Hoe dichter bij het centrum je overnacht, hoe duurder de accommodatie zal zijn. Nu is het in Parijs gelukkig niet zo dat het 1e of 2e arrondissement ook het beste is om te verblijven. Leuke wijken om te overnachten zijn: Le Marais (verdeeld over het 3e en 4e arrondissement)
De Parijse metro wordt voor bijna 90 procent van de bezoekers als veilig beschouwd, maar passagiers moeten zich bewust zijn van de risicomogelijkheden bij het gebruik van het openbaar vervoer.
Het 1ste arrondissement is het hart van Parijs
De naam van het district is namelijk «Louvre». Het is in dit arrondissement waar het meest beroemde en meest bezochte museum ter wereld zich bevindt. Het voormalige keizerlijke paleis was toentertijd het centrum van de stad.
Wil je Parijs uitgebreid bezoeken dan heb je eigenlijk zeker wel een week nodig. Uit ervaring weten we dat als je teveel doet, niet alle indrukken blijven hangen. Beter is om je bezoek aan Parijs te beperken tot drie of vier dagen en te proberen dan een leuke mix te maken.
Parijs is statistisch gezien een van de veiligste steden in Europa, maar in een grote stad bestaat er altijd een kans dat je het slachtoffer wordt van een misdrijf. Toeristen lopen het grootste risico op zakkenrollen en oplichting.
Het 17de arrondissement van Parijs – Batignolles-Monceau
Eén van de mooiste parken van de lichtstad. Een nog onontdekt plekje is de Notre Dame de Compassion. Eigenlijk is deze wijk een prima plaats om te verblijven. Het is er relatief veilig en vredig en de accommodaties zijn er veel goedkoper dan in hartje Parijs.
De arr. 1 t/m 8 vormen het bekende toeristische centrum rond de Seine. Hier vindt u de top-attracties van Parijs: Les Halles, het Quartier Latin, de Eiffeltoren, Champs Elysées, de Notre Dame, het Louvre museum en het Centre Pompidou.
Andere favoriete eetzondes in Parijs: falafel in de Marais, tarte tatin, ouderwetse chocolademelk, crème brûlée, ijs van Berthillon, escargots met veel kruidenboter, volle kaasplankjes en véél vers stokbrood.
Ook besteedt men er minder tijd aan. Wel is het zo, dat de Fransman 's avonds veel later aan tafel gaat dan wij: het eten wordt pas vanaf een uur of 19.30 uur opgediend. Eerder kunt u dus in Franse restaurants 's avonds echt niet terecht.
Parijs staat niet bekend als een goedkope vakantiebestemming. De stad staat steevast in de top 10 van duurste steden van Europa als het aankomt op overnachtingen en ook op het gebied van eten, drinken en bezienswaardigheden is Parijs geen budgetbestemming.
Totale kosten voor een citytrip Parijs
Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel kost het nu bij elkaar? Alles opgeteld kom ik neer op 940 euro voor 5 dagen. Dit is 188 euro per dag.
Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (Geen drinkwater) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
Het gratis drinkwater zorgt ervoor dat je niet genoodzaakt bent om (dure) flessen water op het terras te bestellen om de dorst te lessen. Het leidingwater in Parijs is gewoon drinkbaar, net als Nederland.
Geld. De euro is het wettige betaalmiddel in Parijs (en de rest van Frankrijk). Als Nederlander of Belg hoef je daarom geen geld te wisselen. Je kunt in Parijs op redelijk wat plekken met de bankpas betalen (pinnen) of met een grote internationale creditcard zoals Visa, Mastercard of American Express betalen.
Wat te doen in Parijs in 2 dagen
Bewonder het uitzicht op de Eiffeltoren vanaf de Trocadero. Bezoek het Louvre Museum. Maak een wandeling over de Seine-oevers en het Cité-eiland. Maak een Boottocht op de Seine.