisse tonen. Bijvoorbeeld een wijn van Muscadet, Sauvignon Blanc uit de Loire, Muscat, Pinot Blanc o.i.d. Wanneer u naast de komkommer in uw gerecht meer smaakvolle ingrediënten gebruikt mag de wijn ook wat rijker worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henribloem.nl

Welke hapjes bij Pinot Grigio?

Aperitiefhapjes bij pinot grigio: het lichtere broertje van pinot gris gaat heerlijk samen met lichte aperitiefhapjes. Om in Italiaanse sferen te blijven kies je voor bruschetta met verschillende toppings, gedroogde ham of een stukje parmezaanse kaas. Genieten geblazen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Wat kost een fles Barolo?

U koopt bij ons al een echte Barolo voor net onder de € 25. Maar ook een Barolo van meer dan € 100. En een ruime keus aan Barolo's tussen deze 2 uitersten. Ontdek eenvoudig uw favoriete Barolo met onze proefdoos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Welke rode wijn bij tomatensaus?

Wijn bij tomatensaus

Pastagerechten met sauzen op basis van tomaat passen goed bij Italiaanse rode wijnen. Vooral wijnen op basis van Sangiovese, zoals Chianti, smaken er prima bij. Ook wijnen uit Valpolicella of van Cabernet Sauvignon zijn een match.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat zit er in ratatouille kruiden?

Ingrediënten. ui, knoflook, 20% rozemarijn, 12% tomaat, peterselie, 5,9% tijm, zwarte peper, laurier. Bevat geen toegevoegd zout.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op euroma.nl

Waar is ratatouille van gemaakt?

"De basis bestaat uit aubergine, tomaat, ui en knoflook. Als je ervan houdt, kun je ook courgette en paprika toevoegen", vertelt Caron. Voor een ratatouille mogen de ingrediënten lekker grof gesneden worden en alles mag in een (stoof)pan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Wat drink je bij een antipasti?

Antipasti kunnen natuurlijk van alles zijn, van vis tot vlees en groentehapjes. Je kunt bij antipasti het beste een toegankelijke witte of rode wijn kiezen, zonder al te felle zuren of uitgesproken tannines.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anderewijn.nl

Welke wijn bij Balsamico?

Caponata Pugliese met burrata Balsamico heeft een mooie zoet-zuur verhouding en vraagt daarom ook om een wijn die dit ook heeft. Een mooie wijn zou zijn een fruitige riesling als de Mertz Riesling. Maar ook een Valpolicella Ripasso is een goede match kunnen zijn, beide hebben een dikkere structuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Welke groenten bij rode wijn?

  • Paprika. Pittig fruitige rode wijn, zoals Rioja, Rhône of Zinfandel.
  • Prei. Kruidig en soepele rode wijn, zoals Syrah, Merlot of Grenache, of vol wit, zoals Chardonnay.
  • Pompoen. Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Viognier, of romig rode wijn, zoals Sangiovese of Tempranillo.
  • Sperziebonen. ...
  • Spinazie. ...
  • Spruitjes. ...
  • Tomaat. ...
  • Witlof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Welke wijn bij Melanzane alla parmigiana?

Melanzane alla parmigiana is ideaal te combineren met een licht sappige rode wijn of een witte wijn uit de een streek waar ook mozzarella gemaakt wordt. Mozzarella word onder andere in het gebied Campanië gemaakt. De wijnen die wij hebben uit Campanië combineren goed met dit gerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Wat voor wijn bij spruitjes?

Bij een bitter gerecht bijvoorbeeld met witlof of spruitjes, kun je beter een frisse of milde wijn kiezen zoals witte wijnen of een pinot noir. Hartig eten doet de wijn voller en romiger lijken en vermindert de wrangheid en zuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yanflorijn.nl

Welke wijn bij knoflook?

Qua wijnkeuze moet je vooral rekening houden met de knoflook en de pepers. Het best kun je dan ook kiezen voor een wijn met een fruitig smaakprofiel en frisse zuren. Het fruitige karakter kan de peperigheid opvangen, de frisse zuren combineren goed met de knoflook.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij gevulde tomaten?

De befaamde Tomates Farcies, met hunvulling van gehakt, vaak sterk gekruid vlees, vraagt natuurlijk een andere aanpak. De algemene regel hier luidt: er zijn veel alternatieven, zowel in wit, rood als rosé, op voorwaarde dat we niet té tanninerijke of té eikgedreven crus uitkiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koken.vtm.be

Welke wijn bij basilicum?

Basilicum versterkt de frisse bessenachtige smaak van jonge wijnen gemaakt van de sangiovesedruif en de kruidige aroma's in witte wijnen van lokale druivenrassen als garganega en trebbiano. Omgekeerd benadrukken de wijnen het groenkruidige in het gerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aartswijnen.nl

Populaire vragen